Συνεχίζοντας τη ναυτική παράδοση του Τυρού...(pics)

Συνεχίζοντας τη ναυτική παράδοση του Τυρού...(pics)

Νοέμβριος 24, 2018 - 13:13
0 σχόλια

Οι μικροί μαθητές του Γυμνασίου Παραλίας Τυρού άδραξαν την ευκαιρία  που τους δόθηκε με την πρόταση του καθηγητή του μαθήματος της Τεχνολογίας  κου Συκιώτη Ηλία και ταξίδεψαν, κυριολεκτικά και μεταφορικά,  στον κόσμο ενός πλοίου της Ναυτιλιακής Εταιρείας Golden Star Ferries.

 
 

Στο ταξίδι τους για την Τήνο με το πλοίο SuperFerry  Άνδρος οι 35 μαθητές του σχολείου μας και οι συνοδοί καθηγητές τους γνώρισαν από κοντά τη δουλειά και τη ζωή των ναυτικών, την οποία  μέχρι τώρα άκουγαν από τις  διηγήσεις των πατεράδων τους και των παππούδων τους.

 

Με τη πολύτιμη καθοδήγηση μελών του πληρώματος αγόρια και κορίτσια και των τριών τάξεων του Γυμνασίου γνώρισαν από κοντά τα μέρη ενός πλοίου, όπως τη γέφυρα, το μηχανοστάσιο, το λογιστήριο και τα σωστικά μέσα. Είδαν για πρώτη φορά  τα σημαντικά αλλά και απαραίτητα όργανα και μηχανήματα για την ασφαλή πλοήγηση του πλοίου, όπως το αυτόματο σύστημα πλοήγησης, το ραντάρ, τους μετρητές κατανάλωσης καύσιμων, το κοντρόλ της μηχανής, το πηδάλιο, τα συστήματα επικοινωνίας. Άκουσαν τα μέλη του πληρώματος να μιλούν τη δική τους γλώσσα, αυτή με τις ναυτικές ορολογίες και τους είδαν να εργάζονται με υπευθυνότητα και ταυτόχρονα να τους διδάσκουν χαμογελαστοί και καλοσυνάτοι αυτό που τόσο καλά  έμαθαν με τις σπουδές τους και την πολύχρονη εμπειρία τους στα καράβια. Έκαναν μάθημα πορείας (κράτησαν μάλιστα και το μικρό τιμόνι του πλοίου κάτω από το άγρυπνο μάτι του υπάρχου), μαθήματα πρόσδεσης, αποφυγής συγκρούσεως, πυρασφαλείας, περισυλλογής ναυαγού και πολλά άλλα. Τέλος, βίωσαν ένα κομμάτι της σκληρής και απαιτητικής  ζωής των ναυτικών στη γέφυρα, στο μηχανοστάσιο και στα καταστρώματα του πλοίου. 

 

Χάριν της προσφοράς της Ναυτιλιακής Εταιρείας Golden Star Ferries και του καπετάν-Κώστα Τζώρτζη οι μαθητές του Γυμνασίου Παραλίας Τυρού απόλαυσαν ένα ασφαλές ταξίδι (Ραφήνα-Τήνος-Ραφήνα) με το πλοίο SuperFerry Άνδρος ως επιβάτες αλλά κυρίως γέμισαν το μυαλό τους και την καρδιά τους ως μαθητές με γνώσεις, εικόνες, σκέψεις, πολλά πολλά συναισθήματα! Ίσως κάποιοι από αυτούς βάλουν πλώρη για τα επαγγελματικά ταξίδια του μέλλοντός τους...  

 

Ψυχογυιού Βαρβάρα
Γυμνάσιο Παραλίας Τυρού
 
 

Πηγή: leonidion.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.