Συνάντηση Τατούλη με την υπουργό Πολιτισμού για την Έπαυλη Ηρώδη Αττικού (vid)

Συνάντηση Τατούλη με την υπουργό Πολιτισμού για την Έπαυλη Ηρώδη Αττικού (vid)

Μάιος 03, 2018 - 10:16
0 σχόλια

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του εξαιρετικά ενδιαφέροντος βιβλίου «Τα ασκητήρια της Κυνουρίας» του ακούραστου ιερέα Γεωργίου Πετρή που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ζαφείρη στο Άστρος την Τετάρτη 2 Μαΐου, ο περιφερειάρχης Πελποννήσου Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε μια σημαντική εξέλιξη για τη συνέχιση του ανασκαφικού έργου στη Βίλα Ηρώδη Αττικού στη Μονή Λουκούς.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού εκθείασε το σπουδαίο έργο του αγαπημένου ιερέα της Βόρειας Κυνουρίας, λέγοντας ότι «ο σεβάσμιος ιερέας, μέσα στους τόσο αγαθούς και σεβάσμιους ιερείς που έχει η Κυνουρία, ανοίγει καινούριους δρόμους στη σκέψη, στην έρευνα και στη μελέτη», αναφέρθηκε στο πολύπαθο έργο της ανασκαφής της έπαυλης του Ηρώδη στη θέση «Εύα», ανακοινώνοντας ότι είχε συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

«Ένα από τα μεγάλα μας προβλήματα, είναι το λεγόμενο μνημείο της Λουκούς, και θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πριν από τέσσερις ημέρες συναντήθηκα με τον υπουργό Πολιτισμό και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες».

Επειδή δεν μπορούν να κάνουν εκκαθάριση της παλιάς εργολαβίας, ανέλαβα την εκκαθάριση με τις υπηρεσίες (σ.σ.: της Περιφέρειας), ώστε αμέσως μετά να προχωρήσει νέα εργολαβία.

Σημειωτέον ότι η έπαυλη είναι το μεγαλύτερο μνημείο των Ρωμαϊκών χρόνων στην Ελλάδα. Ο Τιβέριος Κλαύδιος Αττικός Ηρώδης (Μαραθώνας 101/102 - Μαραθώνας 177/8 μ.Χ.), ήταν περιώνυμος και βαθύπλουτος Αθηναίος ρήτορας και σοφιστής, ο γνωστότερος εκπρόσωπος της λεγόμενης Δεύτερης Σοφιστικής και μεγάλος ευεργέτης όχι μόνο της Αθήνας αλλά και άλλων πόλεων στην Ελλάδα και στη Μικρά Ασία. Ένα τέτοιο μνημείο στην καρδιά της Κυνουρίας θα μπορούσε να αποτελέσει τον μεγαλύτερο πόλο έλξης για τους αρχαιολάτρεις. Δυστυχώς, ως σήμερα, μένει εκτεθειμένος και ανεκμετάλλευτος.

Δείτε το βίντεο του astrosnews.gr

Video: 

Τατούλης για Τα Ασκητήρια της Κυνουρίας και για μνημείο Λουκούς


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.