Συλλαλητήριο και πορεία του ΠΑΜΕ στην Τρίπολη (pics,vid)

Συλλαλητήριο και πορεία του ΠΑΜΕ στην Τρίπολη (pics,vid)

Νοέμβριος 13, 2015 - 07:32
4 σχόλια

Συλλαλητήριο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ Αρκαδίας στο πλαίσιο της πανελλαδικής γενικής απεργίας της 12ης Νοεμβρίουστην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο εργατικό-λαϊκό μπλόκο απέναντι στα αντιασφαλιστικά, αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης και κάλεσαν τους εργαζόμενους,τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες να γίνουν όλοι μια γροθιά και να συμμετέχουν στις απεργίες και στον δρόμο τους αγώνα.

Κανένας στη δουλειά, κανένας και καμία στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο μαγαζί, στο χωράφι! Κανένας άνεργος μόνος του!
Όλοι μια γροθιά! Όλοι στον δρόμο του απεργιακού αγώνα!
Τα αιτήματά τους, όπως τα διατύπωσαν:

•    Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης!
•    Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
•    Τέρμα πια στη φοροληστεία! Κάτω οι φόροι, σημερινοί και προηγούμενοι!
•    Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Όχι στις ομαδικές απολύσεις!
•    Όχι στους μισθούς πείνας. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, κανένας χωρίς συλλογική σύμβαση, κανένας ανασφάλιστος!
•    Κάλυψη των απωλειών τώρα! Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων! Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
•    Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις επιπτώσεις σε βάρος των εργαζομένων με ένταση της εκμετάλλευσης και των απολύσεων, την αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο, βασικά αγαθά.
Κεφάλαιο – ΕΕ – Κυβέρνηση προχωρούν σε ένα τεράστιο προμελετημένο αντεργατικό έγκλημα!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!

    Είναι το δικαίωμα στη σύνταξη, το δικαίωμα στην υγεία και την πρόνοια. Είναι η προστασία της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της, η προστασία της μητρότητας, των αναπήρων, τη προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες.

    Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις και αποκατάσταση των κύριωνü και επικουρικών συντάξεων στο ύψος που ήταν το 2009. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.
    Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίωνü που μειώνουν συντάξεις και παροχές.  Όρια ηλικίας στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
    Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ δηλαδή στο 80% της ΕΓΣΣΕ των 751 ευρώ.ü
    Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία. ü
 

Εμείς, ο εργαζόμενος λαός, έχουμε μόνο μια διέξοδο. Να ξεσηκωθούμε!

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συλλαλητήριο και πορεία του ΠΑΜΕ στην Τρίπολη


4 Σχόλια

Δυστυχώς το ΚΚΕ συνεχίζει την διασπαστική και συκοφαντική του πολιτική, που φυσικά είναι η καλύτερη βοήθεια στις μνημονιακές πολιτικές, τίποτα δεν διδάχθηκε απο τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων.

Κύριε "Γιάννη", πείτε μου να καταλάβω: Ποια είναι η διασπαστική τακτική που λέτε ότι έχει το ΚΚΕ, (σημειώνω εδώ ότι δεν είμαι ούτε μέλος ούτε οπαδός του) και ποια είναι η συκοφαντική πολιτική? Το ότι δεν συμφωνεί με το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ? Το οτι είναι το μόνο που αγωνίζεται και δεν έχει αλλάξει ούτε μια στιγμή τις ιδέες του? Αλήθεια έχετε δει την ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, έξω από εργοστάσια να διεκδικούν αιτήματα με τους απεργούς εργαζομένους? Αντίθετα οι προηγούμενοι πρόεδροι της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ γίνανε Βουλευτές και Υπουργοί. Ραφτόπουλος, Κανελλόπουλος Πρωτόπαππας κλπ. Εσείς τι διδαχθήκατε από όλα αυτά?

Ένας Παπάγιωργας δεν ήτανε που έγραφε ευχολόγια για τον Τασούλη; Τέλος πάντων, δεν είμαι ο κυρ Γιάννης, το ΚΚΕ πάντως συμπεριφέρεται με τον τρόπο των ιεχωβάδων: "στην παρούσα ζωή δεν πρέπει να περιμένουμε σωτηρία και αν είμαστε καλά παιδιά θα πάμε στον παράδεισο, οπότε τι να την κάνεις μια μετάγγιση αίματος αν απομακρύνεται ο αντικειμενικός σκοπός;". Από τα παραπάνω κατανοεί ο καθείς ότι όχι απλώς δεν είμαι μέλος ή οπαδός, τους βρίζω πατόκορφα για τη βλακεία που τους δέρνει και τη ζημιά που κάνουν. ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ ΡΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, δεν πρόκειται να μας σώσουν οι άλλοι. Αυτοθέσμιση ρε!!!

Το πλαίσιο υοθετει αιτήματα του ΣΕΒ και από κάτω μνημονιακοι και αντιμνημονιακοι χειροκροτούν...κύριε Γιάννη εκανες επιλογή αφού ακόμη και τώρα δεν "καταλάβες"...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.