Σύγκλητος: Απορρίπτουμε την ενσωμάτωση της ΣΤΕ ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο ΠαΠελ

Σύγκλητος: Απορρίπτουμε την ενσωμάτωση της ΣΤΕ ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο ΠαΠελ

Απρίλιος 16, 2019 - 16:52
3 σχόλια

Εμμένει στη χθεσινή της απόφαση η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών και δεν αποδέχεται την ένταξη της ΣΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ενώ στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «διχαστικά προτάγματα»:

Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Έχοντας υπόψη: 
1. Το πολυνομοσχέδιο του του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
2. Την υπ΄αριθμ. 1/15.04.2019 απόφαση της 149ης Συνεδρίασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (15.04.2019)
3. Τη διεξαχθείσα συζήτηση κατά την 150η Συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (16.04.2019)
Αποφασίζει ομόφωνα

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου υπογραμμίζει την πάγια θέση της ότι τα ακαδημαϊκά θέματα επιλύονται μέσα από το διάλογο, τη συναίνεση και το σεβασμό της ακαδημαϊκής αυτονομίας, χωρίς την υιοθέτηση διχαστικών προταγμάτων.  

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, η Σύγκλητος εκτιμά ότι το μόνο βιώσιμο και ακαδημαϊκά αποδεκτό εγχείρημα είναι αυτό της ενσωμάτωσης αποκλειστικά του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Αρκετά σημεία του νομοσχεδίου που δημοσιοποιήθηκε, ακολουθούν το πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία έχει παραγάγει σημαντικό έργο ως προς την ενσωμάτωση του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ως εκ τούτου, η Σύγκλητος ομόφωνα θεωρεί ότι η βούλησή της εκφράζεται από τη χθεσινή της απόφαση (149η Συνεδρίαση της 15.04.2019), ιδίως σε σχέση με όσα σημειώνει για τη μη αποδοχή της ένταξης της ΣΤΕ του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, που αποτέλεσε και το σημείο αιχμής στη διεξαχθείσα συζήτηση.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Αθανάσιος Κατσής


3 Σχόλια

Το ΠΑΠΕΛ να μην ενσωματώσει κανένα ΤΕΙ. Μόνο έτσι Θα αποφύγει την υποβάθμιση του. Τι νέο φρούτο είναι αυτό? Πως ο μετονομαζει ένα ΤΕΙ σε Πανεπιστήμιο? Με ποια διαδικασία?

Για τι υποβάθμιση μιλάτε. Για κοιτάξτε γύρω σας στην αγορά εργασίας. Αυτοί που πλέον ψιλοβρίσκουν δουλειά στην Ελλάδα είναι μόνο οι απόφοιτοι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων όπου σε αυτές τις θέσεις προσπαθούν να χωθούν και οι του Πανεπιστημίου. Τια να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους! Οι μόνοι που θα αναστενάξουν πλέον είναι οι εργοδότες που θα πρέπει να πληρώνουν πτυχίο ΑΕΙ.

Κε Γαβρογλου γιατί τέτοια υποτιμηση στους εκπροσώπους της κοινωνίας της Τρίπολης; Από πότε για την αριστερά οι κοινωνιες δεν έχουν λόγο σε ακαδημαϊκα θέματα; Γιατί τέτοια υποτιμηση της Τρίπολης;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.