Σύσκεψη στην Τρίπολη για τη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων

Σύσκεψη στην Τρίπολη για τη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων

Μάρτιος 18, 2014 - 16:33

Η διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ειδικότερα ο συντονισμός των ενεργειών για τους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Κιάτου και Ξυλοκάστρου, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στην Τρίπολη, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Διδασκάλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού και Διαχείρισης Στερεών και Υγρών Αποβλήτων, Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο Πρόεδρος της ΦΟΣΔΑ Πελοποννήσου, Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Αντώνης Κλαδούχος, ο Αντιδήμαρχος Σικυωνίων Παύλος Χρυσικός, ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε και το θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων, σε συνάρτηση με αντίστοιχο έργο που θα υλοποιήσει, άμεσα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

«Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητά μας. Είναι η σημαντικότερη κληρονομιά που θα αφήσουμε στα παιδιά μας και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε», δήλωσε αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο κ. Διδασκάλου. 

Αντίστοιχες συσκέψεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν και στις Περιφέρειες Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου.

Δελτίο Τύπου