Σε τελική συμφωνία προχώρησαν τρόικα και ελληνική κυβέρνηση

Σε τελική συμφωνία προχώρησαν τρόικα και ελληνική κυβέρνηση

Μάρτιος 18, 2014 - 17:11
4 σχόλια

Αναμένεται να ενισχυθούν με 500.000.000 ευρώ, ένα εκατομμύριο Έλληνες

Ο πρωθυπουργός Χώρας, Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα, λέγοντας ότι θα δοθούν πάνω από 500.000.000 ευρώ σε ένα εκατομμύριο Έλληνες, τονίζοντας τα εξής: «Είχαμε υποσχεθεί να μοιράσουμε μέρος της υπέρβασης του πλεονάσματος για να ανταμειφθούν οι θυσίες του λαού. Αυτό κάνουμε τώρα».

Επεσήμανε επίσης, ότι από το καλοκαίρι, οι ασφαλιστικές εισφορές θα υποστούν κι άλλη μείωση, τονίζοντας ότι δε θα χρειαστούν να υπάρξουν άλλα μέτρα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας,  ο Αντώνης Σαμαράς, μετέβη στο Υπουργείο Οικονομικών για σύσκεψη με τους, Στουρνάρα, Σταϊκούρα και Χατζηδάκη, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, κος Στουρνάρας, παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, διευθετώντας τα τελευταία ζητήματα, προς περαίωση της συμφωνίας.

Η ελληνική πλευρά, δε δείχνει διατεθειμένη να υποχωρήσει στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων.

Ακόμη, μετά και την περαίωση της συμφωνίας στις δηλώσεις του, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε, ότι θα εκταμιευθούν άμεσα κονδύλια ύψους 20 εκατ.ευρώ για την στήριξη των αστέγων και υποσχέθηκε ότι σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί και νέο πακέτο για την στήριξη των νεόπτωχων.

Κατά η διάρκεια του έτους, όπως διευκρίνισε ο κ. Σαμαράς, θα εκταμιευθεί ακόμη ένα δισεκατομμύριο ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που θα επιστραφεί στα 2,8 δισ.ευρώ.

Σύμφωνα και με πληροφορίες από το protothema.gr ,

Ο κ. Σαμαράς εξήγησε ότι το μέρος της υπέρβασης του πλεονάσματος που συμφωνήθηκε με την Τρόικα να μοιραστεί θα διανεμηθεί με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια,"Σε εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη και βέβαια στους ένστολους που παίρνουν κάτω από 1.500 ευρώ".

 

 


4 Σχόλια

Κωλοπιλάλα έχει πιάσει τον Αντωνάκη. Πριν αλέκτωρ λαλήσει, βγήκε και έκανε τις δηλώσεις που ανέβασαν το ηθικό του λαού. Άφησε και πισινές, για τους άστεγους για παράδειγμα, πέρα από τα ολόκληρα είκοσι εκατομμύρια τώρα θα έρθουν κι άλλα! Περιμένουμε τα συμβόλαια της τρόικας, εντός της ημέρας.

Πάντως, πιστεύω ότι <strong>αν γίνονταν τώρα εκλογές</strong> ο λαός θα εξέφραζε την ευγνωμοσύνη του! Άντε, Αντωνάκη, πάρτο απόφαση, κάντο!

Εγώ όμως δεν κατάλαβα την ιστορία με τα φτερά, <strong>Α ρε τρόικα, πόσο άργησες</strong> μήπως μπορείς, δηλαδή μήπως ξέρεις και μπορείς να μου/μας εξηγήσεις τι ήθελε να πει ο ποιητής με τα φτερά; Τι φτερά είναι αυτά; Ποιος τα κολλάει σε ποιον;

"Δώστε και σώστε!". Μάιο θα αρχίσουν να μοιράζουν τα εφάπαξ βοηθήματα για τους αναξιοπαθούντες, τα περιβόητα 500 εκατομμύρια, χωρίς κρατήσεις, καθαρά κύριοι. Ε, δεν θα τον ψηφίσουμε; Τώρα το πρόβλημα είναι ότι το Πασόκ θα πάρει τα αυτονόητα. Ας πρόσεχε τις παρέες του. Λυκοφιλίες, ο ένας προσπαθεί να πιάσει κότσο τον άλλο, ο Μπένι όμως έχει άλλου είδους κωλοπιλάλα. Τις δημοσκοπήσεις! Πνίγεται, πρέπει να παραμείνει στην επιφάνεια (ρε, τι τραβάει ο έρμος)