Στον εισαγγελέα ο Σμυρνιώτης για τα σκουπίδια (video)

Στον εισαγγελέα ο Σμυρνιώτης για τα σκουπίδια (video)

Μάρτιος 23, 2015 - 14:14
15 σχόλια

Ο Παυλής μας εμπαίζει

Την Δευτέρα 23/3 το μεσημέρι ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης μετέβη στο Δικαστήριο Τρίπολης, προκειμένου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση κατά του δημάρχου Δημήτρη Παυλή και του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, διότι, όπως ανέφερε και στο Δελτίο Τύπου που είχε αποστείλει νωρίτερα, «δεν υλοποιούν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την για πέμπτη συνεχή φορά έκδοση Απόφασης Κήρυξης του Δήμου Τρίπολης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ο μεν κ. Παυλής ζήτησε και ο κ. Τατούλης εξέδωσε».
Ο κ. Σμυρνιώτης λίγο μετά τις 13:00 επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και κατέθεσε τη μήνυση. Ακολούθως, μίλησε στο ArcadiaPortal εξηγώντας τους λόγους αυτής της κίνησης.

«Συνεχίζεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης. Εμείς προσπαθήσαμε να συμβάλουμε ώστε να καταλήξουμε σε μια λύση, να βρεθεί ένας ιδιωτικός χώρος, προκειμένου να αποσυρθούν εκεί τα απορρίμματα, όπως ορίζει η έκτακτη ανάγκη», ανέφερε ο πρώην δήμαρχος.

Στη συνέχεια, επιτέθηκε εναντίον του δημάρχου: «Ο Παυλής μάς εμπαίζει, έγιναν προσκλήσεις για συμβούλια μόνο με τη συμμετοχή των επικεφαλής, δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Απαράδεκτα πράγματα για τη δημόσια υγεία» και εξήγησε: «Θα αποστείλουμε την επιστολή που έχει ήδη συνταχθεί, στα αρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης, Περιβάλοντος, και στον Άρειο Πάγο. Η επιστολή εκθέτει όλη την κατάσταση από το 2011 έως σήμερα και τι προτείνουμε εμείς για να λυθεί ώστε έστω προσωρινά το πρόβλημα και να φτάσουμε σε ένα καλοκαίρι καθαρό, γιατί κανέναν μας δεν βλέπω να είμαστε καλά».

«Πρέπει να υπάρξει μια απόφαση», υπογράμμισε ο κ. Σμυρνιώτης. «Τώρα κάνουν διαγωνισμό να τα βγάλουν έξω με την ευθύνη αναδόχου, εμείς διαφωνούμε σε αυτό και δεν συμμετέχουμε. Να βρεθεί ένα γήπεδο εκτός πόλης». 
Ως προς τις κινήσεις τις Περιφέρειας, σχολιάζοντας είπε: «Τι να πω, τα γράφει η απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου. Θνησιγενείς οι λύσεις από τη γέννησή τους. Πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία της έκτακτης ανάγκης».

Σε ερώτηση του ArcadiaPortal.gr αν η επαναλειτουργία του ΧΑΔΑ τον βρίσκει σύμφωνο, απάντησε: «Υπάρχει έκθεση των Τεχνικών Υπηρεσιών που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα στους ΧΑΔΑ να χωρέσει ούτε μια σακούλα. Όλοι, πλην του Λεβιδίου, που έχει κάποια χωρητικότητα. Θα έπρεπε να ληφθεί απόφαση να δέχεται το Λεβίδι έστω και τα δικά του απορρίμματα».
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών για τα απορρίμματα ο Σμυρνιώτης


15 Σχόλια

Θυμηθείτε τι έλεγε ο κ. Σμυρνιώτης πρίν αναλάβει Δήμαρχος για τα σκουπίδια; και τι έπραξε και αυτός, απολύτως τίποτα, γιατί τόση υποκρισία σε αυτόν το τόπο;

Ενώ εσύ ψήφισες για Δήμαρχο τον Παυλή και σήμερα η Τρίπολη έχει γίνει ΧΑΔΑ. Τι σε νοιάζει όμως ε;

θα κάνει μήνυση και στον εαυτόν του ? όλοι οι τοπικοί άρχοντες των τελευταίων ετών είναι υπεύθυνοι και παίζουν τις κουμπάρες τώρα ανταλλάζοντας μηνύσεις ενώ όπου να ναι θα έχουμε θύματα!!

ΑΜΑ ΠΗΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ......ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ, ΧΕΣΤΗΚΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΠΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ ! ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΡΕ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ. ΕΔΩ ΗΡΘΕ ΚΟΤΖΑΜ ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΥΠΗΘΗΚΕ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ......

εσυ κυριε σμυρνιωτη μαζι με τον ταλουμη τι κανατε τα προηγουμενα χρονια για το προβλημα?? τωρα θα γινετε κ ηρωες????

Όταν λέτε εκτός πόλης εννοείτε την αχαρακτήριστη απόφαση να πάνε τα σκουπίδια για 1 (?????κάντα 2-3, και λίγο λέω) χρόνο σε χώρο ούτε 2 χλμ από την πόλη (για το νοσοκομείο ότι και να πούμε είναι λίγο) μέσα σε δασική έκταση???? Καλά κρασιά!! Είχατε δεν είχατε τις γεμίσατε όλες τις γωνίες της Τρίπολης με χαβούζες!! Περιμένουμε ανυπόμονα να δούμε και την τέταρτη! χαχαχα! Για ανασκουμπωθείτε και μην επαναπαύεστε ΚΥΡΙΟΙ, δεν έχει χωρητικότητα το μέρος να εξυπηρετήσει τα σκουπίδια του Δήμου Τρίπολης για ικανό διάστημα...όχι τουλάχιστον για όσο θα ήθελε η.... ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ σας!

Ο Σμυρνιώτης είναι ο μόνος δήμαρχος που ασχολήθηκε σοβαρά με τα σκουπίδια τα τελευταία χρόνια και έδωσε λύσεις , απλά κάποιοι κύριοι είτε από εγωισμό , είτε από συμφέροντα δε θέλουν να τις εφαρμόσουν. 1. Εφάρμοσε μέσα σε δέκα μέρες την έκτακτη ανάγκη που πρώτος αυτός έβγαλε και απομάκρυνε τα σκουπίδια από την πόλη μέσα σε μία εβδομάδα. Απεναντίας ο Παυλής που μιλούσε για δημόσιο χώρο στο τέλος κατέληξε πάλι σε ιδιωτικό χώρο και για να μην πάει από εγωισμό στην Αγία Τριάδα που είναι οι νεκροί , πηγαίνει και δημιουργεί μια νέα χωματερή κοντά στο Νοσοκομείο, μετά από 7 μήνες , θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μας...

Ο Σμυρνιώτης είναι ο μόνος που έκανε αυτό που όλοι οι άλλοι δήμαρχοι οραματίζονται να κάνουν, αυτό που υποτίθεται ότι θέλει να κάνει και ο Παυλής και ούτε καν το έχει ξεκινήσει ακόμα. Κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να αδειοδοτήσει δύο χώρους και να ετοιμάσει πλήρη διαχείριση των απορριμμάτων με διαλογή -κομποστοποίηση- rdf. Tα παρέδωσε όλα έτοιμα στον Παυλή και λείπει μόνο μία υπογραφή από τον Τατούλη. Εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί δε μπαίνει αυτή η υπογραφή και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή μας? Γιατί Παυλή? Γιατί Τατούλη? Τι πρεσβεύετε εσείς οι δύο?

Δεν ξέρω για τον Ταλούμη αλλά ο Γιάννης σίγουρα θα προτιμούσε να ανακηρυχθεί δήμαρχος παρά ήρωας. Ο νοών νοήτω!!!!!

Έχει πέσει σήμα σε όλα τα τσιράκια του Σμυρνιώτη, να γράφουν αβέρτα εδω μέσα και σε όσους δε συμφωνούν μαζί τους να τους κατηγορούν για Παυληκούς με συνοπτικές διαδικασίες. Έλα μου όμως που έχει και αυτός τεράστια ευθύνη. Τα τσιράκια δεν το καταλαβαίνουν, ο Σμυρνιώτης όμως γνωρίζει καλά. ΑΠό πράξεις μηδέν και οι δύο. ΑΠό λόγια πολλά, γεμάτα υποσχέσεις και αερολογίες. ΑΝίκανοι και οι δυο τους. Εϊτε σας αρέσει είτε όχι κομματικα τσιράκια.

Μου αρέσει που πήρε τον μορφωμένο και γνώστη των θεμάτων Ταλούμη μαζί του. Καλά. Εντάξει. Ρε ΣΜυρνιώτη κάτι τέτοιοι σε έκαναν να χάσεις. Με τις συμπεριφορές τους. Ξύπνα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.