Στόχος της Περιφέρειας ο ιστορικός οδικός άξονας της Αρκαδίας (vid)

Στόχος της Περιφέρειας ο ιστορικός οδικός άξονας της Αρκαδίας (vid)

Σεπτέμβριος 24, 2016 - 16:51
0 σχόλια

Στις εκδηλώσεις στο Λιμποβίσι για το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και την επέτειο Άλωσης της Τριπολιτσάς βρέθηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Ο κ. Γιαννακούρας είπε:

"Εθνική αναβάπτιση παίρνει κανείς, όταν βρίσκεται στον ιερό και συνάμα ιστορικό τόπο του Λιμποβισίου. Γιατί διαπιστώνει από πού ξεκίνησαν οι πρόγονοί μας , από ποια κακοτράχαλα βουνά, και μας χάρισαν την ελευθερία μας.
Με μπροστάρη τον Κολοκοτρώνη και με όλους τους άλλους αγωνιστές είμαστε σήμερα ελεύθεροι και μπορούμε να τιμούμε με τέτοιες εκδηλώσεις αυτούς τους ανθρώπους αλλά πρέπει και να παραδειγματιζόμαστε.

Άλλωστε για εμάς τους Αρκάδες το Λιμποβίσι είναι τόπος προσκυνήματος και πρέπει να γίνει και για όλους τους Έλληνες. Η Περιφέρεια κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση, θέλοντας να δημιουργήσει έναν ιστορικό οδικό άξονα όπου θα υπάρχει διασύνδεση όλων των τόπων που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της διαδρομής έχει ολοκληρωθεί και απομένει να φτιάξουμε και κάποια άλλα κομμάτια, όπως το Βαλτέτσι-Σιλίμνα και φυσικά να τα διαφημίσουμε ώστε να έρχονται, κυρίως μαθητές, στα μέρη αυτά.

Χρόνια Πολλά και με το καλό η αυριανή. Αυτός ο ιστορικός τόπος ας αποτελεί δύναμη, ελπίδα και προοπτική για όλους εμάς.

Δεν νοείται σχολική εκδρομή που να μην περνά από τον ιερό και ιστορικό τόπο του Λιμποβισίου... Η Αρκαδία είναι ταυτόσημη με την ιστορία, κυρίως της Επανάστασης του 1821, αφού εδώ διαδραματίστηκαν σπουδαία πολεμικά και πολιτικά γεγονότα και η Άλωση της Τριπολιτσάς, υπό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, την οποία θα τιμήσουμε αύριο 25 Σεπτεμβρίου, αποτελεί την πρώτη μεγάλη νίκη των Ελλήνων κατά των Τούρκων.

Με αυτό το σκεπτικό η Περιφέρεια έχει στόχο να δημιουργήσει έναν ιστορικό οδικό άξονα που θα περνά από όλους αυτούς τους τόπους, όχι μόνο στην περιοχή του Μαινάλου αλλά και στην υπόλοιπη Αρκαδία και προς αυτήν την κατεύθυνση έχει προχωρήσει αρκετά.

Μένουν κάποια τμήματα που σύντομα θα ξεκινήσουν και σε λίγο καιρό θα είμαστε έτοιμοι να διαφημίσουμε αυτές τις διαδρομές και να προσελκύσουμε εκτός από τους Αρκάδες, όλους τους Έλληνες, και όχι μόνο, να επισκεφτούν την ιστορική Αρκαδία και να μάθουν πόσα έχει προσφέρει σε αυτόν τον τόπο."

Video: 

Εκδηλώσεις στο Λιμποβίσι για το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.