Στόχος η ευαισθητοποίηση στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας των Κάτω Βερβένων (photos+video)

Στόχος η ευαισθητοποίηση στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας των Κάτω Βερβένων (photos+video)

Σεπτέμβριος 21, 2014 - 15:26
0 σχόλια

Από το astrosnews

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας των Κάτω Βερβένων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2014 (Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου) και του Μήνα Εθελοντικής Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον (20 Σεπτεμβρίου έως 20 Οκτωβρίου 2014). Στη δράση συμμετείχαν ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα – Μουστού (αφού η περιοχή περιλαμβάνεται στην Προστατευόμενη Περιοχή), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Βερβένων «Η Ομόνοια», κάτοικοι του χωριού, ενώ με οχήματα και εργαζόμενους βοήθησε και ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας. Αξίζει να αναφερθεί και η εθελεοντική προσφορά για εργασία ξένων τουριστών που απολάμβαναν εκείνη την ώρα το μπάνιο τους.
Βασικό σκοπός του καθαρισμού ήταν η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και η ενεργή συμμετοχή πολιτών και τοπικών κοινωνιών για την πρόληψη της ρύπανσης ακτών και θαλασσών με απορρίμματα. Ισως μάλιστα, στο μέλλον, τέτοιες πρωτοβουλίες θα πρέπει να τυγχάνουν μεγαλύτερης στήριξης και προβολής από νωρίς, με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.
Δείτε παρακάτω τι δήλωσαν στην κάμερα του astrosnews από την πλευρά του Φορέα Διαχείρισης ο κ. Διαμαντής Αρβανίτης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Βερβένων ο κ. Ευάγγελος Φάκλαρης.

Ειδήσεις: 
Video: 

astrosnews ΕΘΕΛ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΩ ΒΕΡΒΕΝΑ 21 9 14


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.