Στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι τo αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης (pics,vid)

Στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι τo αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης (pics,vid)

Αύγουστος 30, 2016 - 14:30
2 σχόλια

Στο αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης το μεγαλύτερο του αρχαίου ελληνικού κόσμου, βρέθηκε ο «Πλούτος του Αριστοφάνη» την Κυριακή 28 Αυγούστου με τον Γιώργο Κιμούλη, Γιάννη Μπέζο και Πέτρο Φιλλιπίδη.

Ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Μεγάλης Πόλης βρίσκεται 3 χλμ. έξω από τη σημερινή πόλη της Μεγαλόπολης, κοντά στον δρόμο Μεγαλόπολης-Καρύταινας, και 35 χλμ. από την Τρίπολη. Κοντά κυλά ο ποταμός Ελισσών που εκβάλει στον Αλφειό.

Αν και όχι ορατό στο σύνολό του, από τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως έως τώρα, επιβεβαιώνονται το υψηλό επιστημονικό και τεχνικό επίπεδο το οποίο είχαν αγγίξει οι κατασκευαστές του και ο σπουδαίος ρόλος της αρχαίας αρκαδικής πρωτεύουσας.

Οι εργασίες συντήρησης και αναστήλωσης που έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη έχουν ήδη να παρουσιάσουν ορατές και χειροπιαστές αποδείξεις της ευεργετικής για το μνημείο επέμβασης.

Στην παράσταση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας Ευάγγελος και η πολιτευτής κυρία Εύη Τατούλη .

Ο κ. Γιαννακούρας ανέφερε ότι για δεύτερη φορά με τη συνεργασία Δήμου Μεγαλόπολης, Περιφέρειας Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας και Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας άνοιξε για το κοινό το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης.

«Αυτή τη φορά με μία κωμωδία του Αριστοφάνη, τον "Πλούτο" με τους Γιάννη Μπέζο, Γιώργο Κιμούλη και Πέτρο Φιλιππίδη. Μία κωμωδία με διαχρονικά μηνύματα που δόθηκε σε έναν μοναδικό αρχαιολογικό χώρο, στο μεγαλύτερο και παλιότερο θέατρο της Αρχαιότητας, που και αυτό βρίσκεται στην Αρκαδία μας.

»Η τιμή ιδιαίτερη για έναν αιρετό να μιλήσει σε έναν χώρο που 2500 χρόνια πριν κάποιοι άλλοι Αρκάδες συζητούσαν για τα σοβαρά προβλήματα της εποχής τους.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει μεγάλη σημασία στην ανάδειξη του πολιτισμού της Αρκαδίας μας και των πολλών αρχαιολογικών χώρων που διαθέτει και που στην περιοχή της Μεγαλόπολης είναι πάρα πολλοί με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο.

»Σύντομα θα ξεκινήσουν έργα για να ενωθεί η Αρχαία Τραπεζούντα με την Καρύταινα και το Παλαιοντολογικό μουσείο ενώ ο βασικός μας στόχος είναι η Ένωση της κορυφής του Λυκαίου όρους με τον Επικούρειο Απόλλωνα».

Ο κ. Γιαννακούρας σε προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης(δείτε ΕΔΩ) εκτός από φωτογραφίες κοινοποίησε και βίντεο από την εκδήλωση το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσατε στη συνέχεια.

Από τη δική της πλευρά η πολιτευτής κυρία Εύη Τατούλη μίλησε (δείτε ΕΔΩ) για το θέατρο αλλά και για τη συνεργασία σε ένα πνεύμα αγαστής συνεργασία του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και της η Εφορείας Αρχαιοτήτων οι οποίοι δίνουν πραγματική μάχη με τον χρόνο και τη φθορά, προκειμένου το μεγαλύτερο θέατρο της αρχαιότητας, λίκνο της δημοκρατίας, να ανοίξει και πάλι τις πύλες του στο κοινό!

 Η Μεγαλόπολη το αξίζει και όλοι εμείς είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια να γίνει θεσμός ένα φεστιβάλ για τη Μεγαλόπολη, σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. 

»Θερμά ευχαριστώ στην έφορό μας, κυρία Άννα Καραπαναγιώτου για τις άοκνες προσπάθειές της να διασωθούν τα μνημεία της Αρκαδίας μας και να ενσωματωθούν με ασφάλεια στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι... Την Κυριακή το βράδυ χίλιοι συμπολίτες μας απόλαυσαν τον "Πλούτο" του Αριστοφάνη με συντελεστές τον Γιώργο Κιμούλη τον Γιάννη Μπεζο και τον Πετρο Φιλιππιδη!».

Δείτε το βίντεο με τους χαιρετισμούς και φωτογραφίες από την εκδήλωση από το kafeneio-megalopolis.gr

Video: 

Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης - Πλούτος Αριστοφάνη

Παράσταση Πλούτος στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης


2 Σχόλια

ΤΟ ΑΝΟΙΞΑΝ ΠΕΡΣΥ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΑΡΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΔΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ; ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ... ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΞΙΟΣ.

μπραβο στο Τατουλη και το Γιαννακουρα που μας πουλανε ακομα το αχαιο θεατρο για φρεσκες ειδησεις. Βρειτε καμμια θεση εργασιας για τα νεα παιδια που φευγουν,και τα αλλα θα τα βρουμε στην πορεια.εγινε η Τριπολη 40000 και αδειασαν οι αλλες πολεις,Ντροπη

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.