Στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Θάνα θα στεγασθεί το Ειδικό Νηπιαγωγείο Τρίπολης

Στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Θάνα θα στεγασθεί το Ειδικό Νηπιαγωγείο Τρίπολης

Ιούνιος 02, 2023 - 10:07
9 σχόλια

Σε νέο κτίριο θα φιλοξενηθούν από την νέα χρονιά οι μαθητές του Ειδικού Νηπιαγωγείου Τρίπολης.

Ύστερα από απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης θα γίνει η μεταστέγαση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Τρίπολης σε τμήμα του διδακτηρίου που στεγαζόταν ο πρώην παιδικός σταθμός Θάνα του καταργημένου Δημοτικού Σχολείου Θάνα, το οποίο βρίσκεται σε καλή κατάσταση και μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες κτιριακές ανάγκες του εν λόγω Νηπιαγωγείου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το ArcadiaPortal.gr με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού κ. Δημήτρη Μακαρούνη, ενημερώθηκε ότι οι εργασίες αποκατάστασης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και όλα θα είναι έτοιμα την νέα χρόνια για να υποδεχθούν τους μαθητές που έως τώρα στερούνταν ενός αξιοπρεπούς χώρου.

Να αναφέρουμε ότι το ειδικό νηπιαγωγείο στεγάζεται στο κτίριο του 4ου Λυκείου Τρίπολης και δυστυχώς ο χώρος είναι περιορισμένος για τα παιδιά του νηπιαγωγείου.

Όπως ανέφερε ο κ. Μακαρούνης, από την νέα χρονιά οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Νηπιαγωγείου θα αποκτήσουν τον δικό τους χώρο, ο οποίος πληρεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να στεγάσει τους μαθητές του νηπιαγωγείου.

Το κτίριο είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όπως και το προαύλιο. Με τις κατάλληλες επισκευές οι οποίες θα ολοκληρωθούν σύντομα, το νέο νηπιαγωγείο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί την νέα σχολική χρονιά του μαθητές του ειδικού νηπιαγωγείου.

Ειδήσεις: 

9 Σχόλια

Ένα σκασμό παρατημένα κτίρια έχει αυτή η πόλη, δεν υπήρχε χώρος για αυτά τα παιδιά; Και για το δημοτικό και για το νηπιαγωγείο... Ήδη πολλοί άνθρωποι είναι διστακτικοί για τις δομές αυτες, θεωρείτε ότι η απομάκρυνση του νηπιαγωγείου από το κέντρο της πόλης θα κάνει καλό;

Ααν ο σκοπός είναι να μην ξαναδούμε τίποτα ή να μην ξανακουσουμε για αυτό το σχολείο μάλλον το κατάφεραν. Θα είναι εκεί στην εξοχή με τα προβατακια

Για πιο λόγο τα παιδιά με ειδικές ανάγκες οδηγούνται σε παλιά κτήρια εκτός πόλης. Συνήθως τα κτήρια αυτά έχουν ένα σωρό προβλήματα. Θα έπρεπε για τα παιδιά αυτά να έχουν κτιστεί καινούργια μέσα στην πόλη και να μην ταλαιπωρούνται σε μακρινές διαδρομές έξω από την πόλη.

@15;32 Ναι. Η αποκέντρωση των (δημοτικών) σχολικών μονάδων σε κτίρια αξιοπρεπή και κατάλληλα για τους μαθητές θα κάνει καλό. Μην είστε κοντόφθαλμοι.

Εγώ δεν το βρίσκω σωστό να χωρίζεται ένα τέτοιο νηπιαγωγείο από το αντίστοιχο δημοτικό. Δηλαδή το δημοτικό ταιριάζει με το 4ο λύκειο και θα μείνει εκεί; Πρόχειροδουλειά για άλλη μια φορα μου φαίνεται. Βρήκαμε παπά ας θάψουμε 5 6. Όσο για την αποκέντρωση που αναφέρεται παραπάνω, μιλάμε για παιδιά με αυξημένες ανάγκες, παιδιά που οι γονείς τους πρέπει πιο συχνά να πηγαίνουν ως το σχολείο γιατί είναι πιο πιθανό να πάθουν κάτι. Αυτά τα παιδιά βρήκαμε να βγάλουμε εκτός; Σοβαρά τώρα;

Τα παιδιά αυτά πρέπει να είναι στο κέντρο της πόλης. Μέσα στην κοινωνία για να κοινωνικοποιουνται. ΤΟ ΕΕΕΕΚ( ΕΙΔΙΚΌ ΣΧΟΛΕΊΟ ) στου καψια. Το ειδικό γυμνάσιο λύκειο στις ρίζες. Τώρα το ειδικό νηπιαγωγείο στου θανα. Μπράβο Τρίπολη για τον πολιτισμό σου. Μη σας ξεφύγει να διώξετε το ειδικό Δημοτικό. Μήπως έχετε ακούσει τον όρο συμπερίληψη?

Σοβαρα τώρα? Αυτή την απόφαση μας την ανακοινώνουν και πρέπει να το δούμε σαν κάτι που πέτυχε ο δήμος? Ηδη τα παιδιά στο υπάρχον ειδικο νηπιαγωγείο στερούνται υποδομών και ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ μπορώ να πω εγώ. Αυτό είναι το καλύτερο που σκέφτηκαν για αυτά τα παιδιά?

Να αγιασει το χέρι και το στόμα του του σχολίου στο 13.12, αυτό μου ήρθε και εμένα στο μυαλό. Εν τω μεταξύ είναι δομές που έχουμε από ΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ. Αυτές τις δομές διώχνουμε; Συγχαρητήρια! Ααααα επίσης έχω δει κάτι παλιά κτίρια στο Ψάρι. Να στείλουμε εκεί το δημοτικό να ολοκληρωθεί η προοδος!

Ωραίος ο δήμαρχος που νοιάζεται για τα χωριά μας αλλά όχι για τα παιδιά μας. Μηδέν παιδικές χαρές στην πόλη, κλειστό κολυμβητήριο και διαλυμένο στάδιο, επικίνδυνοι πεζόδρομοι πίστες για μηχανοκάγκουρες, σχολικά συγκροτήματα που ρημάζουν στον αυτόματο. Και τα πιο ευάλωτα και υπέροχα παιδιά, αυτά που θέλουν αμέριστη στοργή και φροντίδα, τα εξορίζουμε εκτός πόλης μακριά από την κοινωνία και τη ζωή μας. Και τιμωρούμε κι άλλο τους ήρωες γονείς. Γεια σου δήμαρχε που είσαι και σοσιαλιστής ιδεολόγος και ιατρός επιστήμων. Να το χαίρεστε όσοι τον ψηφίσατε και να τον επιβραβεύσετε το φθινόπωρο πάλι.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.