Στήριξη των Δομών της Τρίπολης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Στήριξη των Δομών της Τρίπολης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Απρίλιος 12, 2016 - 09:37
0 σχόλια

Σε υποβολή πρότασης προχώρησε ο Δήμος Τρίπολης στο νέο ΕΣΠΑ του Ε.Π. Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τίτλο: «Λειτουργία Ξενώνα Φιλοξενίας στο Δήμο Τρίπολης» και υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας του Δήμου Τρίπολης με τη ΓΓΙΦ και το ΚΕΘΙ με συνολικό προϋπολογισμού του προγράμματος ύψους 583.061,00 ευρώ.

Σε προηγούμενη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης αποφάσισε ομόφωνα τη  συμμετοχή του Δήμου Τρίπολης σε αυτό το πρόγραμμα με αντικείμενο τη λειτουργία δομών και υπηρεσιών προς όφελος των γυναικών και την καταπολέμηση της βίας.

Η δημόσια δαπάνη 583.541,84  ευρώ αφορά στη συνέχιση λειτουργίας και αναβάθμιση της υφιστάμενης Δομής – Ξενώνα Φιλοξενίας του οποίου στόχος είναι να παρέχει στις γυναίκες και στα παιδιά τους φιλοξενία, ασφάλεια, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, καθώς και υποστήριξη για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, όταν απαιτείται.
Διευκολύνει, επίσης, την πρόσβαση σε νομική συμβουλευτική, με την παραπομπή στα Συμβουλευτικά Κέντρα.

Στην Τρίπολη το συμβουλευτικό κέντρο το οποίο λειτουργεί ήδη από τις 17/12/2012 και στελεχώνεται από ειδικό επιστημονικό προσωπικό συμβούλων εξειδικευμένων στην προσέγγιση των γυναικών με την οπτική του φύλου (ψυχολόγους, κοινωνικές/-ούς λειτουργούς και νομικούς) παρέχει δωρεάν υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής στις γυναίκες που απευθύνονται σε αυτό, στο πλαίσιο ολοκληρωμένων δράσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης
 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.