Τατούλης

Στην Τρίπολη η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη - Συνάντηση με τον Π. Νίκα (pics,vid)

Στην Τρίπολη η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη - Συνάντηση με τον Π. Νίκα (pics,vid)

Νοέμβριος 08, 2019 - 12:35
5 σχόλια

«Τα αποτελέσματα των πολιτιστικών δράσεων πρέπει να είναι άμεσα για τις τοπικές κοινωνίες»

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Γ. Διδασκάλου και την ειδική σύμβουλό της κυρία Άννα Παναγιωταρέα, επισκέφθηκε την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην έδρα της στην Τρίπολη, όπου είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Στόχος της συνάντησης, η ευρεία σύσκεψη και συζήτηση επάνω σε ζητήματα πολιτισμού. Είναι στόχος τόσο του περιφερειάρχη όσο και της κυβέρνησης η πλήρης ανάπτυξη του πολιτισμικού δυναμικού της χώρας μας.

Ακόμα, καθώς και επισήμως χθες ανακοινώθηκαν τα μέλη της Επιτροπής 2021, που έχει επιφορτιστεί με τη διοργάνωση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την Παλιγγενεσία, ένα από τα βασικά ζητήματα της σύσκεψης ήταν και ο ρόλος της Πελοποννήσου στους εορτασμούς.

Ο κ. Νίκας μίλησε με θερμότατα λόγια για την υπουργό Πολιτισμού, υπογραμμίζοντας ότι είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής, ενώ της απένειμε αναμνηστική πλακέτα, που απεικονίζει τη σφραγίδα της Πελοποννησιακής Γερουσίας, του πρώτου οργανισμού διοίκησης που συγκροτήθηκε από τους επαναστατημένους Έλληνες τον Μάιο το 1821.

Η κυρία Μενδώνη από την πλευρά της ευχαρίστησε τον κ. Νίκα αλλά και όλους τους προϊσταμένους των αρχαιολογικών διευθύνσεων και τους φορείς που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, ενώ, παραλαμβάνοντας την αναμνηστική πλακέτα, είπε ότι ουσιαστικά σήμερα ξεκινούν οι ετοιμασίες για τον εορτασμό του 2021.

Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Επίσκεψη Μενδώνη στην Τρίπολη


5 Σχόλια

Επιτέλους ας του πει κάποιος του Νίκα να κάθεται κάτω... Είναι πολύ άσχημη η εικόνα...

ΛΥΠΗΡΟΝ ...! ΚΕΝΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΣΝΤΗΣΗ ''

"Οι ετοιμασίες για το 21 σήμερα ξεκινούν" μα ακόμη δεν συνεδριασαν οι 31 της Γιάννας... Πόσους εορτασμούς θα κάνει η κυβέρνηση; Σε πόσους εργολάβους έχει δωσει τη δουλειά;

Την ιστορια την πηρατε από υην Μονή Καλτεζών. Νερό πού περναει ο αγωγός στα 500 μ γιατί δέν δινετε??

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.