Στην Ελλάς του 2011 διεκδικούν Με.. κατάληψη γιατρούς και περίθαλψη!

Στην Ελλάς του 2011 διεκδικούν Με.. κατάληψη γιατρούς και περίθαλψη!

Μάρτιος 04, 2011 - 16:58

-Αγανάκτηση και οργή το πρωί στο ΠΕ.Κ.Α Μεγαλόπολης

Της Χριστίνας Τσιορωτά

 

Όταν οι αγώνες είναι για την Υγεία τότε έυκολα κανείς κατανοεί πως το Κράτος Υγείας κ  Πρόνοιας στην Ελλάδα νοσεί, πως πλέον η σωστή περίθαλψη και η ασφάλεια αυτής  δεν είναι το αυτονόητο αλλά το ζητούμενο.
Τούτο αποδεικνύεται από τη σημερινή 3ωρη και πλέον κατάληψη που πραγματοποιήθηκε στο Περιφερειακό Κλιμάκιο Ασφάλισης στην Μεγαλόπολη στο οποίο εδώ και μήνες παρατηρείται ελλιπής επάνδρωση σε ιατρικό προσωπικό, ιδία κατάσταση καταγράφεται και στο ΠΕ.Κ.Α Τρίπολης. Το ποτήρι της αγανάκτησης ξεχείλισε στις 22 Φβρουαρίου, μέρα που η Διοίκηση του ΤΑΥΤΕΚΩ ανακοίνωσε στα ΠΕ.Κ.Α πως προχωρά σε αναστολή πληρωμών μέχρι νεοτέρας! Η σημερινή διαμαρτυρία – κατάληψη ξεκίνησε στις 07:00 και ολοκληρώθηκε στις 10:30 το πρωί. Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν

Να υπάρξει άμεσα κάλυψη με Γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων στο Ασφαλιστικό μας στα ΠΕΚΑ Μεγαλόπολης - Τρίπολης  και το ΓΑΠ Καλαμάτας.
Να υπάρξει προκήρυξη για κάλυψη με μόνιμους Γιατρούς στα ΠΕΚΑ κάτι που θα συμβάλλει στην συνεχή και απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους.
Να υπάρξει άμεσα η απρόσκοπτη χορήγηση παροχών στους ασφαλισμένους.
«Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και απελπιστική. Καλούμε τη διοίκηση του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. (Ταμείο Ασφαλίσεως Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας) να προκηρύξει θέσεις μονίμων ιατρών και όχι συμβασιούχων, για να υπάρξει συνεχή και απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Σαράντος Αλεξανδρής ο οποίος και διεμήνυσε πως σύντομα «η οργή των εργαζομένων δεν θα ελέγχεται!»

Ειδήσεις: