Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο δήμος Τρίπολης για το πανηγύρι της Τεγέας

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο δήμος Τρίπολης για το πανηγύρι της Τεγέας

Οκτώβριος 25, 2016 - 11:27
0 σχόλια

Μετά από 2 μήνες από την λήξη του πανηγυριού της Τεγέας το θέμα πανηγύρι έρχεται ξανά στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης με τον κ. Τσιαμούλο να ρωτά την δημοτική αρχή για το τι γίνεται με την ακύρωση απόφασης των τελών κατάληψης δημόσιων χώρων στην Εμποροπανήγυρη της Τεγέας.

Όπως έχει αναφέρει το ArcadiaPortal.gr σε προηγούμενη δημοσίευση, φαίνεται από τον έλεγχο της Αποκεντρωμένης, δεν τηρήθηκαν από πλευράς του Δήμου Τρίπολης τα προβλεπόμενα, διότι παρακάμφθηκε η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, ώστε να είναι σύμφωνες με τον Νόμο οι αποφάσεις για τα τέλη κατάληψης δημόσιων χώρων στη μεγαλύτερη εμποροπανήγυρη της Αρκαδίας. Δείτε ΕΔΩ

Ο κ. Τσιαμούλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με απόφασή της ακύρωσε τις αποφάσεις του ΔΣ Τρίπολης για το ύψος του αντιτίμου για την άδεια κατάληψης δημόσιου χώρου, καθώς υπάρχει η πιθανότητα οι εμπλεκόμενοι να ζητήσουν ακόμα και αποζημίωση για την ακύρωση της απόφασης.

Αυτό βέβαια δεν με χαροποιεί. Αυτό που με θλίβει είναι πως μια τέτοια διοργάνωση τινάζεται στον αέρα.

Ο αντιδήμαρχος κ. Βόσνος μίλησε για την ακύρωση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όσον αφορά στα τέλη για το πανηγύρι της Τεγέας, αφήνοντας αιχμές για τα κριτήρια με τα οποία έγινε η ακύρωση και τονίζοντας ότι δεν ήταν κάτι τόσο σημαντικό, αναφέροντας ότι πιθανότητα δεν θα αφήσει έτσι το θέμα και πιθανότατα να προσφύγει για την ακύρωση.

 Δεν θέλω να πω τι ιδιαίτερο ρόλο μπορεί να είχε και ποια συγκεκριμένη ευθύνη μπορεί να έχει

Πέρασε ένας μήνας από τη λήξη του πανηγυριού και μετά ακύρωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση την απόφασή μας, μιλήσαμε με δικηγόρο γιατί εφόσον δεν ακυρώθηκε εντός του μήνα, τότε δεν τίθεται θέμα ακύρωσης, είπε ο γενικός γραμματέας κ. Καπόγιαννης συνεχίζοντας, ότι το θέμα θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.