«Στα χαρακώματα» οι δήμαρχοι της Περιφέρειας με τον Νίκα - Στα δικαστήρια οι διαφορές για την «Πελοπόννησος ΑΕ» (vid)

«Στα χαρακώματα» οι δήμαρχοι της Περιφέρειας με τον Νίκα - Στα δικαστήρια οι διαφορές για την «Πελοπόννησος ΑΕ» (vid)

Ιανουάριος 13, 2021 - 14:28
7 σχόλια

Ευθεία επίθεση Καμπόσου σε Νίκα για την «Πελοπόννησος ΑΕ»

Ευθεία επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην «Πελοπόννησος ΑΕ» και την εμμέσως πλην σαφώς απαγόρευση της ΠΕΔ να διενεργήσει οικονομικό έλεγχο στην Αναπτυξιακή.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο κ. Νίκας δήλωσε ότι η περιφερειακή αρχή δεν επιθυμεί πλέον καμία άλλη επαφή με την ΠΕΔ για το συγκεκριμένο θέμα σημειώνοντας ότι, ό,τι  θέλει στο εξής η ΠΕΔ για το θέμα θα πρέπει να κινείται μέσω των δικαστηρίων, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει απόφαση δικαστηρίου για την διενέργεια του ζητούμενου ελέγχου.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις παραπάνω ανακοινώσεις ο κ. Καμπόσος σε συνέντευξή του στην Τρίπολη κατηγόρησε τον περιφερειάρχη ως αχάριστο και κρυψίνουν, αφήνοντας αιχμές για κακοδιαχείριση στην «Πελοπόννησος ΑΕ» επί προεδρίας ο Π. Νίκα.

Να επισημάνουμε ότι οι δικηγόροι της ΠΕΔ που θα αναλάβουν την υπόθεση και θα διεκδικήσουν τη διερέργεια ελέγχου βρίσκονταν στην αίθουσα, με τον κ. Καμπόσο να δηλώνει αποφασισμένος να κάνει τον έλεγχο στην Αναπτυξιακή και ότι δεν θα κάνει πίσω.

Η ΠΕΔ δεν εμπόδισε τον κ. Νίκα να κάνει τον δικό του έλεγχο, ούτε όταν πήγε να μας αρπάξει τις μετοχές, εμείς δείξαμε την καλή μας θέληση και την καλή μας πίστη

Για ακόμα μία φορά ο κ. Καμπόσος απολογιστικά μίλησε για τα όσα έχουν γίνει στην Αναπτυξιακή, για το έλλειμμα που «εμφανίστηκε ξαφνικά» και για τις εχθρικές κινήσεις της περιφέρειας προς την ΠΕΔ μέτοχο του 50% της «Πελοπόννησος ΑΕ».

Αδικαιολόγητα εμπόλεμη χαρακτήρισε την κατάσταση που υπάρχει ανάμεσα στην περιφέρεια Πελοποννήσου Πελοποννήσου και τους δήμαρχος της περιφέρειας (ΠΕΔ) αφού αυταρχικά ο πρώτος εταίρος, πρόεδρος της «Πελοπόννησος ΑΕ» Νίκας Παναγιώτης άδειασε τους δήμαρχους, αποφασίζοντας το κλείσιμο της Αναπτυξιακής αλλά και την «απαγόρευση» ελέγχου από αυτούς στα οικονομικά και στο «δήθεν» έλλειμμα στην Αναπτυξιακής.

Εμείς με καλή πίστη προσπαθήσαμε να βρούμε μια λύση, θελήσαμε να αποτρέψουμε τη σύγκρουση προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της η ''Πελοπόννησος ΑΕ'', προς όφελος των πολιτών της Περιφέρειας, αλλά ο κ. Νίκας κήρυξε τον πόλεμο

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ και μέτοχος του 50% της «Πελοπόννησος ΑΕ» ζήτησε να κάνει έλεγχο στα οικονομικά της αναπτυξιακής την στιγμή που η περιφέρεια ως μέτοχος του υπόλοιπου 50% είχε κάνει ήδη δύο , αλλά ο κ. Νίκας δεν τους το επέτρεψε δημιουργώντας αρνητικό κλίμα ανάμεσα στην σχέση των μετόχων. Ο κ. Καμπόσος άφησε αιχμές το έλλειμμα, αλλά και για την στάση του κ. Νίκα, ο οποίος ίσως με αυτή του την στάση κάτι θέλει να κρύψει, κάτι ίσως έχει γίνει από όταν ανέλαβε την προεδρεία της «Πελοπόννησος ΑΕ» είπε.

Τα εμπόδια που βάζει  ο κ. Νίκας, ίσως καθυστερούν λίγους μήνες τον έλεγχο των δημάρχων, αλλά αυτός θα γίνει, τόνισε.

Στο ταμείο της ''Πελοπόννησος ΑΕ'' πρέπει να υπάρχουν 4 εκατ. ευρώ  μήπως ο κ. Νίκας φοβάται ότι ο δικός μας έλεγχος κάτι θα αποκαλύψει, ίσως ο κ. Νίκας κάτι έχει να κρύψει

«Η ''Πελοπόννησος ΑΕ'' έκανε εργασίες περίπου 40 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα, είπε στη συνέχεια. Τα 39,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια. Στο Ταμείο της εταιρίας πρέπει να μείνουν 4 εκατ. ευρώ. Μήπως φοβάται ο κ. Νίκας ότι ο λογιστής θα βρει ότι τα 2 εκατ. ευρώ ανήκουν στην ΠΕΔ; Μήπως φοβάται για τον ενάμιση χρόνο που διοικεί αυτός την εταιρία;», αναρωτήθηκε

Ο κ. Καμπόσος ανέφερε ότι ενώ ανοιχτά ως εκλεγμένος δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Νίκα στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητιικών εκλογών, ο κ. Νίκας τώρα, του γύρισε την πλάτη και άνοιξε πόλεμο.

Με όλες μου τις δυνάμεις, εγώ προσωπικά θεωρώ ότι τον έχω ευεργετήσει αυτόν τον άνθρωπο. Αλλά υπάρχουν τρεις κατηγορίες για τους αχάριστους: Εκείνοι που ξεχνάνε, εκείνοι που σε πολεμάνε, και εκείνοι που σε βάζουν να πληρώσεις για το καλό που τους έκανες. Ο κ. Νίκας ανήκει σε μία ή και στις τρεις κατηγορίες

Ο κ. Καμπόσος άφησε αιχμές για την «Μοριάς ΑΕ» τη νέα αναπτυξιακή που επιθυμεί ο κ. Νίκας να δημιουργήσει στην Καλαμάτα, σημειώντας ότι πίσω από αυτή την πρωτοβουλία ίσως κρύβεται η στήριξη στον γιο του που ακούγεται ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στη Μεσσηνία»

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Καμπόσος δήλωσε ότι επιθυμεί διακαώς το διαζύγιο μεταξύ Νίκα - Καμπόσου, ζητώντας του να παραιτηθεί από πρόεδρος, μιας και αυτό επιθυμεί.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ τόνισε ότι είναι ανυποχώρητος και ότι θα σταθεί απέναντι στην τακτική του κ. Νίκα ρίχνοντας φως στο θέμα του ελλείμματος της «Πελοπόννησος ΑΕ» και βάζοντας τέρμα στα κόλπα της περιφερειακής αρχής.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ευθεία επίθεση Καμπόσου σε Νίκα για την «Πελοπόννησος ΑΕ»


7 Σχόλια

ο Νίκας θα εισπράξει ότι έσπειρε. Ποιος γιος του; Ούτε την δικιά του ψήφο δε θα βρει

ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ!!!!!!! ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΙΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ "ΚΥΒΕΡΝΩ ΜΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΧΩΡΑ"

Μητσοτάκη....θα ψάχνεις για σταυρούς στην Πελοπόννησο με αυτούς που μας φόρτωσες?

Ο Καμπόσος έχει διαγραφεί από τη ΝΔ σχετικά πρόσφατα και επί Μητσοτάκη (σε σχέση με τον Τατούλη και την δική του διαγραφή) αλλά ο λόγος της διαγραφής του και το όλο προφίλ του που άπτεται του πολιτικού πολιτισμού τον καθιστά αποσυνάγωγο από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Πολλά προβλήματα έχουμε οι δεξιοί στην περιοχή.Απο τη μία ο διχασμός σε φιλοκυβερνητικούς και φιλοπαππαδικούς,τώρα μας προέκυψε και διχασμός σε φιλοκαμπόσους και φιλονίκες.Δεν την παλεύουμε με τίποτα....ο Θεός να μας λυπηθεί..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.