Στα δικαστήρια ο ΟΠΑΠ για τα «φρουτάκια»

Στα δικαστήρια ο ΟΠΑΠ για τα «φρουτάκια»

Νοέμβριος 27, 2015 - 18:00
0 σχόλια

.. και για τον φόρο των 5 λεπτών ανά δελτίο στα παιχνίδια του

Κατά του Ελληνικού Δημοσίου προσέφυγε ο ΟΠΑΠ για το παιχνίδι VLTs (VideoLottery Terminals), τα γνωστά «φρουτάκια». Ο Οργανισμός διεκδικεί αποζημίωση 1 δισ. ευρώ και στρέφεται κατά απόφασης της Επιτροπής Εποπτείας & Ελέγχου των Παιγνίων (ΕΕΕΠ) η οποία, σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, ουσιαστικά ακύρωσε την έναρξη του συγκεκριμένου παιγνίου.

Ακόμη, ο Οργανισμός προχώρησε στην επίδοση έγγραφης ειδοποίησης στο υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με την παραβίαση των δικαιωμάτων των μετόχων και των πρακτόρων του, τόσο στο διαδικτυακό στοίχημα όσο και με την επιβολή του φορολογικού τέλους των πέντε λεπτών ανά στήλη στα παίγνιά του, αναφέρει «Η Καθημερινή».

Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, ο ΟΠΑΠ «κοινοποίησε έγγραφη ειδοποίηση στην Ελληνική Δημοκρατία σχετικά με παραβάσεις της από 2000 Σύμβασης Παραχώρησης Αποκλειστικών Δικαιωμάτων Τυχερών Παιγνίων που σχετίζονται τόσο με την επιβολή τέλους στα παίγνια της ΟΠΑΠ Α.Ε., σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 4346/2015, όσο και με το αποκλειστικό δικαίωμα της ΟΠΑΠ Α.Ε. στο διαδικτυακό στοίχημα».

Σε ό,τι αφορά το τέλος των 5 λεπτών, πάλι εξωδίκως η διοίκηση σημειώνει ότι η συγκεκριμένη επιβολή του φορολογικού τέλους «συνιστά διακριτική μεταχείριση σε βάρος της εταιρείας και σε όφελος άλλων παρόχων τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα», είτε νόμιμων είτε παράνομων.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.