Στα Δικαστήρια με τη ΔΕΗ οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών στέγης στην Τρίπολη (vid)

Στα Δικαστήρια με τη ΔΕΗ οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών στέγης στην Τρίπολη (vid)

Φεβρουάριος 07, 2017 - 09:09
5 σχόλια

Στα Δικαστήρια θα δοθεί η μάχη των ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών στέγης (ΠΑΣΥΦΩΣ) με τη ΔΕΗ, αφού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συλλόγου, στην Τρίπολη, Παναγιώτη Σμυρνιώτη, τα προβλήματα που υπάρχουν από το μονομερές κόψιμο των συμβάσεων από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, είναι πολλά.

Ο κ. Σμυρνιώτης μιλώντας για τα προβλήματα των ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών στέγης, που στην Αρκαδία ανέρχονται στους 50, ενώ πανελλαδικά φθάνουν στις 8 χιλιάδες, με αφορμή την εκλογή αντιπροσώπου στον ΠΑΣΥΦΩΣ, σημείωσε πως θα κάνουν αγωγές κατά της ΔΕΗ. Και αυτό γιατί με Νόμο του 2014 η ΔΕΗ έκοψε μονομερώς τις συμβάσεις και μείωσε τις τιμές απόδοσης των φωτοβολταϊκών από 10 έως 40% με αποτέλεσμα πολλοί ιδιοκτήτες, που πήραν δάνειο από την Τράπεζα, να έχουν προβλήματα αποπληρωμής.

Οι κυβερνήσεις θεωρούν πως δεν υφίσταται καμία αδικία αλλά μετά από μελέτη που έγινε έχει αποδειχθεί το αντίθετο και για το λόγο αυτό θα υπάρξει η δικαστική οδός. Σύμφωνα με τον κ.Σμυρνιώτη η συμφωνημένη τιμή με τη ΔΕΗ ήταν στα 49 με 50 λεπτά και τώρα έχει πέσει κάτω από 34 λεπτά  και η απώλεια εισοδήματος φθάνει στο 30% για τους ιδιοκτήτες των φωτοβολταϊκών στέγης. Ο κ.Σμυρνιώτης επεσήμανε πως οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών στέγης δεν είναι το ίδιο με τις εταιρείες που έχουν φωτοβολταϊκά ή με αυτούς που έχουν τεράστιες εκτάσεις με πάνελς. Χαρακτήρισε “φούσκα” την όλη ιστορία, όπως απεδείχθη στην πορεία και σημείωσε πως ο λόγος ύπαρξης των φωτοβολταϊκών στέγης ήταν κοινωνικός.

(ΠΗΓΗ: drt915.gr)

Video: 

Πολλά τα προβλήματα των ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών στέγης και στην Τρίπολη


5 Σχόλια

Οι τιμές για τις ΑΠΕ θα πρέπει να μειωθούν και άλλο..Δε μπορούμε οι καταναλωτές να τρώμε χαράτσια στους λογαριασμούς για να κονομάνε κάποιοι πονηροί...

Γιατί θα πρέπει οι καταναλωτές να πληρώνουν τα δάνεια των ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών? και τι σημαίνει συμφωνημένη τιμή?, δηλ. αυτοί τι βάλανε από την τσέπη τους?

Γιατί ο άλλος πήρε επιχειρηματικό ρίσκο βασιζόμενος τότε σε εγγυημένες και συμφωνημένες τιμές όπως διατυμπάνιζαν τότε. Δεν κάθισε στα αυγά του να περιμένει το μάνα εξ ουρανού. Και έρχεται μετά η ΔΕΗ μονομερώς και του λέει "φίλε ξέρω τι συμφώνησα, αλλά τώρα θα σου δίνω άλλα επειδή έτσι γουστάρω". Pacta sunt servanda, όπως έλεγαν οι Ρωμαίοι.

Στην Ελλάδα έχει χαθεί η έννοια του επιχειρηματία, υπάρχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι κρατικοδίαιτοι υποτιθέμενοι επιχειρηματίες που δυστυχώς είναι πολλαπλάσιοι των υπαλλήλων και που αρμέγουν ανεξέλεγκτα το Ελληνικό κράτος και τις δημόσιες επιχειρήσεις και φυσικά δεν περιορίζονται μόνο στα φωτοβαλταϊκά, το εύρος είναι τεράστιο.

Αυτό το σκάνδαλο των ΑΠΕ και οι τιμές αυτών, έχει ονοματεπώνυμο ΓΑΠ, αυτός υποχρέωσε την ΔΕΗ να αγοράζει τόσο ακριβά & να πουλά φτηνά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.