Στα 1.250 ευρώ η μηνιαία εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου Ξενοδοχείου Λαγκαδίων

Στα 1.250 ευρώ η μηνιαία εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου Ξενοδοχείου Λαγκαδίων

Νοέμβριος 04, 2018 - 10:36
0 σχόλια

Στη συνεδρίαση της 26ης Οκτωβρίου 2018 αποφασίστηκε από το ΔΣ Γορτυνίας η απευθείας εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου Ξενοδοχείου Λαγκαδίων και καθορίστηκε κατώτατο μηνιαίο μίσθωμα για την αποδοχή επενδυτικής πρότασης - προσφοράς το ποσό των 1250,00 € μηνιαίως, το οποίο θα βεβαιώνεται από την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης. Η διάρκεια της μίσθωσης καθορίστηκε στα είκοσι πέντε (25) έτη.

Επί της ουσίας το Δ.Σ. παίρνει την απόφαση να προχωρήσει ο Δήμος στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και κατά συνέπεια θα κληθεί η Οικονομική Επιτροπή να ορίσει κάποια κριτήρια και να καλέσει τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν προσφορές. Ο Δήμος με τη σημερινή Απόφαση έχει το δικαίωμα να ορίσει χαμηλότερη τιμή εκκίνησης από αυτή της δημοπρασίας, η οποία ανερχόταν στα 2.500€, καθώς και να προσθέσει κάποιον επιπλέον όρο πέραν αυτών της διακήρυξης. Επίσης προκειμένου να διασφαλιστεί η σοβαρότητα των προσφορών ξεκινάει η βεβαίωση του μισθώματος από τον πρώτο μήνα, δεν υπάρχει δηλαδή περίοδος χάριτος και δίνεται μόνο η δυνατότητα παράτασης καταβολής των μισθωμάτων.

Οι τοποθετήσεις

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση όπως ακριβώς καταγράφηκε στα ηχογραφημένα πρακτικά, κατά την οποία οι Δ.Σ. έκαναν ερωτήσεις, παρατηρήσεις και τοποθετήθηκαν. Ο κ. Αποστολόπουλος εξέφρασε την άποψη πως το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ σοβαρό και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι έτοιμο να πάρει μια τέτοια απόφαση καθώς δεν έχει προηγηθεί η εκπόνηση κάποιου επιχειρηματικού σχεδίου από ειδικούς και ως εκ τούτου θα ήταν προτιμότερο το συγκεκριμένο θέμα να πάρει αναβολή. Ο κ. Κούλης εξέφρασε την άποψη πως η ανωτέρω επένδυση θα πρέπει να είναι κοστολογημένη. Οι κ.κ. Σακελλαρίου, Καραντώνης, Θεοδωρόπουλος και Νικήτας τόνισαν πως υπάρχει επιτακτική ανάγκη να πάρει το Δ.Σ. απόφαση καθώς το κτήριο χρίζει άμεσων επισκευών. Στην πορεία τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λαγκαδίων κ. Τσαφαράς, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα της επίσπευσης των διαδικασιών καθώς το κτήριο κινδυνεύει με κατάρρευση. Επίσης ο κ. Τσαφαράς ζήτησε από το Δ.Σ. το ύψος του μηνιαίου μισθώματος να πέσει στα 1.000€ προκειμένου να βρεθούν επενδυτές. Ο κ. Δήμαρχος συνοψίζοντας τις απόψεις που κατατέθηκαν κάλεσε τα μέλη να αποφασίσουν την απευθείας εκμίσθωση με κατώτατη τιμή μισθώματος το ποσό των 1250 € μηνιαίως.

Στη συνέχεια το Δ.Σ.  έκανε ψηφοφορία με την συμμετοχή του Προέδρου του Τ.Σ. Λαγκαδίων κατά την οποία τα μέλη ψήφισαν: Υπέρ της πρότασης αποφάσισε το ομόφωνα Δ.Σ..

Δείτε εδώ την επαναληπτική δημοπρασία που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.