Σπύρος Λαγός: «Ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων»

Σπύρος Λαγός: «Ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων»

Μάιος 31, 2017 - 10:38
0 σχόλια

Ο Σπύρος Λαγός μιλά στο ArcadiaPortal.gr για την φετινή σεζόν της ΑΕΚ Τρίπολης στην  Α' Αρκαδίας

Ο Σπύρος Λαγός αποτέλεσε για μία ακόμα σεζόν έναν από τους κινητήριους μοχλούς της ΑΕΚ Τρίπολης. Έχοντας κάνει πολλή δουλειά στο κομμάτι της οργάνωσης και της δημιουργίας του παιχνιδιού της ομάδας, άφησε ξανά τα διαπιστευτήριά του στα αρκαδικά γήπεδα.

Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός και εκ των αρχηγών της ΑΕΚ Τρίπολης μιλώντας στο ArcadiaPortal.gr για τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, δεν κρύφτηκε πίσω από τα λόγια του, τονίζοντας πως η ομάδα του φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων και ότι δίκαια τερμάτισε με βάση την απόδοσή της στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Παράλληλα, ο Σπύρος Λαγός απάντησε σε ερωτήσεις για το αρκαδικό ποδόσφαιρο αλλά και για το ποδοσφαιρικό του μέλλον, και βέβαια για τη στιγμή του fair play της χρονιάς (πατήστε ΕΔΩ για να το θυμηθείτε) στον αγώνα με το Κορακοβούνι με τον αντίπαλο πορτιέρο Παναγιώτη Τετώρο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σπύρος Λαγός στο ArcadiaPortal.gr

Για την πορεία της ομάδας σου στο πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας

Στο φετινό πρωτάθλημα δεν παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε. Μείναμε εκτός στόχων από πολύ νωρίς. Ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων, παρουσιάσαμε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας και μοιραία τερματίσαμε στην 5η θέση.

Τι είναι αυτό που κρατάς και τι θα ήθελες να ξεχάσεις από την φετινή ποδοσφαιρική σεζόν;

Γενικότερα, ήταν μια δύσκολη και περίεργη χρονιά που οι πίκρες ήταν περισσότερες από τις χαρές. Αυτό που κρατάω είναι ότι ήμουν για τρίτη χρονιά συμπαίκτης με πολλά αξιόλογα παιδιά με τα οποία με το μεράκι μας και την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο  αντιμετωπίσαμε μόνοι μας τις όποιες δυσκολίες προέκυψαν, δεθήκαμε περισσότερο και διατηρήσαμε την αξιοπρέπειά μας για το καλό του συλλόγου που αγωνιζόμασταν.

Με βάση τις φιλοδοξίες που έχει η ΑΕΚ Τρίπολης τι σημαίνει αυτή η 5η θέση που τερμάτισε η ομάδα στο περσινό πρωτάθλημα;

Η ΑΕΚ έχει αποδείξει ότι αποτελεί μια σταθερή δύναμη του αρκαδικού ποδοσφαίρου και δεν της αρμόζει η 5η θέση. Δε μου αρέσει να ψάχνω δικαιολογίες για το τι έφταιξε φέτος επειδή όμως είμαι της άποψης ότι ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει θεωρώ ότι δίκαια τερματίσαμε σε αυτή τη θέση. 

Ποιά η γνώμη σου για το Αρκαδικό ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα σε τοπικό επίπεδο;

Είναι πολύ λυπηρό το πρωτάθλημα της Α Αρκαδίας να απαρτίζεται μόνο από 12-13 ομάδες και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις να τελειώνουν από τα μέσα Μαρτίου, την ώρα που σε άλλους νομούς ακόμα αγωνίζονται. Επίσης, αν εξαιρέσεις 4-5 ομάδες που διαθέτουν ακαδημίες και χρόνο με το χρόνο τροφοδοτούν τις πρώτες ομάδες τους με νέους ποδοσφαιριστές, οι υπόλοιπες δεν έχουν να επιδείξουν κάτι. Η έλλειψη υποδομών μακροχρόνια θα δημιουργεί εμπόδια στη βελτίωση του επιπέδου του τοπικού ποδοσφαίρου αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από τις αρμόδιες αρχές. Στις ερασιτεχνικές κατηγορίες που δεν διακυβεύονται μεγάλα ποσά για  μεταγραφές κλπ  είναι απαραίτητη η εξέλιξη των αναπτυξιακών ηλικιών ώστε μακροχρόνια να επέλθει μια βελτίωση στο τοπικό ποδόσφαιρο. Όσον αφορά τα γήπεδα είναι κοινό μυστικό πλέον η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα.

Είσαι από τους βασικούς άξονες του δημιουργικού παιχνιδιού της ομάδας σου. Προσωπικά πως ήταν η φετινή αγωνιστική χρονιά για σένα;

Όσον αφορά εμένα, επειδή μου αρέσει να βλέπω την αλήθεια γιατί αυτό είναι που σε κάνει καλύτερο, θα πω ότι σε ατομική απόδοση κυμάνθηκα στη μετριότητα που παρουσίασε φέτος και η ομάδα μου.

Σε έχουμε δει να αγωνίζεσαι με επιτυχία στα άκρα της επίθεσης, πίσω από τον φορ αλλά και στην κορυφή. Ποια πιστεύεις ότι είναι η θέση που σου ταιριάζει περισσότερο;

Στα άκρα και πίσω από τον επιθετικό νομίζω ότι είμαι πιο χρήσιμος για την ομάδα μου.

Η στιγμή fair play του πρωταθλήματος ανήκει σε εσένα. Στον εντός έδρας αγώνα με το Κορακοβούνι η κίνηση σου στην απόκρουση του Τετώρου που σταματά εντυπωσιακά ένα δικό σου σουτ είναι κάτι που θέλουμε να βλέπουμε σε όλα τα γήπεδα. Μίλησε μας γι' αυτό;

Ήταν μια εντυπωσιακή απόκρουση του τερματοφύλακα του Κορακοβουνίου. Αυτό που μου ήρθε εκείνη την ώρα στο μυαλό ήταν τον συγχαρώ και αυτό έπραξα. Είμαστε όλοι ερασιτέχνες που αγαπάμε το ποδόσφαιρο για τις στιγμές που σου προσφέρει (θετικές ή αρνητικές) και βάζουμε σε κίνδυνο τα πόδια μας κάθε εβδομάδα. Άρα πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν μόνο τέτοιες στιγμές και όχι διαπληκτισμοί.

Ποιοι είναι οι στόχοι και ποιες οι φιλοδοξίες σου για το μέλλον;

Οι στόχοι μου ποδοσφαιρικά είναι να αγωνίζομαι όσο νιώθω καλά σωματικά και ψυχικά και εν συνεχεία να ασχοληθώ με το κομμάτι των αναπτυξιακών ηλικιών μιας και πήρα πρόσφατα το δίπλωμα της ΕΠΟ.

Το νέο πρωτάθλημα θα σε βρει και πάλι με την φανέλα της ΑΕΚ Τρίπολης η ακόμα είναι νωρίς να πούμε κάτι τέτοιο;

Ακόμα είναι νωρίς να γνωρίζω τι θα γίνει την επόμενη χρονιά. Ωστόσο, η επόμενη επιλογή μου θέλω να είναι κάτι που πάνω από όλα θα το ευχαριστιέμαι. 

Τι να περιμένουμε από την ΑΕΚ Τρίπολης την νέα ποδοσφαιρική χρονιά;

Προβλέπω ότι για την ΑΕΚ η επόμενη χρονιά θα είναι μια μεταβατική περίοδος χωρίς ακόμα να γνωρίζω κάτι παραπάνω.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.