Σπηλαιοεξερεύνηση στο Δυτικό Μαίναλο (pics)

Σπηλαιοεξερεύνηση στο Δυτικό Μαίναλο (pics)

Μάιος 31, 2018 - 10:00
0 σχόλια

Το τριήμερο 26-27-28 Μαΐου 2018 τρία μέλη από την Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία κατόπιν πρόσκλησης στην περιοχή, του Ιωάννη Λαγού, προέδρου της Μαίναλον ΚοινΣΕπ πραγματοποίησαν εξερευνήσεις στην περιοχή για σπήλαια παρέα με ντόπιους κατοίκους, βοσκούς, μοναχούς και τοπικούς παράγοντες εγκαινιάζοντας έτσι μια συνεργασία με μέλλον, με σκοπό την καταγραφή, χαρτογράφηση και ανάδειξη των σπηλαίων στην περιοχή.

Η όλη προσπάθεια γίνεται με άξονα το μονοπάτι Menalon Trail, του οποίου βασικός εμπνευστής, πρωτεργάτης και πλέον πρόεδρος της ΜΑΙΝΑΛΟΝ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. που έχει αναλάβει την προβολή του, είναι ο Ιωάννης Λαγός. Το μονοπάτι Menalon Trail είναι το πρώτο πιστοποιημένο μονοπάτι στην Ελλάδα από τον αρμόδιο Ευρωπαϊκό φορέα, την Πανευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπόρων (European Ramblers' Association).

Οι πρώτες επισκέψεις κατέγραψαν το δεύτερο ψηλότερο (σε υψόμετρο εισόδου) σπήλαιο στην Αρκαδία και 7ο στην Πελοπόννησο, σε υψόμετρο 1450 μέτρα. Επίσης καταγράφηκαν αρκετά σπήλαια και έγκοιλα, στις πλαγιές του Λούσιου, τα οποία παρουσιάζουν ένα κοινό γεωλογικό φαινόμενο με εκβολή υδρατμών, κυρίως τους χειμερινούς μήνες.

Στα πλαίσια της ίδιας αποστολής παραβρεθήκαμε και στα εγκαίνια της πρώτης δανειστικής βιβλιοθήκης ορεινών μονοπατιών, με έδρα τα γραφεία της ΜΑΙΝΑΛΟΝ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στην Στεμνίτσα. Μια ιδέα του αντιπροέδρου της ΜΑΙΝΑΛΟΝ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.Γιώργου Κούλαλη.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ιωάννη Λαγό, στον άνθρωπο ο οποίος εμπνεύστηκε την όλη αυτή συνεργασία και φρόντισε ώστε η διαμονή μας στην Στεμνίτσα να είναι σαν να είμαστε στο δικό μας χωριό, τον ξενώνα "ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ" και την "ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ." που κάλυψαν το κόστος διαμονής, φαγητού και μετακινήσεων από και προς τα σπήλαια.

Δημήτρης Θεοδοσόπουλος από την Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.