Σωτήρης Λαμπρόπουλος: Από τη γειτονιά του Αγίου Τρύφωνα Τρίπολης στη μεγάλη οθόνη (pics,vid)

Σωτήρης Λαμπρόπουλος: Από τη γειτονιά του Αγίου Τρύφωνα Τρίπολης στη μεγάλη οθόνη (pics,vid)

Μάιος 24, 2018 - 12:09
0 σχόλια

Αφιέρωμα στον γαλλικό κινηματογράφο από τον Φιλοτεχνικό Όμιλο

Ο γνωστός σκηνοθέτης Σωτήρης Λαμπρόπουλος έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση αφιέρωμα στον γαλλικό κινηματογράφο που διοργάνωσε ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης την Τετάρτη 24 Μαΐου στο Cine Ville Τρίπολης.

Μεταξύ άλλων στην προβολή της ταινίας «Το λιμάνι των απόκληρων» του Μαρσέλ Καρνέ βρέθηκαν ο Βασίλης Κεσισόγλου επίσης σκηνοθέτης, οι ηθοποιοί Θεόδωρος Ρουμπάνης και Μάνια Νταϊφώτη.

Λίγο πριν από την προβολή της ταινίας ο κ. Λαμπρόπουλος μίλησε στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr για την αγάπη και την νοσταλγία που έχει για την Τρίπολη, τόπο καταγωγής του, για τον γαλλικό κινηματογράφο καθώς και για την ταινία «Το λιμάνι των απόκληρων» του Μαρσέλ Καρνέ. Τέλος αναφέρθηκε στη σχολή κινηματογράφου «Λυκούργου Σταυράκου».

Ο γνωστός σκηνοθέτης έχει σημαντική παρουσία τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση, και σήμερα διευθύνει την ιστορική σχολή κινηματογράφου και τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου.

Όπως μας ανέφερε, από παιδί  αποφάσισε να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, από όταν ο κινηματογράφος έφτασε στη γειτονιά του στον Άγιο Τρύφωνα και τον συνεπήρε.

«Η σχέση μου με το θέμα είναι 40 ετών. Έχω διατελέσει ως σκηνοθέτης 200 ώρες και έχω κάνει 30 σίριαλ ως διευθυντής παραγωγής»

Ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε στους εφευρέτες του κινηματογράφου που είναι οι Γάλλοι αδελφοί Λυμιέρ (ειδικά ο Λουί Λυμιέρ). Στις 22 Μαρτίου του 1895 στο Παρίσι, έγινε η πρώτη ιδιωτική προβολή των ολιγόλεπτων ταινιών τους που έχουν περάσει πια στην Ιστορία.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Σωτήρης Λαμπρόπουλος: Από τη γειτονιά του Αγίου Τρύφωνα Τρίπολης στη μεγάλη οθόνη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.