Σμυρνιώτης: Ζούμε τον απόλυτο εμπαιγμό από τον υπουργό Παιδείας

Σμυρνιώτης: Ζούμε τον απόλυτο εμπαιγμό από τον υπουργό Παιδείας

Απρίλιος 17, 2019 - 21:02
0 σχόλια

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, προτού μπει το ΔΣ στα θέματα ημερήσιας διάταξης την Τετάρτη 17 Απριλίου, προχώρησε σε ενημέρωση για το τι έγινε στην Αθήνα στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, πράγματα που είχε αναπτύξει σε συνέντευξη Τύπου προχθές.

Αντιμετωπίσαμε ένα θέμα σε ό,τι αφορούσε στην είσοδό μας, απαίτησε να μπουν μόνον επτά στο γραφείο.

Στη συζήτηση, όπως είπε ο κ. Παυλής, ο κ. Γαβρόγλου εξέφρασε την απορία του ως προς τον λόγο της επίσκεψης, ενώ στάθηκε ιδιαιτέρως στο γεγονός ότι ο κ. Γαβρόγλου είπε πως δεν θα γίνονταν αλλαγές στο Πανεπιστήμιο, εφόσον η Σύγκλητος απαντούσε αρνητικά.

Η Τρίπολη στο μηχανογραφικό θα έχει τέσσερις σχολές τον Σεπτέμβριο

Ο κ. Γιάννης Σμυρνιώτης λαμβάνοντας τον λόγο, επεσήμανε ότι αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες είναι ο απόλυτος εμπαιγμός της ακαδημαϊκής κοινότητας, της Τρίπολης και της Αρκαδίας.

«Ο κ. υπουργός έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις απόψεις της επιτροπής που ο ίδιος συγκρότησε. Αμφισβήτησε ακόμα και την ύπαρξη της επιτροπής! Προφανώς ο κ. υπουργός τελεί υπό πίεση. Πρωτοφανές σχολή ΑΕΙ να στέλνεται αρχικά σε σχολή πρώην ΤΕΙ με έδρα εκτός Περιφέρειας και μετά να μαπίνει σε μια θεωρητική τοποθέτηση ότι πρέπει να ανεβάσουμε την ποιότητα. Υποτίθεται ότι είναι ακαδημαϊκός. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε τίποτα. Την Κτηνιατρική την έχουμε χάσει από τα αποδυτήρια. Όσον αφορά στην πολυτεχνική σχολή, η Σύγκλητος δεν μπορεί να την ιδρύσει».

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, του χρόνου η δική μας σχολή θα γίνει «πράσινη», δηλαδή θα εισάγονται οι φοιτητές χωρίς εξετάσεις.

Ως προς το ερευνητικό κέντρο και την έδρα, είναι η απόλυτη γελοιοποίηση το γεγονός ότι ο ίδιος ο υπουργός είπε ότι η έδρα πρέπει να μείνει στην Τρίπολη, όπου και η έδρα του πανεπιστημίου, αλλά στο νομοσχέδιο ακόμα αναφέρεται ότι η έδρα πάει στην Καλαμάτα.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.