Σμυρνιώτης: Βάζουν ταφόπλακα στην Τρίπολη υποβαθμίζοντας το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Σμυρνιώτης: Βάζουν ταφόπλακα στην Τρίπολη υποβαθμίζοντας το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Απρίλιος 06, 2019 - 10:37
20 σχόλια

Σχόλιο του Γιάννη Σμυρνιώτη για την υποβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπως αναφέρει.

Χθες βράδυ είδαν το φως της δημοσιότητας τα Σχέδια Νόμου που βάζουν ταφόπλακα στην Τρίπολη υποβαθμίζοντας το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο οποίο αφενός "φορτώνουν" όποια υποβαθμισμένα τμήματα του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας αρνείται να δεχθεί το Πανεπιστήμιο Πατρών αφετέρου εντάσσουν το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Τρίπολης στη Σχολή Μηχανικών (τετραετούς φοίτησης) με έδρα την ...Πάτρα.

Με τα Σχέδια Νόμου Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σημαίνει Καλαμάτα (3 Σχολές/8 τμήματα) και Πάτρα (με 4 ενεργά τμήματα), έναντι 3 (ουσιαστικά 2) ενεργών τμημάτων στην Τρίπολη  και κάποιων υποσχέσεων για μελλοντική λειτουργία τμημάτων που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα έχουν την τύχη των παλαιότερα ιδρυθέντων αλλά ουδέποτε λειτουργησάντων τμημάτων της Τρίπολης που καταργήθηκαν με το προηγούμενο "Σχέδιο Αθηνά".

Και το δικό μας  Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών – που αποτέλεσε το θεμέλιο πάνω στο οποίο στήθηκε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου -   θα αποτελεί τμήμα της Σχολής Μηχανικών  (των σημερινών Τ.Ε.Ι. Τεχνολογικών Εφαρμογών Δυτικής Ελλάδας) με έδρα την Πάτρα (!),  σαφέστατα υποβαθμίζεται – ως το μοναδικό Πανεπιστημιακό Τμήμα της Επικράτειας που «κολλάει» σε Τ.Ε.Ι. - και είναι βέβαιο ότι δεν θα μείνει για πολύ στην Τρίπολη.

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι αυτοί που ενώ έταζαν νέες Σχολές και Τμήματα (Κτηνιατρική, Πολυτεχνική κ.λ.π.) «επέτρεψαν» τη σύνταξη αυτών των Σχεδίων Νόμου που «μαζεύουν» όποια τμήματα Τ.Ε.Ι. αρνείται το Πανεπιστήμιο Πατρών καθιστώντας το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου «υποδοχέα» ανεπιθυμήτων τμημάτων Τ.Ε.Ι. που ωστόσο διατηρούν την έδρα τους στην Πάτρα.

Είναι χρέος όλων των φορέων της Τρίπολης και της Αρκαδίας ο αγώνας για άμεση απόσυρση των Σχεδίων Νόμου.

Η έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν μπορεί να ανεχθεί άλλη υποβάθμιση.

 


20 Σχόλια

Που ήσουνα εσύ και όλοι οι Τριπολίτες όταν ζητάγαμε να γίνει ο δρόμος; Που ήσασταν όταν ζητάγαμε χώρο για φοιτητικές εστίες; Που ήσασταν επιχειρηματίες όταν σαν φοιτητές ζητάγαμε συνεργασία σε διάφορα πράγματα που κάνει το πανεπιστημίο; Πρώτη μου μέρα στην Τρίπολη ρώτησα στην Άρεως πού είναι το πανεπιστήμιο και δεν ήξερε ένας άνθρωπος να μου πει. Τώρα λουστείτε τα και περιμένετε τον Έλληνα φαντάρο να σας δώσει τα 8€ του μισθού του για να φάει στις εξόδους του. Όταν δεν εκτιμάς αυτό που έχεις και δε το σέβεσαι θα φύγει!

Μάλλον σε λάθος άνθρωπο τα λες όλα αυτά. Ο Σμυρνιώτης ήταν ο μόνος που ανέλυσε στους φοιτητές ότι για να γίνει σωστός δρόμος χρειάζεται επέκταση του Σχεδίου Πόλης προς την περιοχή του Πανεπιστημίου και το προχώρησε την περίοδο της θητείας του. Μετά όλα πάγωσαν και όλοι απλά κοροϊδεύουν.

Οταν έχεις την τελευταία σχολή σε βάση εισαγωγής πριν τα ΤΕΙ τι περιμένεις; συγχώνευση με το ΜΙΤ;

Ο κος Σμυρνιωρης τώρα ανακάλυψε ότι παίζονται παιχνίδια με το πανεπιστήμιο!. Παρά το οτι αυτές οι συζητήσεις έχουν αρχίσει εδώ κ δύο χρόνια.!!! Ο πολιτικαντισμος και η ανεπάρκεια, χαρσκτηριζουν τους πολιτικούς της έρμης Τριπολης Ασφαλώς αυτοί δεν ντρεπονται. Κάνουν τη δουλειά τους με άλλους τρόπους. Δεν ενδιαφέρεται κανείς στην Τρίπολη για το πανεπιστήμιο. Ήρθε όμως η ώρα του ταμείου.

Όταν μιλάς για πολιτικαντισμό και ανεπάρκεια να απευθύνεσαι σ' αυτούς που ενώ έταζαν Κτηνιατρικές και Πολυτεχενεία τώρα "καταπίνουν αμάσητα" ότι τους "σερβίρει" ο Γαβρόγλου και οι συν αυτώ "αριστεροί" Μαυρογιαλούροι.

Επιτελους ενας σοβαρος ανθρωπος σε αυτη την πολη που ασχολειται με ουσιαστικα προβληματα και οχι με προεκλογικα πυροτεχνηματα.

Ποιοσ ειναι σοβαρός ρε φιλε 18:41... Ο γιαννακης? Τωρα εχει γέλιο!!!! Που ζουσε? Τωρα γιαννακη εχεις κουνησει μαντηλι.

Στείλανε τις σχολές στο πουθενά, επάνω στο βουνό, χωρίς δρόμο και πεζοδρόμιο και περιμένανε ότι θα προσελκύσουν φοιτητές. Το πρώτο που ψάχνουν οι γονείς, πριν τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, είναι η πρόσβαση στη σχολή να είναι πεζή. Το συνεχίζουν αυτό και με την πρόταση για τις εγκαταστάσεις του ΨΝΤ.

Επαναλαμβάνω τα περί πιλιτικαντισμου και ανεπάρκειας. Και επίσης επαναλαμβάνω πως αφορα όλους τους υποψήφιους;. ΌΛΟΥΣ. Όλοι ήξεραν εδώ και πολύ καιρό τι παιζόταν στο πανεπιστήμιο. Και τι έκαναν; Τίποτα. Δεν τους αφορά. Μόνο πασαρέλα με τους υποψήφιους συμβούλους κάνουν. Αυτό είναι και Ανεπάρκεια και ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟΣ.

Το Πανεπιστήμιο έγινε από το βαθύ ΠΑΣΟΚ (Αρσένης) για ευνόητους ανορθολογικούς λόγους. Και για ορθολογικούς λόγους που επιβάλλει η τρόικα και φυσικά δέχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλείψει.

Ναι ρε Γιαννάκη, είδαμε κι εσένα που είχες υποσχεθεί να φτιάξεις δρόμο για το πανεπιστήμιο και δεν έκανες ΤΙΠΟΤΑ. Ολο λόγια ήσουν τότε.

20:10 έχεις πάει σε άλλες πόλεις και δη στην επαρχία να δεις που βρίσκονται σχολές; Πλάκα μας κάνεις; Στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι οριακά εκτός του αστικού ιστού οπότε οι μισοί γονείς και παραπάνω με το σκεπτικό σου δεν θα έστελναν τα παιδιά τους να σπουδάσουν.

Ο Σμυρνιώτης είχε προχωρήσει την επέκταση του σχεδίου ώστε να φτιαχτεί ο δρόμος προς το Πανεπιστήμιο, αλλά δυστυχώς ήρθε ο Παυλής και σταμάτησε τα πάντα για να ***υ.

Ο Σμυρνιώτης είναι ο μόνος υποψήφιος δήμαρχος που ασχολήθηκε με το νέο σχέδιο νόμου και σηκώνει πρώτος το θέμα ώστε να γίνει κινητοποίηση όλων των φορέων. Ολοι οι υπόλοιποι κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Σε λίγο θα ψάχνουμε για Πανεπιστήμιο και δε θα το βρίσκουμε....

Δεν είναι ώρα να συζητάτε το παρελθόν ποιός και γιατί. Εμπράκτως τι κάνετε ΤΩΡΑ, γιατί ο Γαυρόγλου την Δευτέρα λέει θα βγάλει το προσχέδιο. Δήτε άλλες πόλεις όπως η Σπάρτη και Καλαμάτα και ¨ΟΛΕΣ΅οι άλλες πόλεις.. πως υπερασπίστηκαν αυτό που έχουν. Η Τρίπολη ήδη έχασε ένα Τμήμα στο πανεπιστήμιο και δεν κατάφερε να το σταματήσει. Γιαυτό άφησαν την Τρίπολη πάλι τελευταία για να φέιγει και αυτό το Τμήμα σε λίγο καιρό να πάει Πάτρα. Γιαυτό ο Γαυρόγλου θέλει τη σχολή να έχει έδρα Πάτρα. Γιατί έτσι θα φύγει από Τρίπολη εύκολα εφόσον 3 Τμήματα είναι ήδη εκεί από το ΤΕΙ. Δεν το βλέπετε?

Γιατί σήμερα γίνεται επίθεση στον Γιάννη που είναι ο μόνος που έστω και στα λόγια όπως λέτε υποστηρίζει το Τμήμα στην Τρίπολη? Εσείς τι κάνετε? Δεν αρκεί να πολεμάτε αυτόν που είπε το σωστό και να μη κάνετε τίποτα. Εσείς τι κάνετε? Θα είναι το 2ο τμήμα που θα φύγει η θα κλείσει. Ίσως όχι εφέτος αλλά εκεί πάει η κατάσταση. Τι κάνετε να βοηθήσετε εφόσον θέλετε. Η Καλαμάτα θα πάρει και την Πρυτανεία σε λίγο και θα τσακώνεστε.

Και τι να το κάνουμε το πανεπιστήμιο ρε Βασίλη, για να βγαίνουν στην ανεργία τα παιδιά 5-6 χρόνια αργότερα ή για να δουλεύουν ντελίβερι με το πτυχίο στην κορνίζα;

@15:56 - Να κλείσουν τα πανεπιστήμια λοιπόν. Να γίνουν όλοι βοσκοί ή γεωργοί. Οι πιο μορφωμένοι να ανοίξουν καφετέριες. Τι μυαλά είναι αυτά που κουβαλάτε...

Εάν δεν το ανέβαζε το θέμα ο Σμυρνιώτης θα κοιμόμασταν όλοι τον ύπνο του δικαίου. Κοντά σε αυτόν ας συσπειρωθούν όλοι ώστε να μη μας πάρουν το Πανεπιστήμιο. Εαν πάρουν και αυτή τη σχολή και μείνουμε στο θα για τις επόμενες, η Τρίπολη ερήμωσε πλέον τελειωτικά.

Γιατί όχι βοσκοί ή γεωργοί. Δεν χαλάνε και τα μάτια τους. (Παύλο, πάρτο απόφαση, οι σκλάβοι τελειώσανε)

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.