«Σκουπιδότοπος κατάντησε η... Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021»

«Σκουπιδότοπος κατάντησε η... Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021»

Φεβρουάριος 25, 2015 - 10:22
0 σχόλια

Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων διαμαρτύρεται και καταγγέλλει

Η Πανελλαδική Ένωση καταγγέλλει και διαμαρτύρεται διότι οι έχοντες και κατέχοντες την εξουσία του τόπου σήμερα, αλλά και στο παρελθόν, απεδείχθησαν μικρόψυχοι και ανεπαρκείς για να αξιοποιήσουν την μεγάλη ιστορική κληρονομιά της Ιστορικής Τροπολιτσάς, της πρωτεύουσας του Μοριά, της έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Την καταντήσατε ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ, εσείς, που μας λέγατε προεκλογικά για καλύτερη ποιότητα ζωής του Δημότη και ότι έχετε λύση για τα πρόβλημα των σκουπιδιών.
Το αντίθετο! Όχι μόνο δεν βελτιώσατε την ποιότητα ζωής του Δημότη, αλλά έχετε βάλει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του.

Για το λόγο αυτό, στις 31 Ιανουαρίου 2015, στα ΜΜΕ, ο πρώην Πρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Γεώργιος Παπασταματάκης, επεσήμανε ότι στον περίβολο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης έχουν στοιβαχθεί τόννοι επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα, που είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία.
Οι κατέχοντες την εξουσία του τόπου, χωρίς καμία ευαισθησία για την υγεία του Δημότη, ασχολούνται με το Καρναβάλι και με τους μασκαράδες, κατηγορώντας την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ότι είχε πληρώσει 39.000 ευρώ για έξοδα στον καρνάβαλο πέρυσι, ενώ φέτος θα πληρώσουν 26.000 ευρώ.

Πιστεύετε, κύριοι Δημοτικοί Άρχοντες, ότι ο κόσμος ασχολείται με αυτές τις μικρότητες;; Τον κόσμο τον ενδιαφέρει να φύγουν τα σκουπίδια από την Λαϊκή Αγορά στου Μπασιάκου και να καθαρίσει η πόλη.

Με όλη αυτή την ολιγωρία, τα σκουπίδια παραμένουν στην πόλη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως το πρόβλημα της αποκομιδής των στερεών αποβλήτων της πόλης της Τρίπολης έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανεκτικότητας. Γι΄αυτό και αποφάσισε ομόφωνα να αποσύρει τη συμμετοχή του Φορέα του νομού από τη διεκδίκηση της Πόλης της Τρίπολης ως «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021», όταν η πόλη αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα αυτονόητα.

Ρωτάμε τους κατέχοντες την εξουσία του τόπου: Ξέρετε τί εστί ικανός πολιτικός; Είναι αυτός που προβλέπει τί θα συμβεί στον τόπο του, μετά από μια πενταετία.
Εσείς, κύριοι άρχοντες, δεν προβλέψατε. Κοιτάξατε μόνο την καρέκλα της εξουσίας και καταντήσατε την πόλη σκουπιδότοπο. Προσπαθήσατε με ημίμετρα να λύσετε το πρόβλημα, με απόθεση στον Αγ. Κωνσταντίνο, στην Αγ. Τριάδα, τελευταία στα Τουρκόδενδρα, ως ύστατη λύση.

Αλλά και προ ετών, το μεγάλο σκάνδαλο της εποχής εκείνης, με τα έξι εκατομμύρια (6.000.000) δραχμές για ένα εγκαταλελειμμένο νταμάρι, ήταν τότε η ύστατη λύση.
Ρωτάμε την εξουσία του τόπου, γιατί δεν συμφωνείτε ομόφωνα και να δημιουργήσετε ένα κέντρο διαλογής και ανακύκλωσης, όπως έχουν δημιουργηθεί σε 28 Δήμους της Ελλάδας; Καλό θα ήταν να πηγαίνατε έως το Δήμο Ελευσίνας και να μαθαίνατε πόσο επικερδής είναι η ανακύκλωση και διαλογή, την οποία αξιοποίησε μόνος του ο δήμος Ελευσίνας. Για να γίνει αυτό χρειάζεται συνένωση και ομοψυχία και Δημοτικοί Άρχοντες που να αγαπάνε την πόλη τους. Το σύνθημα στο Δήμο Ελευσίνας είναι «Πληρώνουμε όσα πετάμε», αλλά δεν πετάνε τίποτα. Όλα τα απόβλητα τα αξιοποιούν προς όφελος του Δήμου.
Σας μεταφέρουμε αυτούσιο το Δελτίο τύπου της Νομαρχίας Αρκαδίας από την Εφημερίδα Κυνουρίας, αρ. εφ. 163, Νοέμβριος 1984.

Τριάντα ολόκληρα χρόνια και το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι πάντα επίκαιρο, γιατί δεν υπήρξε ποτέ συναίνεση στους διοικούντες τον Δήμο Τρίπολης. Και σήμερα, αν υπήρχε συναίνεση, δεν θα είχαμε σκουπίδια στους δρόμους της πόλης.

Αν υπήρχε συναίνεση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν η πλειοψηφία πρότεινε να πάρουν δάνειο για να αγοραστούν τα οικόπεδα στην οδό Καλαβρύτων για ανέγερση Διοικητηρίου, η αντιπολίτευση το αρνήθηκε με αποτέλεσμα η πρωτεύουσα του Μοριά, η έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου να μην έχει Διοικητήριο. Τα οικόπεδα αποδεσμεύτηκαν και έγιναν πολυκατοικίες. Αλλά η δήλωση του τότε δημάρχου πάρε πέντε εκατομμύρια δώρο εξαφανίστηκε. Ποιος τα πήρε;

Από αυτούς που διοίκησαν αυτή την πόλη, ολίγοι την αγάπησαν, οι περισσότεροι την κατέστρεψαν. Σε αυτή την πόλη πήγαινε μπροστά το προσωπικό συμφέρον, η ψηφοθηρία. Απόδειξη ότι η πόλη δεν έχει Διοικητήριο διότι γίνεται μεγάλη ψηφοθηρία με τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα για γραφεία.

Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων, λαμβάνοντας υπόψη και την διαμαρτυρία του Αντιπεριφερειάρχη Ευάγγελου Γιαννακούρα, ο οποίος κατηγορεί τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη ότι η επίσκεψή του στην Τρίπολη ήταν μια τρύπα στο νερό και την Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Πούλα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για την αδράνεια και την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζεται η όλη κατάσταση, Καλεί τους Δημότες σε δυναμική αντίσταση.

Καλούμε τους Δημοτικούς άρχοντες να πράξουν το αυτονόητο και να σεβαστούν την υγεία των Δημοτών που την έχουν εκθέσει σε μεγάλο κίνδυνο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Ζαραφέτας

Ο Γεν. Γραμματέας Πάνος Αναγνωστόπουλος

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.