Ξέρει κανείς στο ΔΣ γράμματα;

Ξέρει κανείς στο ΔΣ γράμματα;

Φεβρουάριος 25, 2015 - 10:21
8 σχόλια

Παρακολουθώντας το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, οραματίστηκα το εξής: να είναι σε μια σειρά όλοι, πρώην δήμαρχοι, νυν δημοτική αρχή, σύμβουλοι, αλλά και περιφερειακή σύμβουλοι, όλοι, τέλος πάντων, και να τους ρωτάω έναν-έναν αν γνωρίζουν ποιος έχει την αρμοδιότητα για τα απορρίμματα. Διότι, απ' ό,τι κατάλαβα χθες, κανείς δεν ξέρει!

Λέτε να είναι τόσο δύσκολο; Δεν είναι όλα γραμμένα κάπου; Δεν υπάρχουν νόμοι και αποφάσεις; Γράμματα δεν ξέρουν να διαβάσουν; Και το κυριότερο: τόσο καιρό, με τι ασχολούνται και δεν ξέρουν ακόμα τα βασικά;

Το ότι μαζεύτηκαν χθες η δημοτική αρχή, η αντιπολίτευση, μείζονες και ελάσσονες μειοψηφίες και έθεσαν στα σοβαρά το ερώτημα: σε ποιον ανήκει η διαχείριση των απορριμμάτων, στην Περιφέρεια ή στον δήμο, ύστερα από τόσα χρόνια, με κάνει να θέλω να τους πιάσω από το αφτί και να τους ξαναστείλω όλους στο νηπιαγωγείο. Να τα μάθουν όλα από την αρχή. Να κολλήσουν τις φακές στο χαρτί, να ζωγραφίσουν και να παίξουν. Να πάνε μετά Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο. Να μάθουν ότι η Γη γυρίζει, ότι το άθροισμα της υποτείνουσας ισούται με το άθροισμα των τετραγώνων των άλλων δύο πλευρών, τον νόμο της βαρύτητας, την άνωση, να κλίνουν το «ειμί». Όλα τα βασικά. Και ανάγνωση, μπας και διαβάσουν πέντε νόμους και ξεκαθαρίσουν ποιος πρέπει να κάνει τι.

Δεν είναι δυνατόν ύστερα από τόσο καιρό να συγκαλείται ΔΣ για τα απορρίμματα, το νιοστό, και να μην γνωρίζει κανείς επακριβώς τι πρέπει να πράξει Περιφέρεια και Δήμος. Με το που ετέθη η ερώτηση, έπρεπε, κατ' εμέ, όλοι να δηλώσουν παραίτηση. Και μετά, επιστροφή στα θρανία.

Σήμερα Τετάρτη, με πρωτοβουλία των κατοίκων («έμπνευση», διάβασα στην ανακοίνωση), οργανώνεται η πρώτη διαμαρτυρία για τα απορρίμματα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ; Δεν νομίζω. Αργήσαμε πολύ, αγαπητοί συμπολίτες.
Αν δεν το έχει καταλάβει η δημοτική αρχή, τα πράγματα είναι οριακά πια. Η πόλη πρέπει να καθαρίσει. Δήμος και Περιφέρεια να καθήσουν να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις από κοινού, αντί να ζητεί ο ένας την παραίτηση του άλλου.

Το βασικό, αυτή τη στιγμή, είναι να μαζευτούν τα απορρίμματα από την πόλη. Από εκεί και πέρα, πρέπει να γίνει μια σοβαρή προσπάθεια από όλους για διαλογή στην πηγή, για την ανακύκλωση, για τη δημιουργία προσωρινής και ολοκληρωμένης διαχείρισης. Αλλά πρώτα απ' όλα, ο δήμος πρέπει να καθαρίσει. Και μετά, εύχομαι η μνήμη των δημοτών να φτάσει έως τις επόμενες εκλογές και να θυμούνται τι καλά που περνάνε τώρα. Εύχομαι να εμφανιστεί κανένας άνθρωπος που να αξίζει και να βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος. Και όποιος το κάνει, να μας φέρει το απολυτήριο του Λυκείου, έτσι, για να ξέρουμε ότι γνωρίζει αν μη τι άλλο ανάγνωση...

Γαλανιάδη Εύα
 


8 Σχόλια

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ..."ΚΥΡΙΟΙ" ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!

Kα ΓΑΛΑΝΙΑΔΗ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ ,ΘΑ ΕΙΔΑΤΕ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ,ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ,ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ,ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ,ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ Κ.Λ.Π. ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ,ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΡΑΦΗ ΚΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟΠΑΓΙΤΗΣ.

Ε καλά τώρα, Αφού οι νόμοι είναι πολύπλοκοι, να καθίσουμε να τα φάμε τα σκουπίδια. Δηλαδή επειδή οι νόμοι είναι περίπλοκοι, πρέπει τόσα χρόνια μετά δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, περιφέρεια, να μην ξέρουν τι λένε; Να μην ξέρουν τις αρμοδιότητες που έχουν; Τι θα πει είναι πολύπλοκοι οι νόμοι; Τόσος καιρός πέρασε, δεν υπάρχει δικαιολογία καμία. Λύση δεν δίνουν, τι δουλειά κάνουν δεν ξέρουν. Να ρωτήσουν κάποιον που καταλαβαίνει, να τους τα κάνει λιανά. Έναν αρεοπαγίτη, που λες κι εσύ...

Η πολιτική και η αυτοδιοίκηση δεν είναι χαρές και πανηγύρια. Πρέπει και να κάνετε δουλειά και να ασχολείστε κανονικά. Αλλιώς παίξτε με τις φακές

Μπορεί να μην θέλουμε ή να μην μπορούμε να το πιστέψουμε όμως πράγματι είναι αγράμματοι όταν λόγου χάρη ο νυν δήμαρχος επαναλαμβάνει "τα προστίματα" και δεν τον σκουντάει κανείς να το διορθώσει. Αν δεν ξέρουν τους νόμους κ δεν μπορούν να τους διαβάσουν ας πληρώσουν ένα δικηγόρο να τους τα εξηγήσει και να μην δίνουν 17000 ευρώ για το ανύπαρκτο καρναβάλι

Είναι όντως αγράμματοι, γιατί το να εκλεγεί κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος δεν απαιτεί να ξέρει γραφή και ανάγνωση. Αρκεί να είναι καλοχαιρέτας, κομματόσκυλο, να γλείφει βουλευτές, να πηγαίνει σε όλες τις κηδείες, τα μνημόσυνα και τους αποκριάτικους χορούς και τέλος πάντων να μπορεί να πείσει 300 γεροντάκια να τον ψηφίσουν, δίνοντάς τους έτοιμα τα ψηφοδέλτια. Δείτε τη λίστα με τους Δημοτικούς Συμβούλους και σκεφτείτε πόσοι μπορούν να κλίνουν όχι το ¨ειμί", αλλά το "είμαι".

"To άθροισμα της υποτείνουσας ισούται με το άθροισμα των τετραγώνων των άλλων δύο πλευρών" ρε τι μαθαίνει κανείς στο ίντερνετ

ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ.ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙ .ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!!!!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.