Σκαντζός: Θα είμαι μαζί με τον Νίκα - Έχουμε κάνει άλματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (vid)

Σκαντζός: Θα είμαι μαζί με τον Νίκα - Έχουμε κάνει άλματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (vid)

Φεβρουάριος 03, 2023 - 11:46
28 σχόλια

Κατά τη χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στο Super TV και στην εκπομπή «Πελοπόννησος Σήμερα», ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός είπε ότι βεβαίως θα είναι με τον Παναγιώτη Νίκα, διότι έχουν κάνει μαζί ένα έργο το οποίο οι πολίτες το βλέπουν και δεν αμφισβητείται. Μάλιστα, απαρίθμησε τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί ή βαίνουν στο στάδιο της ολοκλήρωσης ως το καλοκαίρι, και σχολίασε για την υποψηφιότητα του Γιάννη Μαλτέζου στον Δήμο Άργους - Μυκηνών ότι «κανείς δεν μπορεί να κόψει τη φιλοδοξία κανενός».

«Οι πολίτες βλέπουν ότι μέσα σε τριάμισι χρόνια έχουμε κάνει άλματα. Αν τα 30 εκατ. ευρώ είχαν δοθεί από τα προηγούμενα ΠΕΠ, δεν θα είχαμε την υποχρέωση να τα βάλουμε εμείς.
Προσφέραμε πολλά σε αυτόν τον τόπο, βοηθήσαμε να κάνουμε άλμα στην Πελοπόννησο», είπε και, αναφερόμενος στην απόφαση του κ. Μαλτέζου, επεσήμανε:

«Δεν μπορείς να κόψεις τις φιλοδοξίες του καθενός, δεν μπορείς να το κόψεις αυτό. Θα αλλάξουν τρία - τέσσερα πρόσωπα. μπορεί και άλλοι να έχουν φιλοδοξίες. Αλλά η ουσία παραμένει, εμείς έχουμε να επιδείξουμε έργο. Διότι έτσι θα γίνει και η ανανέωση. Και θα έρθουν νέοι άνθρωποι να αναδειχθούν. Αν κάποιος είναι καλύτερος από εμένα, γιατί να μην εκλεγεί; Αυτό οι πολίτες θα το κρίνουν».

Ερωτηθείς αν θα είναι ισχυρό το ψηφοδέλτιο στην Αρκαδία, ο κ. Σκαντζός απάντησε: «Θέλω και ευελπιστώ ότι θα είναι ισχυρό, στην Αρκαδία, γιατί έτσι θα επιτευχθεί η αυτοδυναμία, για να κυβερνηθεί ο τόπος. Εννοείται θα είμαι μαζί με τον Νίκα. Έχουμε κάνει ένα έργο. Δεν θα τολμούσα ποτέ να εμφανιστώ στους πολίτες αν δεν είχα πετύχει κάτι. Κάναμε τα περισσότερα.

Ο περιφερειάρχης περιμένει να ολοκληρωθούν οι εθνικές εκλογές για να πάρει τις αποφάσεις του. Αυτό το καταλαβαίνει και ο τελευταίος πολίτης». Στην ερώτηση αν προτιμά τη θέση του προέδρου του ΠεΣυ Πελοποννήσου ή του αντιπεριφερειάρχη, ο κ. Σκαντζός απάντησε: «Η θέση του προέδρου πολύ σημαντική, από εκεί βοήθησα την παράταξη, αντεπεξήλθα στα καθήκοντα αυτά. Η αντιπολίτευση πρέπει να κάνει την κριτική της, αρκεί να αποβλέπει στο να καλυτερεύουν τα πράγματα, να μην είναι στείρα αντιπολίτευση. Είναι πιο δύσκολα τα πράγματα τώρα, στη θέση του αντιπεριφερειάρχη, περισσότερες οι ευθύνες, πάντα είχα στόχους, ως δήμαρχος κατάφερα τα δύο - τρία πράγματα που είχα θέσει, και σήμερα, από αυτή τη θέση, είμαστε δύο στην Αρκαδία, έχουμε καλή συνεργασία με τον Χρήστο, καταφέραμε στο τέλος να μείνει έργο στην Αρκαδία, που θα την σπρώξει μπροστά αναπτυξιακά».

«Έκανα κάτι το οποίο πιστεύω ότι ήταν σημαντικό, επισκέφθηκα όλα τα έργα που εκτελούνται στην Αρκαδία, αφού πέρασαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, είχαμε 32 έργα το τρίμηνο του καλοκαιριού, τα οποία ολοκληρώθηκαν το καλοκαίρι, ξεκίνησαν μέσα στο καλοκαίρι, τον Αύγουστο, επειδή είχαμε τα προβλήματα με τις αναθεωρήσεις και την ενεργειακή κρίση, άρα τον προηγούμενο χρόνο υλοποιήσαμε 32 έργα από την εποχή του Χρήστου Λαμπρόπουλου, και επί θητείας μου. Να ευχαριστήσω τις Τεχνικές Υπηρεσίες, γιατί σκύψαμε πάνω στο πρόβλημα, το είδαμε και προλάβαμε να τελειώσουμε τα έργα, Έχουμε ξεκινήσει νέα έργα, 90 τον αριθμό, ένα μεγάλο που βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης, ο Ανατολικός Άξονας, η παράκαμψη του Ξηροπήγαδου.Η μελέτη φθάνει προς το τέλος της πριν από το Πάσχα, ως το τέλος του χρόνου θα έχουμε προχωρήσει, γέφυρα με το επόμενο ΕΣΠΑ, θα ξεκινήσει η δημοπράτηση ως το τέλος του 2023».

Ακόμα, αναφέρθηκε σε μελέτες 7 εκατ. ευρώ: «Πήραμε μια μεγάλη απόφαση, να κάνουμε συγκεκριμένα κομμάτια σε αυτόν τον δρόμο, στον Ανατολικού Άξονα, και τμήμα στον περιφερειακό Άστρους, ως τη Μελιγού, έχουμε 2,3 εκατ. ευρώ για να κάνουμε μελέτη για το έργο. Εκεί εκτελείται και ένα ακόμα έργο, 1,2 εκατ. ευρώ, που πρακτικά κόβει 6 - 7 επικίνδυνες στροφές από το Άστρος ως τον Τυρό και λίγο πιο πέρα. Η παράκαμψη των Δολιανών, το έργο αυτό είχε λιμνάσει, είχαν μπει μπουλντόζες χωρίς να έχουν γίνει οι απαλλοτριώσεις, ήταν τρόπος για να πάρουμε τις ψήφους».

Το έργο της παράκαμψης των Δολιανών θα έχει παραδοθεί το καλοκαίρι, είναι έργο ΕΣΠΑ.

«Στο Λεωνίδιο, το λιμάνι της Πλάκας, 6 εκατ. ευρώ, πολλά προβλήματα, έχουμε λύσει τα περισσότερα, λύθηκε και ένα που είχαμε με την Κτηματική. ξεκινά και αυτό το έργο», είπε.

Στην ερώτηση πώς αυτή η περιφερειακή αρχή κατάφερε να είναι πρώτη σε εντάξεις έργων, ο κ. Σκαντζός απάντησε: «Ο Παναγιώτης Νίκας έχει ικανότητες επειδή ήταν στην τοπική αυτοδιοίκηση του πρώτου βαθμού, τεράστια εμπειρία, είχε ασκήσει διοίκηση και βάζει τα γρανάζια της δημόσιας διοίκησης σε κίνηση με εξυπνάδα, ως γνώστης. Το έργο γίνεται σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τον ρυθμό που δώσαμε στην περιφέρεια. Είχαμε απορρόφηση 2,5% και πήγε στο 3,5%, μία μονάδα δεν είναι λίγο, είχαμε τα εύσημα από τον υπουργό κ. Κικίλια για αυτό που έχουμε καταφέρει. Αλλάξαμε πάρα πολλά στην Περιφέρεια. Είναι τυχαίο ότι στην Αρκαδία είχε έξαρση ο χειμερινός τουρισμός;».

Δεν έρχονται τυχαία αυτά. Δούλεψαν οι υπηρεσίες. Γιατί πρέπει να γνωρίζεις την Αυτοδιοίκηση για να δουλέψει.

 

Video: 

Ο Μανώλης Σκαντζός στην εκπομπή "Η Πελοπόννησος ΣΗΜΕΡΑ"


28 Σχόλια

Τραγουδάτε τώρα όσο μπορείτε, γιατί έρχεται ο Πετράν και θα σας κονιορτοποιήσει, κουτσαβάκια του Ν.

ΑΧ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ........... ΣΑΣ ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΑ "ΚΑΠΗ" ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΟΜΟΕΙΔΕΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ ....... ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΕΤΡΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΩΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΕΥΧΗ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ Η ΝΔ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ. ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΥ Η ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. "ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ"

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕ ΜΑΝΩΛΗ? ΕΝΟΕΙΤΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΛΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ !!! ΕΤΣΙ ? ΓΙΑΤΙ ΕΙΣ ΥΨΟΣ Η ΕΣΕΙΣ ΠΛΑΝΑΣΘΕ ΠΛΑΝΗ ΟΙΚΤΡΑ ΟΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ .... ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΦΛΟΙ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΤΙΑΣΜΕΝΟΙ !!! Η ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΙΟ ΗΠΙΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΕ..... ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΜΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ...... ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ!! "ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ"

Μα δεν ντρέπεσαι μιλάς για τα Δολιανά που ο Νίκας έλεγε ότι σε 6 μήνες θα το έχω τελειώσει. Δεν ντρέπεσθε που ήσουν και στην περιοχή και ξέρεις ότι ο δρόμος θα γράφει για πάντα "ΤΑΤΟΥΛΗΣ" και εσύ πας στο και δεκαπέντε να κόψεις κορδέλα πριν τις εκλογές μα τι θλιβεροί που είσαστε !!!

Μόνο ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ έχει την εμπειρία και την μόρφωση και την ενέργεια για την Θέση Περιφερειάρχη - Ο Μεξικανός ψευτο - γιατρός είναι για τα πανηγύρια και όλοι οι άλλοι είναι υπέργηροι✓✓✓✓✓✓✓✓✓✓>>

Α ρε βρεγμένη παίδα που θέλετε όλοι ! Κι εσυ και ο Βλασης να σας εξηγήσω εγώ μετά ! Που τσακώνεστε σαν τα κοκόρια ! Σκληροι δεξιοί και οι δυο ! Χαχαχαχαχαχ

ΚΕ ΣΚΑΝΤΖΕ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ.... ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕΣ ΠΟΛΥ.... ΨΩΜΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ..ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .... ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ... ΔΡΟΜΟΥΣ Κ.Λ.Π. ΠΟΥ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ ΕΣΠΑ..

Ολα τα έργα που εκτελούνται στην Αρκαδία και επιθεωρεί ο Σκαντζός είναι του Πέτρου Τατούλη . Ενδεικτικά ανατρέξτε στη Διαύγεια Περιφέρειας Πελοποννήσου π.χ. ΑΔΑ 670Φ7Λ1-00Υ 22/4/2019 για τη δημοπράτηση του διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου με τίτλο ΄΄Εργα προστασιας λιμένα Πλάκας Λεωνιδίου Δήμου Νότιας Κυνουρίας ΄΄ προυπολογισμού 5.580.000.ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του 2018 από τον Πέτρο Τατούλη . ΠΔΕ (ΣΑΕΠ826) με κωδικό 2018ΕΠ82600001.

Ψεύτες, πρίν τίς γιορτές έλεγαν ότι η παράκαμψη Δολιανών θα είναι έτοιμη τέλος τού χρόνου. ΨΕΜΜΑΤΑ! Ούτε το Πάσχα.

Σκεφτείτε τι απογοήτευση νοιώθει ο κόσμος για να θέλει να επαναφέρει τον τατουλη στην περιφέρεια! Αποτύχαμε οι άνθρωποι!

Σκεφτείτε τι απογοήτευση νοιώθει ο κόσμος για να θέλει να επαναφέρει τον τατουλη στην περιφέρεια! Αποτυχανε οι άνθρωποι! Δεν τους παει κανενας. Ας κάνουν την αυτοκριτική τους και ας λουφαξουν.

Μένει τίποτα για να γίνουν έργα στην Αρκαδία, όλα στη Μεσσηνία πάνε. Το περίεργο είναι ότι τον στηρίζουν. Τι τους κάνει;

Ποια αυτοδυναμία, μαύρο να δεις που θα πέσει για σας που μας φόρτωσαν!!!! Διαχωρίστε όσο είναι καιρός την θέση σας, γιατί θα σας πάρει όλους η μπάλα.

Για τον Ανατολικό Άξονα υπήρχαν μελέτες. Τελειώνει η θητεία σας και μας λες ότι κάνετε ακόμη μελέτες; Που είναι τα έργα (οδικά, αντιπλημμυρικά κλπ) που έχει ανάγκη η Αρκαδία; Που είναι το Διοικητήριο; Με κάτι προαύλια, καμπαναριά, στέγες κλπ εκκλησιών, γκαζόν σε γήπεδα, επιχορηγήσεις συλλόγων και σωματείων ασχολείστε.

20:18 αυτός έλεγε πριν της γιορτές όπως λε κ δεν είναι έτοιμο αλά το κάνει και θα το τελειώσει έτσι δεν είναι για πες μας..ο κύριος γατούλης αυτό το έργο το έταζε 15 χρόνια και δεν το έκανε ποτέ όπως πολλά άλλα για δώσε μας μια απάντηση έτσι δεν είναι όπως σου τα λέω...τατουλη δεν ξανά βλέπει η Πελοπόννησος πότε να το θυμάσαι αυτό ούτε εσάς τους στάνταρ δεν θα πάρει γιατί κ εσείς βλέπετε ποιος τελικά κάνει μόνο έργα κ ποιος έλεγε τόσα χρόνια μόνο λόγια.καλη σου μέρα...

Το πιο μεγάλο άλμα είναι από την θεωρία στην πράξη....κ συ είσαι στάσιμος....μπιμον της πλακας

9:32 Τι με νοιάζει εμένα ο γατουλης καί πράσινα άλογα. Φαγωθειτε μεταξύ σας δεξιά τρωκτικά. Εμένα με νοιάζει πού δεν τελειώνει το έργο.

Και εσύ και ο Λαμπρόπουλος έχετε κάνει ένα άλμα και μόνο: προδώσατε την Αρκαδία και πήγατε στη Μεσσηνία. Να πολιτευθείτε στο εξής στην Καλαμάτα παρέα με το αφεντικό σας. Ποτέ στο παρελθόν ο τόπος μας δεν βίωσε τέτοια υποβάθμιση εκ των έσω. Βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας. Και σεις τατουλάκια μην χαίρεστε. Φέρετε ακέραια την ευθύνη της εκλογής Νίκα.

Λαμπρόπουλος και Σκαντζός πραγματοποιούν στην Αρκαδία όσα έργα δεν έγιναν τα προηγούμενα εννέα χρόνια.

Δώσε στη δημοσιότητα Μανώλη καταλογο των εργων που έχετε εντάξει για την Αρκαδία, με τον προϋπολογισμό του καθενός και τον αντίστοιχο ΑΔΑ. Μόνο έτσι θα πείσεις τους δυσπιστους Αρκάδες.

Αυτοί που σας στήριξαν για να πάρετε αυτές τις θέσεις, αυτοί και θα σας κατεβάσουν. Δεν αξίζατε την στήριξή τους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.