Σήμερα ψηφίζεται το θέμα των απαλλοτριώσεων στο ΠεΣυ Πελοποννήσου

Σήμερα ψηφίζεται το θέμα των απαλλοτριώσεων στο ΠεΣυ Πελοποννήσου

Μάρτιος 13, 2019 - 10:20
0 σχόλια

Στρατηγάκος: Θα διαγραφούν όσοι απουσιάσουν για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση

Σήμερα στις 15:00 συνεχίζεται στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης η διακοπείσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου από χθες Τρίτη, στην οποία θα συζητηθούν τα θέματα που λόγω της παρόδου τεσσάρων και πλέον ωρών από την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης δεν συζητήθηκαν. Σημειωτέον ότι ο πρόεδρος του ΠεΣυ Ηλίας Στρατηγάκος, βάσει του Καταστατικού, περίπου στις 20:00 διέκοψε τη συνεδρίαση, στο τέλος της οποίας θα ψηφιζόταν και το θέμα των απαλλοτριώσεων που απαιτούνται σε Αρκαδία και Λακωνία, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Αν και στο τέλος της συνεδρίασης όσοι ήμασταν στην αίθουσα ακούσαμε τον πρόεδρο να λέει ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό, η συνεδρίαση θα συνεχιζόταν την επόμενη Δευτέρα 18 Μαρτίου, κατόπιν συνεννόησης αργότερα αποφασίστηκε η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί την επομένη, δηλαδή σήμερα Τετάρτη, στις 15:00.

Χθες ακούστηκαν δύο διαφορετικές απόψεις από την πλειοψηφία σχετικά με την ψήφιση του επίμαχου θέματος, που έχει ξεσηκώσει την αντιπολίτευση από τα έδρανά της. Η εισηγήτρια του θέματος κυρία Ντίνα Νικολάκου υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο θέμα θα έπρεπε να αναβληθεί, για να μην δώσει το ΠεΣυ την ευκαιρία στην αντιπολίτευση ή στους «ανεξάρτητους», οι οποίοι ώσπου να ανεξαρτητοποιηθούν έιχαν υπερψηφίσει τη ΣΔΙΤ όσες φορές είχε έρθει στο ΠεΣυ, να γίνουν Πόντιοι Πιλάτοι, δηλαδή να νίψουν τας χείρας τους, αλλά να σταθούν μέσα στην αίθουσα και να αιτιολογήσουν την επιλογή τους. Μάλιστα, η ίδια αναφέρθηκε και στον κ. Πατσαρίνο, επισημαίνοντας ότι ο αρχηγός του κόμματός του, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, δηλαδή, έχει υπογράψει τις απαλλοτριώσεις.

Η άλλη άποψη, η οποία εκφράστηκε τόσο από τον κ. Χειβιδόπουλο όσο και από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ήταν να ψηφιστεί το θέμα στο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης με την πλειοψηφία που υπήρχε, άποψη η οποία επικράτησε, τελικά.

Ωστόσο, ο πρόεδρος αποφάσισε, βάσει του καταστατικού, να διακόψει τη συνεδρίαση.

Σημειωτέον ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση δεν προσήλθε ούτε στη χθεσινή ούτε στην προηγούμενη συνεδρίαση, διαμαρτυρόμενη για τη ΣΔΙΤ. Στην ουσία, πάντως, αυτό που προσπαθεί να κάνει η αντιπολίτευση είναι να πλήξει το πολιτικό γόητρο της περιφερειακής αρχής. Έτσι κι αλλιώς, στην πραγματικότητα, οι απαλλοτριώσεις έχουν εγκριθεί από τον Πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο.

Πάντως ο πρόεδρος Ηλίας Στρατηγάκος πριν από τη συνεδρίαση και καθώς η ώρα περνούσε και οι σύμβουλοι ήταν... άφαντοι, είπε ότι θα εφαρμόσει τον κανονισμό και θα διαγράψει όλους όσοι για τρίτη φορά δεν εμφανιστούν. Πάντως η σημερινή συνεδρίαση δεν «πιάνει» ως τρίτη, αφού είναι η χθεσινή διακοπείσα.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.