Γιαννακούρας: Η Αρκαδία ξέρει να τηρεί την παράδοση (pics)

Γιαννακούρας: Η Αρκαδία ξέρει να τηρεί την παράδοση (pics)

Μάρτιος 13, 2019 - 14:51
1 σχόλια

Η Αρκαδία ξέρει να τηρεί την παράδοση, τα ήθη και έθιμα και αυτό έκανε και τις Απόκριες.

Όλη η Αρκαδία με πρωτοβουλίες είτε συλλόγων, είτε των Δήμων, διοργάνωσε εκδηλώσεις με αποκριάτικο χρώμα ώστε να βρεθούν οι συμπατριώτες μας μαζί και να διασκεδάσουν για λίγο, ξεχνώντας τα προβλήματα της καθημερινότητας και παράλληλα να προετοιμαστούν για την Σαρακοστή και τον ερχομό του Πάσχα.

Χοροί, καρναβάλια με παραδοσιακό χρώμα και διάφορες άλλες εκδηλώσεις χρωμάτισαν τις μέρες αυτές, ενώ μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν δίνοντας ζωή, στα χωριά μας που τον υπόλοιπο καιρό είναι χωρίς τόσο κόσμο.

Οι μέρες αυτές μου έδωσαν την ευκαιρία να βρεθώ και εγώ κοντά στους συμπατριώτες μου, επισκέφτηκα πολλά χωριά και πήρα μέρος στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν. Σε πολλές εξ αυτών είχε συμμετοχή και η Περιφέρεια Πελοποννήσου- ΠΕ Αρκαδίας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους Συλλόγους και σε όλους τους διοργανωτές καθώς και στους συμμετέχοντες σε αυτές τις εκδηλώσεις.

Και του χρόνου με υγεία !
Καλή σαρακοστή σε όλους!

Φωτογραφίες κατά σειρά από την παρουσία μου στο χορό του Κυνηγετικού Συλλόγου Μεγαλόπολης, από τις εκδηλώσεις παραμονή της Αποκριάς, στη Μεγαλόπολη, ένα ξεχωριστό βράδυ με αποκριάτικα και σκωπτικά τραγούδια, στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Δοξιωτών στη Γορτυνία, στο Ζευγολατιό Δ.Τρίπολης, στα Τρόπαια, στο Βελημάχι, στο Καρναβάλι των Λαγκαδίων, στο Βυζίκι επίσης στη Γορτυνία και τέλος Κούλουμα στην Αγία Τριάδα Σεχίου στην Τρίπολη.

Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.