Σήμερα κρίνεται το μέλλον των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Σήμερα κρίνεται το μέλλον των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Φεβρουάριος 08, 2019 - 10:12
3 σχόλια

Σήμερα κρίνεται το μέλλον των ΑΝΕΛ καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος βρίσκεται υπό διάλυση ύστερα από την αρνητική γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής και την «απειλή» του Θανάση Παπαχριστόπουλου να αποχωρήσει από το κόμμα.

Η γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλή ξεκαθαρίζει πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν μπορεί να έχει κοινοβουλευτική ομάδα που θα απαρτίζεται από πέντε βουλευτές που δεν έχουν εκλεγεί στις πρόσφατες εθνικές εκλογές με το ίδιο κόμμα. Σήμερα, οι ΑΝΕΛ μετρούν έξι βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου και του νεοεισερχόμενου Αριστείδη Φωκά ο οποίος όμως εκλέχθηκε με το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

«Σανίδα σωτηρίας» θα μπορούσαν να αποτελέσουν για τον Πάνο Καμμένο οι ανεξάρτητοι βουλευτές: ο Δημήτρης Καμμένος και ο Γιώργος Λαζαρίδης που έχουν αποχωρήσει καθώς επίσης και ο «συνεργαζόμενος» Νίκος Νικολόπουλος.

Με δεδομένη την αρνητική εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής, του επίμαχου άρθρου 15 του Κανονισμού που προβλέπει «ομοιογενή» κοινοβουλευτική ομάδα, αν ο Πάνος Καμμένος δεν καταφέρει να «πάρει πίσω» μια από τις έδρες των ΑΝΕΛ τότε χάνει μια σειρά από κοινοβουλευτικά προνόμια, όπως είναι το δικαίωμα του να τοποθετείται στις συνεδριάσεις ως αρχηγός κόμματος, να διατηρήσει τα γραφεία του κόμματος στην Βουλή και να διατηρήσει τους μετακλητούς υπαλλήλους του.

Αν συμβεί αυτό, τότε όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, ακόμα και ο Πάνος Καμμένος θα υπολογίζονται ως ανεξάρτητοι βουλευτές. Έτσι, οι ανεξάρτητοι βουλευτές θα αυξηθούν κατακόρυφα στους 22 από 16 που είναι σήμερα και η Βουλή πλέον θα είναι πεντακομματική.

Με πληροφορίες από τα dikaiologitika.gr


3 Σχόλια

Συνεχίζετε να χαρακτηρίζετε απειλή, έστω και σε εισαγωγικά, την αποχώρηση του Παπαχριστόπουλου από τους ΑΝΕΛ, ενώ συμβαίνει το αντίθετο. Ο Παπαχριστόπουλος κατά τη συνείδησή του ψήφισε υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών δηλώνοντας ότι στη συνέχεια παραιτείται ο δε Καμμένος αποφάσισε να τον διαγράψει. Ποιος απειλεί ποιον; Αλλά και πώς να απειλήσεις κάποιον που ήδη έχει πει ότι παραιτείται; Ο Παπαχριστόπουλος είναι ένας από τους πιο χρήσιμους βουλευτές στη Βουλή, από τους πιο σοβαρούς και έντιμους, ενώ ο Καμμένος γίνεται ρεζίλι με τα παιχνίδια που παίζει για να μαζέψει κανα ψηφαλάκι από δεξιά.

@11:15 - Σοβαρός και έντιμος αυτός που έλεγε ότι δεν μπόρεσε να πάει στην Βουλή γιατί είχε χαλάσει η κουκούλα από το κάμπριο αυτοκίνητο του. Αυτό μάλιστα ενώ είναι γνωστό ότι κινείται σχεδόν αποκλειστικά με μηχανή. Ο ίδιος άνθρωπος που παραιτείται εδώ και 15 ημέρες αλλά ακόμα δεν έχει παραιτηθεί. Ο ίδιος άνθρωπος που ξεκίνησε από ΝΔ, πήγε ΑΝΕΛ και καταλήγει στον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς για εσένα σοβαρός είναι μόνο όποιος στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ του Καρανίκα.

"Σοβαρός" και "έντιμος" βουλευτής είναι έννοιες ακατανόητες για τον Παύλο, που δεν προσφέρονται για διαφημιστική εκμετάλλευση.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.