Σήμερα η ημερίδα για τις Μεταποιητικές Επιχειρήσεις από το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Σήμερα η ημερίδα για τις Μεταποιητικές Επιχειρήσεις από το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Σεπτέμβριος 01, 2010 - 13:35

Ενημερωτική ημερίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την παρουσίαση του προγράμματος «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ»

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων μέλος του ΕΦΕΠΑΕ Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013 και της υλοποίησης του ΕΠΑΝ ΙΙ καλούν τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Νομό μας στην παρουσίαση του προγράμματος:
«ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010 στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο κ. Βασίλης Αΐβαλής, υπεύθυνος στη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για το πρόγραμμα «Μεταποίηση σε Νέες Συνθήκες».

Στη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος και θα δοθούν όλες οι πληροφορίες και διευκρινίσεις για την εφαρμογή του.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

To πρόγραμμα αποσκοπεί στον μετασχηματισμό της μεταποιητικής παραγωγικής βάσης της Ελληνικής Οικονομίας προς νέα ή διαφοροποιημένα προϊόντα και μεταποιητικές υπηρεσίες καθώς και την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, ως βασικής επιλογής για την παραγωγική αναβάθμιση της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ποιότητα, περιβαλλοντική ευαισθησία, και ενσωμάτωση γνώσης και καινοτομίας.

Το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης (επιχορήγηση) του προγράμματος για το Νομό Αρκαδίας είναι 40% και αφορά υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις. Οι επιλέξιμες ενέργειες είναι οι παρακάτω:

Διαμόρφωση κτιρίων και χώρων.
Προμήθεια μηχανημάτων εξοπλισμού και λογισμικού (Δαπάνες ΑΠΕ μόνο για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις)
Αγορά τεχνογνωσίας
Δαπάνες απασχόλησης πρόσθετου προσωπικού-εργαζομένων σε μειονεκτική θέση.
Δαπάνες για τη μετεγκατάσταση υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων σε ΒΕ.ΠΕ.
Άυλες δαπάνες

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης υπάρχει δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής μέχρι το ποσό του 50% της Δημόσιας χρηματοδότησης.

Για επιπλέον πληροφορίες απευθυνθείτε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες. Τηλέφωνα: 2710 227141. Υπεύθυνη κα. Σακελλαρίου Σοφία.

Ειδήσεις: