Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στη Βόρεια Κυνουρία

Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στη Βόρεια Κυνουρία

Απρίλιος 08, 2016 - 10:56
0 σχόλια

Ομόφωνα ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο την ίδρυση Σχολικής Μονάδας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας, η οποία θα στεγαστεί στο κτίριο του υπό αναστολή
Δημοτικού Σχολείου Μελιγούς.

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας δεσμεύεται ότι θα αναλάβει τα λειτουργικά έξοδα και τα έξοδα διαρρύθμισης που τυχόν θα απαιτηθούν για την ίδρυση της νέας Σχολικής Μονάδας και θα εξασφαλίσει όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις που θα χρειαστούν για τη χρήση του χώρου.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς στην εισήγησή του ανέφερε:

"Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, με το υπ’ αριθμό Φ.2.1/1701γ/21-03-2016 έγγραφό της και σε συνέχεια του υπ’ αριθμό 36548/3/02-03-2016 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μας γνωστοποιεί την δυνατότητα υποβολής πρότασης για ίδρυση Σχολικής Μονάδας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο Άστρος.

Με ιδιαίτερη χαρά θεωρήσαμε ότι πρέπει να φέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, επειδή η ίδρυση μίας τέτοιας μονάδας αποτελούσε ένα αντικείμενο και ένα στόχο που για αρκετά χρόνια είχαμε συζητήσει και προσπαθούσαμε να καταφέρουμε την ίδρυσή της.

Είναι μία πολύ σημαντική μονάδα της εκπαίδευσης, αφού μπορεί έτσι οργανωμένα να δώσει λύσεις σε σημαντικότατα θέματα εκπαίδευσης, οικογένειας, κοινωνίας και μάλιστα, στοχεύει
σε ειδικές κοινωνικές ομάδες.

Όπως γνωρίζετε, στο δήμο μας λειτουργεί το Κέντρο ημιουργικής Απασχόλησης των ατόμων με ειδικές ανάγκες, καθώς επίσης στα σχολεία του ήμου λειτουργούν τμήματα ένταξης. Όμως, η λειτουργία μίας σχολικής μονάδας ειδικής αγωγής έρχεται να απαντήσει στοχευμένα και καίρια σε προβλήματα τα οποία δεν μπορούσαν να λυθούν και να απαντηθούν με όλες τις υπόλοιπες δομές που λειτουργούν.

Εισηγούμαι λοιπόν στο Δημοτικό Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει θετικά επί της πρότασης του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να του γνωρίσουμε ότι επιθυμούμε τη λειτουργία μονοθέσιου ειδικού σχολείου το οποίο θα μπορούσε να χωροθετηθεί στο Δημοτικό Σχολείο της Μελιγούς, που αυτό δεν αντίκειται με το καθεστώς της αναστολής στο οποίο βρίσκεται το σχολικό κτίριο και ότι θα αναλάβουμε ως δήμος την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών, καθώς επίσης των απαιτούμενων τροποποιήσεων που επιφέρει μία τέτοια χρήση, όπως τα αναλαμβάνουμε σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία.

Είναι ένας στόχος και ένα ζήτημα το οποίο έχουμε προσπαθήσει αρκετά χρόνια να το προσεγγίσουμε και φαίνεται ότι πλέον έχουμε τη δυνατότητα να το καταφέρουμε, αφού μέσα στο έγγραφο που μας έστειλε ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εμπεριέχονται οι απαιτούμενες γνωμοδοτήσεις του ΚΕΥ και όλων των υπολοίπων συναρμόδιων υπηρεσιών. Υπάρχει λοιπόν μία σημαντική ωριμότητα γύρω από την ίδρυση αυτής της σχολικής μονάδας και πιστεύουμε ότι θα γίνει αποδεκτή η πρότασή μας από το υπουργείο."

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.