Σε τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων προχωρεί ο Δήμος Τρίπολης

Σε τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων προχωρεί ο Δήμος Τρίπολης

Απρίλιος 06, 2016 - 11:29
3 σχόλια

Αρκετοί είναι οι Δήμοι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου οι οποίοι είτε έχουν εκπονήσει τα τοπικά σχέδια διαχείρισης των απορριμμάτων είτε βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας τους.

Όπως έχει αναφερθεί στις συνεδριάσεις του ΦΟΔΣΑ, όλοι οι Δήμοι πρέπει να προχωρήσουν στη σύνταξη των τοπικών σχεδίων διαχείρισης, προκειμένου να έχουν μια βάση για να κάνουν τη διαχείριση των απορριμμάτων, όπως το υπουργείο Περιβάλλοντος ορίζει.

Το τοπικό σχέδιο διαχείρισης έχει συμπληρωματικό χαρακτήρα στον περιφερειακό σχεδιασμό και στα εθνικά σχέδια (ΕΣΝΑ). Ο κάθε Δήμος έχει την υποχρέωση να θέσει τους στόχους οι οποίοι να καλύπτουν τουλάχιστον αυτούς που έχουν τεθεί στον εθνικό και στον περιφερειακό σχεδιασμό. Οι στόχοι αυτοί έχουν να κάνουν με το ποσοστό ανακύκλωσης, το ποσοστό ανακύκλωσης των αποβλήτων, το χαρτί, τα κλαδιά και χόρτα, το ξύλο. Σημειωτέον ότι στη μελέτη πρέπει να γίνει ακριβής εκτίμηση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο δήμαρχος Τρίπολης με μια απευθείας ανάθεσης προχώρησε την Τρίτη 5 Μαρτίου στην έγκριση μελέτης και απευθείας ανάθεση της υπηρεσίας: «Παροχή
υπηρεσιών υποστήριξης εξωτερικού συνεργάτη, για τη σύνταξη από τον
Δήμο Τρίπολης του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων» και ανέθεσε απευθείας την εκτέλεση της παραπάνω υπηρεσίας στην εταιρεία  «Περιβαλλοντική Μελετητική ΕΠΕ» με διακριτικό τίτλο «IPPCΕΠΕ». Η δαπάνη της υπηρεσίας θα βαρύνει τον ΚΑ 20.7425.0002 του σκέλους των εξόδων του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016 με το ποσό των 24.010,83 ευρώ.

Ο Δήμος Τρίπολης δείχνει να ακολουθεί τη δική του ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, αγνοώντας το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε κυβέρνηση και σε δημάρχους αναφέροντας ότι η στιγμή που ολόκληρη η Πελοπόννησος θα «πνιγεί» στα απορρίμματα είναι κοντά, καλώντας έτσι τους δημάρχους και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους.


3 Σχόλια

Τώρα δέσαμε....Εάν αναλάβει ο Παυλής να λύσει το θέμα που υποτίθεται οτι ειχε τη λύση στο τσεπάκι του και 2 χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα, τότε τα χρήματα θα πάνε σε μελέτες για να ευλογεί πάλι τα γένια του. Ας τον σταματήσει κάποιος επιτέλους...

Δημητράκη δεν πιστεύω ότι μπορείς να λύσεις το θέμα σκουπιδιών.Άπλώς προσπαθείτε με τον Πετραν να δημιουργήσετε εντυπώσεις.Όμως εσύ πράγματι σε σχέση με τον άλλο είσαι πιο καλοπροαίρετος.Ψήφο όμως ούτε σε σένα ούτε στον άλλο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.