Σε συναγερμό το Κέντρο Υγείας Άστρους: Δύο άτομα σε καραντίνα - Αναζήτηση των επαφών του 80χρονου θετικού στον κορωνοϊό

Σε συναγερμό το Κέντρο Υγείας Άστρους: Δύο άτομα σε καραντίνα - Αναζήτηση των επαφών του 80χρονου θετικού στον κορωνοϊό

Μάρτιος 24, 2020 - 11:01
9 σχόλια

Επί ποδός βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Άστρους ύστερα από τον επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη δημοσίευση, θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ένας 80χρονος από τον οικισμό Φούντωμα, στο χωριό Στόλος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ηλικιωμένος την Παρασκευή είχε επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας λόγω υποκείμενων νοσημάτων και όχι επειδή έχει πυρετό ή ένιωσε αδιαθεσία ή εξαιτίας κάποιας λοίμωξης.

Όπως μας ανέφερε η κυρία Πηγή Περδικάκη, Γενική ιατρός και Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους, ο άνδρας θερμομετρήθηκε κατά την είσοδό του στο κτίριο, όπως γίνεται και με κάθε πολίτη που επιθυμεί να εισέλθει στο Κέντρο Υγείας και δεν είχε πυρετό, και ύστερα από την ολοκλήρωση των διαδικασιών αποχώρησε.

Ο ηλικιωμένος την Παρασκευή φέρεται να κινήθηκε στην περιοχή του Άστρους και να επισκέφτηκε ίσως τράπεζα ή και σούπερ μάρκετ. Έχει ξεκινήσει, όπως είναι επιβεβλημένο, η ιχνηλάτηση, προκειμένου να εντοπιστούν τα σημεία που επισκέφθηκε ο 80χρονος, ο οποίος ίσως νόσησε το Σάββατο, αφού είχε αναχωρήσει από το σπίτι του.

Να αναφέρουμε ότι σε καραντίνα βρίσκεται ο ιατρός που εξέτασε τον ηλικιωμένο, καθώς  και ο οδηγός του ασθενοφόρου που τον μετέφερε.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που δημιουργούνται γύρω από τον φορέα που μετέφερε τον ιό στον ηλικιωμένο.

Σύμφωνα πάντα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στο μικρό χωριό Στόλος είχαν έρθει και άτομα από την Αθήνα και πάντα σύμφωνα με πληροφορίες τα παιδιά του ηλικιωμένου από την Αθήνα βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες στην οικισμό Φούντωμα.

Το Κέντρο Υγείας Άστρους, έχει αναλάβει το βαρύ φορτίο της ιχνηλάτησης και οι εργαζόμενοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια.

Δείτε ΕΔΩ Άστρος: Σε καραντίνα ο καρδιολόγος που κούραρε τον 80χρονο από τον Στόλο


9 Σχόλια

Πόσους θα έχει εξετάσει ο γιατρός άραγε και πόσους θα έχουν κολλησει ακόμα

Τι εννοείτε όταν γράφετε "αφού είχε αποχωρήσει και το σπίτι του"; Σηκώθηκε και έφυγε το σπίτι; Σοβαρεύουν τα πράγματα...

τι θα πει : "μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών" ποιών διαδικασιών ; Eίχε τεστ το κέντρο υγείας ; . Νομίζω όχι. Μπάχαλο ; Νομίζω ναι

για να εχετε μια εικονα γιατρος και οδηγος διακομισαν χωρις ειδικες στολες και εξοπλισμο,και αμφιβαλω και αν εχουν. εχει μασκες ανθρακα ο καθε πολιτης να βγαζει βολτα το κατοικιδιο του και τα πληρωματα των ασθενοφορων δεν εχουν μασκες ανθρακα. ουτε σε εκαβ ουτε στα κεντρα υγειας.

Επειδη εχουν ακουστει πολλες ανακριβειες σχετικα με το θεμα πρεπει να διευκρινιστει πως ο γιατρος κ ο οδηγος ειχαν παρει ολα τα απαραιτητα μετρα προστασιας (ειδικες μασκες, γαντια κλπ)οταν μετεφεραν τον ασθενη. Ηταν πληρως ενημερωμενοι και προετοιμασμενοι για διαχειρηση τετοιων περιστατικων και οι πιθανοτητες μεταδοσης του ιου ηταν απειροελαχιστες!Αλλωστε ο ασθενης με τη συνοδο του καθισα ν μονοι τους στον θαλαμο του καινουριου ασθενοφορου (το οποιο δεν εχει τις παραμικρες απωλειες στα τζαμια)φορωντας και οι δυο μασκες κ γαντια.Αλιμονο αν μεταδιδοταν τοσο ευκολα ο ιος!Μηνσπερνετε τον πανικο!

Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται?βρήκατε που πήγε?αστεία πράγματα.καημενε κοσμε.καμμθα προσπάθεια ιχνηλάτηση σοβαρη

19:14 Ανευθυνότητα είναι με μια μάσκα και γάντια να γίνει διακομιδή ενός ύποπτου περιστατικού ,γιατροί νοσηλευτές, πληρώματα ασθενοφόρων που ντύνονται σαν αστροναύτες μ@@@@@ς είναι δηλαδη? ο ιός αυτός έχει μεγάλη μεταδοτικότητα λένε οι επιστήμονες...Λοιπόν η ανευθυνότητα σπέρνει πανικό...

Σύμφωνα με άρθρο του Άστρος News ο εν λόγω ηλικιωμένος είναι πολύ καλά στην υγεία του κι αναμένεται να πάρει εξιτήριο εντός λίγων ημερών.Όσο για τη μεταδοδικότητα του ιού,που κάποιοι ισχυρίζονται πως οι ειδικές μάσκες κ τα γάντια δεν είναι αρκετά, μάθετε πως η σύζυγος του ασθενή βρέθηκε αρνητική στο τεστ του κορωνοιού.Ας αφήσουμε λοιπόν την ανάλυση στους πραγματικούς επιστήμονες κι όχι στο ράδιο αρβύλα!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.