Σε έξαρση η παράνομη υλοτομία και στην Αρκαδία

Σε έξαρση η παράνομη υλοτομία και στην Αρκαδία

Σεπτέμβριος 27, 2012 - 08:44
1 σχόλια

Κατάσχεση οχήματος στο δήμο Μεγαλόπολης
Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο της παράνομης υλοτομίας σε όλη τη χώρα, ενώ τελευταία παρατηρούνται κρούσματα και στην Αρκαδία. Ο λόγος το υψηλό κόστος για θέρμανση με πετρέλαιο. Έτσι κάποιοι καταφεύγουν στην «εύκολη» λύση και ανεξέλεγκτα κόβουν δέντρα όπου βρουν. Και το θέμα είναι ότι δεν το κάνουν για ίδια χρήση αλλά προβαίνουν και σε εμπόριο.

Τα περισσότερα περιστατικά παράνομης υλοτομίας δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ένα από αυτά που πληροφορηθήκαμε είναι τις τελευταίες μέρες στο δήμο Μεγαλόπολης και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ίσαρη, Βάστα, μέχρι το Λύκαιο όρος και τη Λυκόσουρα.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν η περιοχή έχει καταστεί έρμαιο των παράνομων υλοτόμων. Αφού όπως λένε κυρίως κυνηγοί που βρίσκονται πιο συχνά στο δάσος (το οποίο είναι το μοναδικό που έχει απομείνει από τις φωτιές) ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν άδεια. Ενώ οι περισσότεροι δεν κόβουν ένα –δυο δέντρα για να ζεσταθούν οι ίδιοι, αλλά όπως συνέβη και στην περίπτωση της κατάσχεσης ενός φορτηγού, προβαίνουν στο κόψιμο δέντρων για να τα πουλήσουν.
Οι έλεγχοι δεν είναι συνεχείς στην περιοχή, αφού δεν υπάρχει προσωπικό στο δασονομείο και οι όποιες καταγγελίες προέρχονται από ιδιώτες – αν βέβαια μπουν στην διαδικασία να το πράξουν.
Το φαινόμενο της παράνομης υλοτομίας σύμφωνα με τους αρμόδιους αναμένεται να αυξηθεί το προσεχές διάστημα αφού κάποιοι το βλέπουν και ως επάγγελμα.Υπάρχουν μάλιστα κυκλώματα και ένα από αυτά έχει εντοπιστεί και στη γειτονική Καλαμάτα.
ε.τ.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εγκατάλειψης των δασαρχείων...ας μένουμε οι δασολόγοι και οι δασοπόνοι άνεργοι και τα δάση απροστάτευτα....είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν και άλλα τέτοια κρούσματα στην περιοχή μας....