Αγιασμός στις νέες εγκαταστάσεις της δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης

Αγιασμός στις νέες εγκαταστάσεις της δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης

Σεπτέμβριος 27, 2012 - 08:51
22 σχόλια

Ο Αγιασμός των νέων εγκαταστάσεων της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης (26 Σεπτεμβρίου), στο δημοτικό κτίριο της «κάτω αγοράς», όπου στεγάζεται πλέον ο σταθμός.
Της τελετής προεξήρχε ο Πανοσολογιώτατος αρχιμανδρίτης, πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, π. Θεόκλητος Αθανασόπουλος και ο ιερατικός προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως π. Iωάννης Σουρλίγγας.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης και Επικοινωνίας Δήμου Τρίπολης, Τιμολέων Κατσίπος, υπογράμμισε ότι για την μεταφορά του σταθμού σε νέες εγκαταστάσεις έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός, ότι θα υπάρξει εξοικονόμηση πόρων και ευχαρίστησε τον δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη που είχε την πρωτοβουλία της μεταστέγασης καθώς και όλες της παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου για την στήριξή τους στην ΔΕΠΕ.
Επίσης, τόνισε ότι οι νέες εγκαταστάσεις αποτελούν αναβάθμιση για το ραδιόφωνο και προφέρουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εργαζομένους και τους συνεργάτες του σταθμού για το έργο που παράγουν.
Ο Αντιδήμαρχος Κώστας Ταλούμης, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο που απουσίαζε, διάβασε μήνυμα του Δημάρχου Τρίπολης, Γιάννη Σμυρνιώτη, μέσα από το οποίο τονιζόταν ότι το Δημοτικό Ραδιόφωνο έχει υψηλά ποσοστά ακροαματικότητας τα οποία το καθιστούν ως έναν από τους μεγαλύτερους περιφερειακούς ενημερωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας. Παράλληλα εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του ραδιοφώνου και κάλεσε τους εργαζομένους του σταθμού να στέκονται υπεράνω των δημοτικών παρατάξεων και αντικειμενικά κι αμερόληπτα να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο να ενημερώνουν τους πολίτες της Πελοποννήσου. Ο κ. Ταλούμης είπε ότι μεταφέρει τις ευχές του πρώην δημάρχου Τρίπολης και πρώτου προέδρου της ΔΕΠΕ Δημοσθένη Σωτηρόπουλου.
Ο πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, π. Θεόκλητος μεταφέροντας ευχές και ευλογίες του σεβασμιωτάτου ποιμενάρχη μας κ. Αλεξάνδρου, κάλεσε τους παραγωγούς του δημοτικού ραδιοφώνου, αυτές τις δύσκολες εποχές να μην ξεχνούν το λόγο του Σωτήρος Χριστού και να συνεχίσουν την έως σήμερα λαμπρή πορεία του σταθμού, να ενημερώνουν σωστά τους πολίτες και να σταθούν αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Ευάγγελος Γιαννακούρας, μετέφερε μήνυμα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και στο χαιρετισμό του αφού χαρακτήρισε το σταθμό ως ‘’κορωνίδα της ενημέρωσης’’ στην Πελοπόννησο, αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια στην αντικειμενική κριτική των δημοσιογράφων του σταθμού και ταυτόχρονα κάλεσε τους παραγωγούς του ραδιοφώνου να εντάξουν στο πρόγραμμά τους περισσότερα δημοτικά τραγούδια.
Ο επικεφαλής της μείζονα αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την μεταστέγαση του σταθμού, δήλωσε ότι η παράταξή του θα είναι δίπλα στην διοίκηση και τους εργαζομένους για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων υπάρχουν, ενώ εξήρε την πλουραλιστική κι αντικειμενική ενημέρωση που έχει καταστήσει το Δημοτικό Ραδιόφωνο πρώτο σε ακροαματικότητα, καλώντας ταυτόχρονα τους δημοσιογράφους να μην απεμπολήσουν την αντικειμενικότητά τους.
Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζιούμης εκπροσωπώντας την παράταξη ‘’Συνεργασία για την Τρίπολη πρωτεύουσα πόλη’’ ευχήθηκε στο σταθμό να συνεχίσει να προάγει την αντικειμενική ενημέρωση και να μην ξεχνά το κοινωνικό του ρόλο.
Ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Θέμης Μπερεδήμας δήλωσε ενθουσιασμένος από το έργο και την πολυσχιδή δράση του δημοτικού ραδιοφώνου Τρίπολης, καθώς και από την θέρμη με την οποία το περιβάλει η δημοτική αρχή, οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, κυρίως όμως οι φορείς και οι πολίτες της Αρκαδίας. Υπογράμμισε παράλληλα ότι αυτό που συνάντησε στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, αυτή την δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα και ο χώρος των ΜΜΕ, είναι πρωτόγνωρο για τα ραδιοφωνικά χρονικά, δηλώνοντας ότι αποτελεί σταθμό πρότυπο.
Ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης, Αλέκος Κοτσιάνης αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία του σταθμού, σημείωσε ότι όλες οι δημοτικές αρχές συνέβαλαν με την στάση τους στην αναβάθμιση της ποιότητάς του και μαζί με τις ευχές του κάλεσε τους εργαζόμενους να μείνουν αυστηρά προσηλωμένοι στο έργο τους.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, εκτός από τους εξωτερικούς παραγωγούς του σταθμού, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Αρκαδίας, συνάδελφοι από άλλα μέσα ενημέρωσης του νομού και πολίτες της Τρίπολης.
Παρόντες ήταν ακόμα οι αντιδήμαρχοι Σάββας Σαββάκης, Γιώργος Καρλής, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιάννης Μπόζος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θοδωρής Παλιογιάννης, Γιάννης Κατσίρης Σταύρος Κουκάκης, Νικόλας Τσιαμούλος, Τάσος Κακλαμάνος, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΠΕ, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος.

Ειδήσεις: 

22 Σχόλια

<p>Πλεονασμος,πεταμενα λεφτα.Προ'ι'ον της ανθρωπινης ματαιοδοξια σας,για να προβαλεσθε(τα εντιμα τ*** του δημου).Να τον κλεισετε.Για ενημερωση υπαρχει η ΕΡΑ Τριπολις.</p>

Υπάρχει ΕΡΑ; Έλεγα οτι εχει κλείσει γιατί δεν την ακούω στα μεσαία...

Φωτογραφηθείτε όλοι μαζί (σαν τους καταληψίες της ΔΕΥΑΤ) για ξέρουμε ποιούς πληρώνουμε. Προσέξτε και το αυτάρεσκο ύφος των εκλεγμένων εκπροσώπων μας. Ατελείωτο αλισβερίσι (δ***), χωρίς "δημοσιογράφους" ποιός θα μάθει που πήγε και ποιόν χαιρέτησε ο κάθε τυχάρπαστος. Πόσο μάλλον όταν είναι υπάλληλοι του Δήμου. Πάμε και για δημοτική τηλεόραση, πως σας ξέφυγε.

Eιστε <πολυ κουφος>=κουφαλα,γι'αυτο!!

η ερα ειχε σταματησει να εκπεμπει στα μεσσαια για ενα διαστημα λογω περικοπων τωρα εκπεμπει και παλι στα 1314 στα μεσαια και 101.5 στα fm

"Anonymous Πέμ, 27 Σεπ 2012 - 10:52" προφανώς δεν έχεις ακούσει ποτέ το πρόγραμμα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας για να το συγκρίνεις με αυτό της ΕΡΑ. Κάνε τον κόπο λοιπόν να το ακούσεις και μετά γράψε τις κατευθυνόμενες εξυπνάδες σου... Και να είσαι προσεκτικός στα γραφόμενά σου, γιατί αυτά που αναφέρεις περί "εντίμων κλπ. κλπ. του δήμου" επισύρουν μέχρι και μήνυση αν δεν διαθέτεις αποδεικτικά στοιχεία γι΄αυτά που υπονοείς, γιατί θα πρέπει να γνωρίζεις ότι κάποιοι που ξέρουν περισσότερο από σένα τους υπολογιστές μπορούν εύκολα να βρουν την IP του υπολογιστή από τον οποίο στέλνεις τα σχόλια... Πρόσεξε λοιπόν να μην βρεις το μπελά σου...

"Anonymous Πέμ, 27 Σεπ 2012 - 14:29" ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησες είναι ενδεικτικός της ποιότητάς σου ως ατόμου...Κι επειδή αντιλαμβάνομαι ότι ανήκεις στο δυναμικό της ***αφού "τσιτώθηκες" με το σχόλιο του 13:32, να σου ευχηθώ περαστικά και να σε χαίρονται εκείνοι που σε ενέταξαν στο δυναμικό του σταθμού... Παρεμπιπτόντως, το γνωρίζεις ότι, εδώ και αρκετό καιρό (με σχετική απόφαση) δεν λειτουργεί η ΕΡΑ από τα μεσαία ή μπας και δεν ακούς ούτε το *** όπου εργάζεσαι και σε πληρώνουν (τσάμπα); Κρατικοδίαιτε...

Πέμ, 27 Σεπ 2012 - 14:02 μετά χαράς να σε δεχτούμε στα studio του Δημοτικού Ραδιοφώνου να τα πούμε, να σε κεράσουμε καφέ (μη φοβάσαι, εμείς θα τον πληρώσουμε όχι ο δήμος) να κάνεις αυτοψία και να δεις από κοντά αν σκουριάζει το μικρόφωνο απ' το σάλιο... Διαφορετικά, θα με κάνεις να πιστέψω ότι είσαι κι εσύ ένας από τους εκ του ασφαλούς "φωστήρες" του πληκτρολογίου...Δεν νομίζω, ε;

Το σχόλιο του χρήστη στις 15:50 δεν μπορεί να δημοσιεύει εφόσον κρατάει την ανωνυμία του Με εκτίμηση Arcadia Portal

Λογικό είναι να μην βλέπεις εργαζόμενους του σταθμού στον αγιασμό (σε ημέρα γενικής απεργίας)...

Είναι κρίμα μια σοβαρή προσπάθεια που γίνεται διαχρονικά και διαπαραταξιακά στο δημοτικό ραδιόφωνο να ευτελίζεται από ανούσιες παιδικές έριδες. Ένα ελεύθερο δημοτικό ραδιόφωνο είναι αναγκαίο σε τέτοιους καιρούς για την πόλη. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.

Δεν μου λες ρε 19:37, ήσουν εκεί και είδες ότι δεν υπήρχαν εργαζόμενοι του σταθμού, λόγω απεργίας; Η 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ ρε φαφλατά, δεν ήταν των δημοσιογράφων και τεχνικών την Τετάρτη, αλλά των Δημοσίων Υπαλλήλων...Οι δημοσιογράφοι έκαναν απεργία τη Δευτέρα...Είναι δυνατόν να μην είναι παρόντες οι εργαζόμενοι του σταθμού στον αγιασμό τους; Κρίνεις από μία φωτογραφία; Τί' σαστε σεις ρε... Πρόσεξε πάντως μην δαγκώσεις τη γλώσσα σου και δηλητηριαστείς...

νομίζω το μεγάλο αρνητικό του δημοτικού ραδιοφώνου είναι η μη προσεκτική επιλογή μουσικής. Δεν ξέρω αν γίνεται γιατί λαμβάνουν ποσοστά από δισκογραφικές, αλλά δεν αντέχεται να βάζουν πρωί πρωί τραγούδια τύπου σκυλάδικου και "τραγουδιστές" γνωστούς από το lifestyle. Θα μπορούσαν αυτά τα τραγούδια να περιοριστούν σε συγκεκριμένες ώρες εκπομπών και οι υπόλοιπες εκπομπές να πλαισιώνονται από τραγούδια που έχουν δείξει την αξία τους αντέχοντας στο χρόνο. Ελπίζω να εισακουστώ...

"Το σχόλιο του χρήστη στις 15:50 δεν μπορεί να δημοσιεύει εφόσον κρατάει την ανωνυμία του Με εκτίμηση Arcadia Portal" Γιατι arcadiaportal δεν εβαλες το σχολιο; Τελικα ιδιοι ειστε και εσεις, τωρα σας καταλαβαμε...Τακιμια με τους βολεμένους. Και νομιζαμε οτι εισαστε διαφορετικοι. Ειπα τιποτα κακο; Ερωτησεις εκανα μονο. Επειδη οικονομικα μπαινει μεσα το δημοτικο ραδιοφωνο θιχτηκατε;

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο δεν χρωστάει ΠΟΥΘΕΝΑ και σε κανέναν "καλοθελητή" και κατ' επίφαση συνάδελφο, από τους οποίους έχει γεμίσει η πόλη...Κι όσο για σένα "Ανώνυμε" 15:06 (είπες τη λέξη-κλειδί και εκδηλώθηκες), σε προκαλούμε να προσκομίσεις τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το ραδιόφωνο έχει ζημία αντί κέρδος, τα οποία προφανώς διαθέτεις, αφού είσαι τόσο σίγουρος...Γιατί εμείς, στον αντίποδα, μπορούμε να σου παρουσιάσουμε τα τριπλάσια, που αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο... Τί να κάνουμε, δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους...Προφανώς το Δημοτικό Ραδιόφωνο έχει "τσούξει" όλα αυτά τα χρόνια μερικούς (αν όχι αρκετούς) μουσαντένιους "συναδέλφους" (και όχι μόνο) και να είστε βέβαιοι ότι η συνεχόμενα ανοδική του πορεία θα συνεχίσει να τσούζει για πάααρα πολλά χρόνια ακόμα και να κάνει κάποιους απ' αυτούς που θέλουν να λέγονται εκπρόσωποι του τύπου, να βράζουν στο ζουμί τους, αργά και βασανιστικά... Εμείς θα είμαστε οι τελευταίοι που θα αποχωρήσουμε, κύριοι και κυρίες "συνάδελφοι"...Να είστε σίγουροι γι' αυτό... Υ.Γ. Θα προτείναμε να ασχολείστε περισσότερο με τα "του οίκου σας", γιατί η συνεχής ενασχόληση με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, εκτός του ότι σας εκθέτει πανηγυρικά, σας κάνει και παραμελείτε τα καθήκοντά σας, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνετε τη θεματολογία και να επιδίδεστε στο παλιό καλό copy-paste, μήπως και σας προσέξει κανείς...

...........ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜ. ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ?? θα ειθελα να ξερω.Αν ναι και ποσα?Απλα και μονο απο περιεργεια.

Έτυχε να διαβάσω τα σχόλια των διαφόρων και μου δημιουργήθηκε η απορια: Γιατί τόση πρεμούρα ρε παιδιά με το δημοτικό ραδιόφωνο; σας έχουν κάνει κάτι τα παιδιά που εργάζονται εκεί; και γιατί δηλαδή να μην ενισχύεται οικονομικά απο το δήμο; επιχείρηση του δήμου δεν είναι; μια ερώτηση κάνω...ο δήμος δεν πρέπει να ενισχύει οικονομικά τις επιχειρήσεις του; σε όλους τους δήμους πανελλαδικά αυτό γίνεται...αυτό πάντως, με τη γκρίνια, τη μουρμούρα και τη φαγωμάρα, μόνο εδώ στην Τρίπολη πρέπει να συμβαίνει...στο κάτω-κάτω αν έχετε απορίες πηγαίνετε και ρωτήστε τους ιδιους τους εργαζόμενους δεν νομιζω να σας κλείσουν την πόρτα...εξάλλου υπάρχει και η διαύγεια αν δεν απατώμαι... και βγείτε μερικοί καμια βόλτα να σας χτυπήσει λίγο ο αέρας να σας φύγουν τα νεύρα και η μιζέρια...δεν βαρεθήκατε συνέχεια τη μουρμούρα; έλεος πια!

Είναι τρελό να τσακώνονται στο πόρταλ οι όμάδες του δημοτικού ραδιοφώνου και της ΕΡΑ για το ποιός είναι κρατικοδίαιτος! Ποιός δεν είναι; Ας μην μιλήσουμε για τα "ιδιωτικά" μέσα! Anonymous (χωρίς επαλήθευση) Παρ, 28 Σεπ 2012 - 9:25 ευτυχώς που είδαμε και μια καλοπροαίρετη παρατήρηση. Να κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει το ραδιόφωνο!

ΠΩς ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΤΗς ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗς ΑΡΧΗς ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΝΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟς ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΑΝ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕς ΘΑ ΦΡΙΚΙΑΣΟΥΝ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ.ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΑ¨¨¨¨.

τριπολαρα το ραδιόφωνο δεν πληρώνει μόνο Νοσοκόμα. Πληρώνει και τη Νοσοκομα των Φυτών στους Κηπουρούς του MEGA αλλά και Ψυχίατρο. Για να μην πηγαίνουν πεταμένα τα λεφτά πέρνα από εκεί για μια κούρα! Φαίνεται να το έχεις ανάγκη!

<p>Εχουν όλοι προσληφθεί κατόπιν σκληρών εξετάσεων, η αποθέωση της ****. Γι'αυτό παλεύουν εξίσου σκληρά για τη διατήρηση της θέσης τους. Στον τομέα αυτό δεν υπάρχει ανταγωνισμός, και της ΕΡΑ έτσι μπήκαν και έτσι πορεύονται. Ας τολμήσει κάποιος να δημοσιεύσει ισολογισμό του Δημοτικού Ραδιοφώνου και να μας αποστομώσει. Και μιά κατάσταση με τους εργαζόμενους εκεί, ανα έτος.</p>

1)Ο ισολογισμός του ραδιοφώνου βρίσκεται στη "Διαύγεια" για όποιον γνωρίζει την ελληνική γραφή και για όποιον γνωρίζει τί είναι η "Διαύγεια" (εκτός από ουσιαστικό, γένους θηλυκού), οπότε δεν τίθεται θέμα δημοσίευσης (γι' αυτό υπάρχει και η "Διαύγεια")... 2) Οι αορίστου χρόνου εργαζόμενοι είναι οι ίδιοι κάθε χρόνο (7), με εξαίρεση τους απογευματινούς συνεργάτες που δεν τους πληρώνει το ραδιόφωνο αλλά οι χορηγοί... 3) Οι μεν είναι αορίστου χρόνου οι δε (ΕΡΑ) είναι μόνιμοι, αυτό από μόνο του δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία ομοιότητα στις εργασιακές σχέσεις... Όσον αφορά το κόστος του Δημοτικού Ραδιοφώνου, δεν μας το λες κι εμάς να το μάθουμε, εσύ που αυτοαποκαλείσαι ΤΡΙΠΟΛΑΡΑΣ; Προφανώς γνωρίζεις κάτι παραπάνω από όλους τους υπόλοιπους...Όσο για το ότι το ραδιόφωνο πληρώνει νοσοκόμα, μην το σχολιάσω, γιατί δεν θέλω να πέσω στο μηδενιστικό επίπεδό σου, αυτό της ανυπαρξίας και του σκοταδισμού...