Σε αδιέξοδο ο δήμος Τρίπολης - Συνεργασία ζήτησε ο υπουργός (video)

Σε αδιέξοδο ο δήμος Τρίπολης - Συνεργασία ζήτησε ο υπουργός (video)

Φεβρουάριος 13, 2015 - 22:52
12 σχόλια

Συνεδρίαση ΦΟΔΣΑ για τα απορρίμματα δήμου Τρίπολης

Συνεδρίασε ο ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου την Παρασκευή 13/2 στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη.

Στη συνεδρίαση το «παρών» έδωσαν επικεφαλής και εκπρόσωποι από όλες τις παρατάξεις, καθώς και φορείς αλλά και κάτοικοι από το Λεβίδι.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Τσιρώνης, ο οποίος ανήκει στους Οικολόγους Πρασίνους, πρώτα από όλα ξεκαθάρισε ότι τα απορρίμματα τα δημιούργησαν οι πολίτες. «Και αυτή τη στιγμή ακούμε πολλά όχι», τόνισε, συνεχίζοντας ότι «έχουν τελειώσει τα όχι και αν βρίσκεται αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία, βρίσκεται εκεί γιατί τόνισαν ότι σταματούν τα όχι για να βρεθούν κάποιες λύσεις».

Αυτά τα όχι έφτασαν τη χώρα στα βράχια

«Αν αδιαφορούμε ως πολίτες υπάρχουν δύο δεινά: είτε θα τα φορτωθεί κάποιο Λεβιδι ή κάποιο Μεγαβούνι είτε θα πληρώσουμε». «Εγώ ήρθα εδώ με μια συναίνεση και ζήτησα από τους δημάρχους προσωρινά να συνεργαστούν και να δεχτούν μερικούς τόνους αποτριμμάτων. Αν γίνει κάτι τέτοιο, για ένα χρονικό διάστημα 2-3 μηνών,μπορεί και η κυρία Δουρου να το ξαναδεί ως λύση και να δεχτεί απορρίμματα από τον Δήμο Τρίπολης»,

«Δεν θα δεχόμουν ποτέ να γίνει μια διάταξη, μια ΚΥΑ όπου η κυρία Δούρου να πάρει τα δικά σας απορρίμματα. Έχω επικοινωνήσει με την κυρία Δούρου και περιμένω απαντήσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσει αν δεν δει συνεργασία και προσπάθεια από τον δήμο», διευκρίνισε.

«Πού προτείνεται να πάνε και πού έχετε συναινέσει να πάνε προσωρινά τις επόμενες 10 μέρες;», αναρωτήθηκε. «Ίσως μπορεί να συμφωνήσει ο δήμαρχος να μην κατεβάζετε οργανικάαπορρίμματα ή να τα βάζετε σε διαφορετικές σακουλές», πρότεινε.

Ο υπουργός ήταν αρκετά επικριτικός για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, λέγοντας ότι είναι πραγματικά σκανδαλώδης η παρελκυστική συμπεριφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου.«Υπάρχει μια δικαιοδοσία στο υπουργείο Εσωτερικών να δράσει», τόνισε.

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής μίλησε για το πώς έχει η κατάσταση για όλες τις κινήσεις που έχει κάνει πίσω στο θέμα των απορριμμάτων από τον Οκτώβριο έως και σήμερα. Ανέφερε ότι η δημοτική αρχή έχει υποβάλει ΜΠΕ η οποία αναμένεται να υλοποιηθεί σε μερικές μέρες, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης.

Τόνισε το πρόβλημα  έχει δημιουργηθεί  με τις αντιδράσεις των κατοίκων οι οποίοι επαναστατούν όταν αντιλαμβάνονται ότι η προσωρινή αποθήκευση θα γίνει στην περιοχή τους. Η εκτίμησή τους είναι ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τονχώρο στο Λεβίδι και ότι θα δικαιωθούν.

Μίλησε για το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου το οποίο καθυστερεί αλλά και για τα πρόστιμα που απειλούν τον δήμο αλλά και για τη χωματερή της Αγίας Τριάδας.

Πρέπει να αποφορτίσουμε την πόλη, είναι ξεκάθαρο

Ο κ. Σμυρνιώτης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας πρώην πρόεδρος ΦΟΔΣΑ, μίλησε επίσης για την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Τρίπολης και για όλα όσα είχε κάνει αυτός όταν ήταν στη διοίκηση του δήμου και αφορούσαν στα απορρίμματα. Επεσήμανε για ακόμα μία φορά την απουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου από μια σοβαρή συνεδρίαση και επέμεινε στην πρότασή του να πάνε τα απορρίμματα στην Αγία Τριάδα έτσι ώστε να αποφορτιστεί η πόλη.

Ο κ. Τζιούμης, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, μίλησε για ακόμα μία φορά για τη λύση η οποία έχει παγιωθεί ως προς την πρότασή του η οποία αφορά στη διαλογή στην πηγή, και είπε χαρακτηριστικά ότι έκαναν λάθος όταν πήγαν το 2012 στον περιφερειάρχη κ. Τατούλη για τα απορρίμματα και δεν έδωσαν τη λύση μόνη τους.

Ο κ. Λάζαρης από τη Μανετινιακή Συμπολιτεία μίλησε για τα πρόστιμα τα οποία απειλούν την Τρίπολη και τόνισε ότι οι όμοροι νομοί πρέπει να βοηθήσουν, καθώς μπορεί να φτάσουν και αυτοί στη θέση του Δήμου Τρίπολης.

Ο κ. Τσιαμούλος τόνισε την ευθύνη και την αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία απουσίαζε εντελώς από τη συνεδρίαση, και όπως τόνισε χαρακτηριστικά, κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της. Μεταξύ άλλων, πρότεινε να γίνει μια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης στην οποία να παραιτηθούν και οι 41 δημοτικοί σύμβουλοι και να αφήνουν την αρμοδιότητα των απορριμμάτων στην Περιφέρεια και στον κ. Τατούλη.

Ο δικηγόρος των κατοίκων Λεβιδίου μίλησε για τους λόγους για τους οποίους τα απορρίμματα δεν  πρέπει να πάνε στο Λεβίδι και στο Μαίναλο. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι όποιος πάει τα απορρίμματα στη χωματερή στο Λεβίδι πρέπει να προτείνει να απενταχθεί το Μαίναλο από το Natura 2000.

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνεδρίαση για τα απορρίμματα του δήμου Τρί


12 Σχόλια

Ο Υπουργός έδωσε στο κόσμο να καταλάβει ότι κατέβηκε στην Τρίπολη γιατί έχουμε έναν ΑΝΙΚΑΝΟ ΔΉΜΑΡΧΟ που δεν μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημά του παρότι προεκλογικά είχε τη λύση στο τσεπάκι του. Κατέβηκε λοιπόν ο Υπουργούς και κάλεσε και όλους τους γύρω δημάρχους να βοηθήσουν την κατάσταση για να μην πεθάνουμε από τις αρρώστιες, Γίναμε ρεζίλι πανελληνίως , ο μόνος δήμος που καλεί όλους τους γύρω δημάχους να τον βοηθήσουν. Θα πρότεινα να έρχεται κάθε εβδομάδα και ένας δήμαρχος από κάθε γειτονικό δήμο να κάθεται στη Λαγοπάτη μήπως δούμε άσπρη μέρα και τον Παυλή να τον στείλουμε στο χωριό του να διοργανώσει το καρναβάλι του.

Ο υπουργός ήταν αρκετά επικριτικός για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, λέγοντας ότι είναι πραγματικά σκανδαλώδης η παρελκυστική συμπεριφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου.«Υπάρχει μια δικαιοδοσία στο υπουργείο Εσωτερικών να δράσει», τόνισε. Αυτά τα λόγια του Υπουργού ήταν όλη η ΑΛΗΘΕΙΑ για το βασικό φταίχτη αυτής της κατάστασης που δεν είναι άλλος από τον κύριο ΤΑΤΟΥΛΗ γι' αυτό και δεν ήταν κανένας εκπρόσωπος της Περιφέρειας σήμερα εκεί.

ΑΝΙΚΑΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;;;ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!!Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΜΙΑ ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ:"ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΝΙΟ ΚΑΙ Τ'ΑΡΜΑΤΑ"!!!ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ......

Στην Αγία Τριάδα υπάρχει χώρος και δεν υπάρχουν αντιδράσεις, γιατί δεν τα πάνε εκεί; Έχει κάποια διαφορά από το Λεβίδι; Ας πάνε εκεί τα σκουπίδια που έχουν μαζευτεί και από τώρα και μετά να γίνει μεγάλη καμπάνια από τον Δήμο με νέους κάδους ανακύκλωσης, κομποστοποιητές κτλ. προκειμένου τα σκουπίδια που θα παράγουμε από εδώ και πέρα να μειωθούν στο ελάχιστο. Όταν όμως ακούς το 2015 εκφράσεις όπως "προστίματα", το να ζητάς καμπάνια ανακύκλωσης είναι ΑΝΕΚΔΟΤΟ!

Το θέμα ειναι οτι πρέπει ο δήμαρχος να καταλάβει οτι και το Λεβιδι αλλα πρέπει και το πλάτωμα να ανοίξει!!!!!

Αν δεν ανοίξει άμεσα θα υπάρχει πρόβλημα!!! Να ανοίξει άμεσα το πλάτωμα να ξεβρωμίσουμε μέχρι να γίνει η οριστική λύση. Για το καπρίτσιο του Τσιαμούλου ζούμε αυτή την κατάσταση.Ο Σμυρνιωτης το πλήρωσε αυτο και πήγε σπίτι του! Παυλη πρέπει άμεσα να το κανείς αυτο! Μόνο με το πλάτωμα θα δοθεί οριστική λύση!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.