Σαν σήμερα: Ο Αστέρας κυπελλούχος Ελλάδος (pics, vid)

Σαν σήμερα: Ο Αστέρας κυπελλούχος Ελλάδος (pics, vid)

Μάιος 11, 2017 - 11:00
2 σχόλια

4 χρόνια από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος για τον Αστέρα

Συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από την 11η Μαΐου του 2013 όπου ο Αστέρας Τρίπολης βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, εκεί όπου αντιμέτωπισε τον Ολυμπιακό σε ένα ανεπανάληπτο παιχνίδι που κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει.

Ο 71ος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και στον Ολυμπιακό δυστυχώς σημαδεύτηκε από τον διαιτητή Γιάχο, ο οποίος με τις αποφάσεις του και ιδιαίτερα στην αξέχαστη φάση του 68ου λεπτού που δεν καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Μανιάτη πάνω στη γραμμή του τέρματος και αποβολή του παίχτη των Πειραιωτών.

Ο Αστέρας Τρίπολης με βάση την εικόνα είναι ο ηθικός νικητής του Κυπέλλου Ελλάδος και ίσως η ιστορία των πραγμάτων να ήταν τελείως διαφορετική αν σε αυτή τη φάση με τον Μανιάτη πρωταγωνιστή είχε σφυριχτεί αυτό το οποίο ήταν το δίκαιο και είδε όλη η ποδοσφαιρική φίλαθλη κοινή γνώμη.

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά ξεκινώντας από τους φιλάθλους της αρκαδικής  ομάδας και το βροντερό παρών που έδωσαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ. Η φρενίτιδα που επικρατούσε τις μέρες εκείνες στις τάξεις του φίλαθλου κοινού για το παιχνίδι αυτό ήταν κάτι το ανεπανάληπτο με τον κόσμο του Αστέρα τόσο από την Τρίπολη όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδος από όπου δηλαδή χτυπάει Αρκαδική καρδιά να δίνουν δυναμικό παρών στον τελικό.

Τα δεκάδες λεωφορεία που ναυλώθηκαν από την Τρίπολη για να μεταφέρουν φιλάθλους στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, οι ουρές αυτοκινήτων από την αρκαδική πρωτεύουσα που κατέκλισαν την Εθνική οδό, τα κορναρίσματα ήταν κάτι το μοναδικό που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων.

Το ΟΑΚΑ πήρε κιτρινομπλέ χρώμα και περισσότεροι από 10.000 φίλαθλοι του Αστέρα Τρίπολης έδωσαν τη δική τους μοναδική παράσταση όντες ο δωδέκατος παίχτης της ομάδας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, παραδίδοντας παράλληλα μαθήματα εξέδρας σε αντιπάλους και σε όλη τη  Ελλάδα.

Η ομάδα έτοιμη για τη μεγάλη μάχη, έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, έτοιμη στο μεγάλο ραντεβού με την ιστορίας γεμάτη θέληση, πάθος, πίστη και ασφαλώς κατάλληλα προετοιμασμένη με ένα σωστό αγωνιστικό πλάνο από τον Σάκη Τσιώλη και τους συνεργάτες του.

Η ιστορία του αγώνα γνωστή... Ο Αστέρας Τρίπολης μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι στο 10 φθάνει μία ανάσα από το γκολ με την κεφαλιά του Ντε Μπλάσις να διώχνει εντυπωσιακά ο Κάρολ  και στο 14' να παίρνει το προβάδισμα με στυλ «δεν σου κάνω τον Ρ-άγιος». Ο Περόνε έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Ναβάρο, εκείνος πλάσαρε δίχως να νικήσει τον Κάρολ, όμως ο Ράγιος πήρε το ριμπάουντ δεν αστόχησε και έγραψε το 1-0 βάζοντας φωτιά στην κιτρινομπλέ κερκίδα στέλνοντας στα ουράνια τους φιλάθλους του.

Στο 42' ήρθε η απάντηση του Ολυμπιακού: ο Μήτρογλου έδωσε αριστερά στον Αμπντούν και ο Αλγερινός έβγαλε σέντρα στο σημείο του πέναλτι, που την εκμεταλλεύτηκε ο Φουστέρ και έφερε το ματς στα ίσα για το 1-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο και στο 69' ήρθε η φάση που έκρινε τον αγώνα όταν ο Αθανάσιος Γιάχος στέρησε από τον Αστέρα τη δυνατότητανα πάρει κεφάλι στο προβάδισμα και πάλι. Συγκεκριμένα ο Σανκαρέ πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ ο Μανιάτης έδιωξε με το χέρι στο πρώτο δοκάρι  αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι και τη κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Οι διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών, του πάγκου, των ανθρώπων της ομάδας και του κόσμου ήταν έντονες και απόλυτα δικαιολογημένες αφού υπήρχε και επιπλέον επόπτης δίπλα από τη φάση που δεν ειδοποίησε τον Γιάχο.

Το παιχνίδι παρέμεινε στο 1-1 μέχρι και το τέλος της κανονικής του διάρκεια και οδηγήθηκε στην παράταση. Στο 98' μετά από κόρνερ ο Τζιμπούρ από κοντά λύγισε τον Φούλοπ και έκανε το 2-1. Στο 110' η τύχη γύρισε την πλάτη στον Αστέρα με την κεφαλιά ψαράκι του Ράγιος να περνάει άουτ, στα 117' ο Γιάχος χτύπησε και πάλι βάζοντας  το κερασάκι στην τούρτα στο πέναλτι που καταλόγισε υπερ του Ολυμπιακού σε μαρκάρισμα του Μπαρτολίνι στον Αμπντούν με τον Αλγερινό να κάνει το 1-3.

Λίγα λεπτά προτού τελειώσει ο τελικός επικράτησε το χάος ελέω Γιάχου που είχε χάσει εντελώς τον έλεγχο του αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έκαναν το γήπεδο ρινγκ και η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη. Μετά από περίπου 6-7 λεπτά... μάχης, ο διαιτητής συνέχισε ξανά το ματς για λίγα δευτερόλεπτα και τέλος.

Πριν από τις δηλώσεις που έμειναν στην ιστορία από πλευράς των ανθρώπων του Αστέρα με το δίκιο να ξεχειλίζει από την κατάφωρη αδικία το τρομερό stading ovation κερκίδας και ομάδας και η αποθέωση της τιτάνιας προσπάθειας γιατί το κύπελλο δεν ήρθε στην Τρίπολη με παρέμβαση Γιάχου.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Κουρμπέλης (67΄ Μπαρτολίνι), Σανκαρέ, Ουσέρο, Κοντοές (100΄ Καλαντζής), Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Περόνε (83΄ Λένσε)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Κάρολ, Μοντέστο (60΄ Ιμπαγάσα), Σιόβας, Μανωλάς, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης, Μασάντο (76΄ Πίνο), Φουστέρ, Αμπντούν, Μήτρογλου (72΄ Τζιμπούρ)

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο Αστέρας Τρίπολης μέσα από τις επίσημες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 11 Μαΐου 2013 | Κυπελλούχοι Ελλάδας

ΥΓ.: Στις καρδιές και στη συνείδηση όλων ο Αστέρας Τρίπολης είναι κυπελλούχος Ελλάδος της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013.

Ειδήσεις: 
Video: 

Τελικός Κυπέλλου 2013 ~ Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 1-3 ~ Τα γκολ

Το χέρι του Μανιάτη στο Αστέρας - Ολυμπιακός [Τελικός Κυπέλλου 2013]


2 Σχόλια

Σταμάτατε τις μπούρδες και κοιτάτε να πάρετε κανένα παίχτη γιατί δεν σας βλέπουμε καλά και του χρόνου.Με το Μαρινάκη που είναι υπερδύναμη δεν μπορεί να τα βάλει κανένας.Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη και φέρνει παιχταράδες.

Ζαχαρώνουν τον "στημένο " τελικό και συνεχίζουν να βλέπουν και να πληρώνουν το σάπιο και στημένο ελληνικό ποδόσφαιρό!!! Αν δεν είναι μαζοχισμός αυτό τότε τι είναι? Οτι και να φέρεις απο παίχτες, οποιος πληρώνει τα περισσότερα παιρνει και τα κυπελα... ποσες φορές πια στο ίδιο έργο θεατές....δεν βρέχει...σε φτύνουν....business και ξέπλυμα είναι οι ομάδες και τιποτα άλλο....καλή συνέχεια στο θέατρο του παραλόγου.....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.