Σάμος: Φωτιά στο Κέντρο Υποδοχής, συμπλοκές ανάμεσα σε Σύρους και Αφγανούς

Σάμος: Φωτιά στο Κέντρο Υποδοχής, συμπλοκές ανάμεσα σε Σύρους και Αφγανούς

Οκτώβριος 15, 2019 - 10:09
3 σχόλια

Το προσφυγικό - μεταναστευτικό αναδεικνύεται πλέον στο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας στο εσωτερικό. Χθες το βράδυ το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου έγινε πεδίο μάχης ανάμεσα σε διαφορετικές εθνοτικές ομάδες -Σύρους και Αφγανούς. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται εξαιτίας τραυματισμών από μαχαίρι, ο ένας πιο σοβαρά. Συνολικά από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 11 άνθρωποι, ενώ ξέσπασε φωτιά που κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος του καταυλισμού, ο οποίος, σημειωτέον, είναι χωρητικότητας περίπου 600 ατόμων και φιλοξενεί πάνω από 5.000 ανθρώπους.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο, στην οποία αποφασίστηκε να ζητηθεί από την κυβέρνηση άμεσα να αποσυμφορηθεί ο καταυλισμός.

Σημειωτέον ότι με απόφασή του τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος μίλησε στο «Πρώτο Θέμα»: «Αρχικά υπήρξε συμπλοκή με μαχαιρώματα στο κέντρο της πόλης της Σάμου. Αργότερα αυτό μεταφέρθηκε εντός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Στη συνέχεια επιχείρησαν νεαροί με τον ανάλογο εξοπλισμό να κατέβουν στην πόλη με ξύλα και πέτρες στα χέρια. Οι δυνάμεις της αστυνομίας τους απώθησαν μια - δυο φορές και μετά έβαλαν τη φωτιά. Ήταν κομμάτι σεναρίου που ξετυλίχθηκε. Έχουν καεί οι σκηνές για περίπου 700 άτομα. Αυτές οι σκηνές έχουν στηθεί μέσα σε δασική έκταση. Υπάρχουν εστίες ανεξέλεγκτες για να ζεσταθούν ή να παρασκευάσουν το φαγητό τους. Αν είχαμε ισχυρούς ανέμους θα είχαμε άλλου είδους τραγωδία. Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι που είναι καμένο στο ΚΥΤ και του άτυπου κέντρου έξω από το επίσημο ΚΥΤ που είναι γεμάτο σκηνές».

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

να δω εσύ ρε κουλτουριάρη τι θα έκανες αν ήσουν κλεισμένος και στοιβαγμένος σαν κοτόπουλο... (όχι η λύση δεν είναι να τους αφήσουμε ελεύθερους, αλλά θα μπορούσαμε να μην τους έχουμε τόσο καιρό εκεί ή θα μπορούσαμε να μην είναι τόσοι πολλού μαζί ή θα μπορούσαμε να έχουν πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης)

Ούτε αυτό δεν έκαναν οι υπεύθυνοι ανεύθυνοι , να τους ξεχωρίσουν γιατί έχουν μεγάλη έχθρα μεταξύ τους !Ουτε τα παιδιά δεν έχουν χωρίσει και να είναι χωριά από τους κάφρους !Μονο τα λεφτά του ΟΗΕ και της ΕΕ τους νοιάζει να περνούν !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.