Σαββάκης: Το Βοσυνιώτειο θέλει εξυγίανση- Έχει υψηλό κόστος λειτουργίας (video)

Σαββάκης: Το Βοσυνιώτειο θέλει εξυγίανση- Έχει υψηλό κόστος λειτουργίας (video)

Ιούνιος 21, 2013 - 13:17
16 σχόλια

Δεν γίνεται να κάνουμε προγραμματικές συμβάσεις

12χιλιάδες ευρώ ετησίως είναι το κόστος για κάθε παιδί που πηγαίνει στο Βοσυνιώτειο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο των Οικονομικών του Δήμου Τρίπολης Σάββα Σαββάκη. Ενώ το κόστος στους παιδικούς σταθμούς που λειτουργεί το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης για κάθε παιδί ανέρχεται στις 2 χιλιάδες ευρώ ανά έτος.

Μία τεράστια διαφορά που καθιστά δύσκολη τη λειτουργία του Βρεφονηπιακού σταθμού αν δεν υπάρξει εξυγίανση και αν δεν βρεθεί κάποια ειδική φόρμουλα που θα βασίζεται στην νομιμότητα, αφού όπως δήλωσε ο κ. Σαββάκης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν λίγη ώρα στο Δημαρχείο, δεν μπορούν να κάνουν και άλλη προγραμματική σύμβαση. Και αυτή που έκαναν για την περσινή χρονιά έγινε κατ΄εξαίρεση και με την ανοχή των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών.

Το συνολικό κόστος λειτουργίας του σταθμού φθάνει τις 350 χιλιάδες ευρώ ενώ το Νομικό Πρόσωπο για 350 παιδιά έχει προϋπολογισμό 700 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Σαββάκης τόνισε πως ερευνούν προς την κατεύθυνση να υπάρξει συγχώνευση του Ιδρύματος με το Δήμο Τρίπολης και αναζητούν τη νομική φόρμουλα για αυτό.

Ενώ για το προσωπικό σημείωσε πως θα αναζητηθεί λύση, αν και δεν είναι εργατολόγος για να μπορεί να πει ποια θα είναι αυτή...

ε.τ.

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/GAroDMAwLQ8


16 Σχόλια

ΜΟΝΟ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ Ή ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ;

Κύριε Σαββάκη ο σταθμός φιλοξενεί 42 παιδιά και το κόστος κάθε παιδιού είναι 8333 ευρώ το χρόνο, με προϋπολογισμό 350000 ευρώ, και όχι 12000 όπως αναφέρατε (απλή διαίρεση).Ακόμα ως μέτρο συγκρίσεις παίρνετε τους σταθμούς του Δήμου λαμβάνοντας υπ όψιν μόνο τα λειτουργικά έξοδά τους ή υπολογίζεται μαζί τις μισθοδοσίες του προσωπικού και τις ασφαλιστικές τους εισφορές; Στο Βοσυνιώτειο μέσα στον προϋπολογισμό είναι η μισθοδοσία του προσωπικού οι ασφαλιστικές εισφορές οι οφειλές προς το ΙΚΑ παλαιότερων ετών καθώς και όλες οι επισκευές και ανακαινίσεις που χρειάστηκαν για να βγει η άδεια του σταθμού. Έχετε συνυπολογίσει όλα αυτά εσείς στο κόστος λειτουργίας των παιδικών σας σταθμών ή τυχαία συγκρίνεται αριθμούς;Τέλος άλλο κόστος έχει ένα βρέφος με πάνες και κρέμες και άλλο ένα νήπιο που φιλοξενείται στο παιδικό σταθμό.

Τα 12 χιλιάδες ευρώ ανά παιδί να τα πληρώσει ο "14:15".

Κάποιες κυρίες που δουλεύουν στο ίδρυμα είχαν παχυλούς μισθούς και τώρα διαμαρτύρονται. Επίσης δε μας λένε γιατί ο σταθμός είχε το 3πλασιο προσωπικό σε σχέση με άλλους σταθμούς που είχαν τα ίδια παιδιά?

Σαββάκη γιατί μιλάτε όλοι ΤΩΡΑ για το Βοσυνιώτειο ; Τόσο καιρό πού ήσουνα κι εσύ; Καλά να πάθετε τώρα που σας έβαλε το αγγούρι ο άνωθεν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ. Τρέξτε τώρα και φάτε και στη μούρη τα σκατά που φτιάξατε τόσα χρόνια καλύπτοντας την κυρία αδίστακτη και το σόι της όλο κι όλα τα λοιπά αρπακτικά. Να σας πάνε σε βάθος χρόνου μέχρι την ίδρυση του σταθμού το ξεσκόνισμα και να αποδοθούν ευθύνες. Είσαι κι εσύ συνυπεύθυνος.

<p>ΣΑΒΒΑΚΗ ***** . Γιατί ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΡΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;;; ΤΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΒΟΣΥΝΙΩΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΆΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;;; ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΒΟΣΥΝΙΩΤΕΙΟ. ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ. ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΦΗ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΜΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑΤΕ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ;;; Ο ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ***** &nbsp;ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΤΟΥ ΠΩΣ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. Ο **** ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΖΕΙ ΠΟΛΥΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΠΑ !!! ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΝΤΑΤΑ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΩΣΤΟΣΟ ΕΣΥ ΣΑΒΒΑΚΗ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΨΕΥΔΕΣΑΙ</p>

Σαββααααα...έχεις καταντήσει κ@@@@@@@@@!!!!! Γιάννη μαζευτους!!! Μόνο καλό δεν σου κάνουν!!!!

Να καλέσουμε το Φούχτελ που ξέρει και από γενοκτονίες αλλά και από διαχείριση να κάνει την εξυγίανση. Εσείς κύριοι Δημοτικοί σύμβουλοι γιατί δεν κάνετε την εξυγίανση;;;; Τι δήλώση είναι αυτή;;;; Κάντε κάτι πέρα από τα συνηθισμένα επιτέλους. Όλο αναθέσεις έργων, διαγραφές προστίμων κτλ. Δε βαρεθήκατε; Κάντε και καμιά εξυγίανση. Ρωτήστε ένα δικηγόρο και πάρτε 1-2 αποφάσεις. 1 μέρας δουλειά είναι κουρασμένα παλληκάρια μου.......

<p>Όλα τα χρόνια τακτιποιείς τα *** μια χαρά .... πώς και δε μπορείς να φέρεις βόλτα το Παιδικό Σταθμό ...;</p>

Βρε Σάββα, την ανάπλαση του νεκροταφείου της Μεταμόρφωσης με την εισήγηση σου να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ την βρήκες την λύση... Τώρα, με το Βοσυνιώτειο πως και δεν την βρήσκεις ???

Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω τον Καλτεζιώτη, αυτά που γράφεις είναι για τα θηρία. Ο Καλτεζιώτης δεν έχει δουλέψει ποτέ του; Σε ποιο πλανήτη ζεις; Αυτοδημιούργητος είναι και εργάζεται πάνω από δυο δεκαετίες σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει αρνηθεί ακόμα και τα λεφτά που προβλεπόντουσαν για την θέση του στον Δήμο. Ποιος άλλος το έχει κάνει αυτό; Στον ιδιωτικό τομέα είναι. Εσύ που δουλεύεις; Μήπως έχεις βολευτεί κάπου στον Δήμο; Όταν συκοφαντείς κάποιον να έχεις το θάρρος τουλάχιστον να γράφεις και το όνομά σου. Γράψε το να γελάσει ο κάθε πικραμένος.

Ε, αφού είναι έτσι, τότε εντάξει. 8.333 ευρώ, δηλαδή περίπου 757 ευρώ τον μήνα ανά παιδί, είναι τσάμπα. Διαιρώ με το 11 γιατί ένα μήνα, τουλάχιστον, είναι κλειστό. Τώρα, πως γίνεται στο Βοσυνιώτειο να κοστίζουν τα παιδιά 757 ευρώ τον μήνα και οι ιδιωτικοί σταθμοί να παίρνουν 250 ευρώ τον μήνα και να έχουν και κέρδος είναι ένα μικρό θαύμα. Ακόμα περισσότερο, αν σκεφτεί κάποιος και τις παροχές που έχουν οι ιδιωτικοί σταθμοί. Μόνο το αυτοκίνητο που μεταφέρει τα παιδιά αρκεί για να καταλάβει κάποιος τι γίνεται. Για ποιο λόγο να πληρώνω τέτοια ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ποσά ένα παιδικό σταθμό; Γιατί κοστίζει στον συγκεκριμένο σταθμό κάθε παιδί 3-4 φορές παραπάνω από ότι σε ένα ιδιωτικό σταθμό; Ή θα κατέβει το κόστος δραματικά ή πρέπει να κλείσει ο σταθμός. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Τα λεφτά της Περιφέρειας δεν έχουν ψυχή; Του Έλληνα φορολογούμενου δεν είναι; Μέχρι πότε θα χρηματοδοτούμε ΣΠΑΤΑΛΕΣ; Επαναλαμβάνω. Πως γίνεται οι ιδιωτικοί σταθμοί να χρεώνουν 250 ευρώ το παιδί και να έχουν και κέρδος και το Βοσυνιώτειο να μας χρεώνει για κάθε παιδί 757 ευρώ;;;;;;;; Και, κατά την προσωπική μου άποψη, με πολύ καλύτερες παροχές...

Μάλλον,8333 ευρώ, δεν κατάλαβες ότι τα 350000 δεν είναι προϋπολογισμός ενός έτους αλλά και οφειλές προηγούμενων ετών που δημιουργήθηκαν από προηγούμενες διοίκησής, που ίσως και συ γνωρίζεις. Τις ΣΠΑΤΑΛΕΣ και την κακοδιαχείριση ούτε εγω θέλω να την πληρώνω αλλά έχω ανάγκη από ένα σταθμό που πληρώνω 60 ευρώ για το παιδί μου και είμαι ικανοποιημένη από τις παροχές γιατί εγώ δεν έχω να πληρώσω τα 250 ευρώ του ιδιωτικού παιδικού,αλλά και να τα είχα πάλι θα επέλεγα ένα δημόσιο . Ζήτα λοιπόν αλήθειες και διαφάνεια και όχι κλείσιμο του παιδικού.Τον έχουμε ανάγκη. Όσο για την χρηματοδότηση ε! ας κόψουν λίγο από τα πανηγυράκια.......

Ο κύριος Σαββάκης μίλησε για ετήσιο κόστος 350.000 ευρώ. Δεν είπε για προηγούμενα χρόνια κτλ. Μίλησε επώνυμα και θα μείνω στα λόγια του μέχρι να εμφανιστεί κάποιος, επώνυμα και να τον διαψεύσει. Αν συνέχιζες να πληρώνεις 60 ευρώ και ο Δήμος να σου επιδοτεί το υπόλοιπο ποσό για να πάει το παιδί σου σε ιδιωτικό σταθμό, έχεις αντίρρηση; Για ποιο λόγο να επιβαρυνόμαστε, εσύ, εγώ και όλοι οι πολίτες του Δήμου Τρίπολης με υπερβολικά κόστη λειτουργίας; <strong>Δεν έχουμε τίποτα ανάγκη που αποδίδει λιγότερο από αυτό που κοστίζει</strong>. Με αυτά τα λεφτά που κοστίζει ο συγκεκριμένος σταθμός θα έπρεπε να αφορούσε περισσότερα παιδιά και φυσικά να έχει περισσότερες παροχές. Το θέμα του αυτοκινήτου έχει τεράστια σημασία και ο συγκεκριμένος σταθμός δεν έχει. Επαναλαμβάνω. Οι ιδιωτικοί σταθμοί παίρνουν 250 ευρώ και έχουν πολύ καλύτερες παροχές, ενώ αποκομίζουν και κέρδος. Πως γίνεται αυτό; Μήπως υπάρχει καλύτερη διαχείριση; Προφανώς. Ως πότε θα ανεχόμαστε σαν πολίτες την σπατάλη; Ως πότε θα ανεχόμαστε το Δημόσιο να σκορπάει λεφτά; Αγαπητοί συμπολίτες, λεφτά δεν υπάρχουν για σπατάλες πια. Τα λεφτά δεν είναι του κράτους. Είναι δικά μας. Θα μας λείψουν από άλλα σημαντικότερα πράγματα. Ορθολογισμός ΠΑΝΤΟΥ, ΤΩΡΑ.

Συγχαρητήρια στον Κο Σαββάκη και στην νυν δημοτική αρχή που δεν υπολογίζουν το πολιτικό κόστος και θέλουν την εξυγίανση του σταθμού φέρντοντας στην επιφάνεια πράγματα που κανένας δεν τολμούσε να αγγίξει. Ολοι μεχρι τώρα τα κουκούλωναν και το μόνο που έκαναν ήταν να διορίζουν τους καλλητούς τους εκεί λες και ήταν η Ολυμπιακή. Η νυν δημοτική αρχή το μόνο που έκανε είναι να ζητήσει εξυγίανση και να ζητήσει να συνεχίσει να λειτουργεί ο σταθμός αλλά με λογικά κόστη. Αλλωστε είναι και η μόνη που έχει δώσει χρήματα , ενώ όλοι οι άλλοι μένουν στα λόγια.

Mπράβο Δήμαρχε είσαι ο μόνος που προσπαθείς να βάλεις τάξη σε αυτή την πόλη. Βέβαια σε πολλούς δεν αρέσει αυτό γι'αυτό και λασπολογούν. Μην τους ακούς προχωρήστε. Αλλωστε το προσωπικό θα συγχωνευτεί από τους άλλους παιδικούς του δήμου και δε θα χάσουν τη δουλειά τους. Γιατί λοιπόν να μη γίνει εξυγίανση? Με κάτι τέτοια ιδρύματα έφτασε η Ελλάδα εδώ που έφτασε.