Ρετρό: Αφιέρωμα στο περίπτερο στο Σέχι στην Τρίπολη (pics)

Ρετρό: Αφιέρωμα στο περίπτερο στο Σέχι στην Τρίπολη (pics)

Απρίλιος 06, 2021 - 20:00
1 σχόλια

Με αφορμή σημερινή ανάρτηση του γείτονα κ. Νίκου Κοντογιάννη για την απομάκρυνση του περίπτερου της γειτονιάς στο Σέχι, η κυρία Ασπασία Μπιρμπίλη δημοσίευσε τις ακόλουθες μοναδικές φωτογραφίες  για να θυμηθούμε λίγο, όπως αναφέρει, το δικό μας άνθρωπο , τον περιπτερά μας τον το Βαγγέλη Ζαραβίνο, που αυτό το περίπτερο που σήμερα φεύγει από τη γειτονιά μας ,ήταν κομμάτι της ζωή του.

Ήταν όμως και γεμάτο αναμνήσεις για εμάς που το ζήσαμε. Το σήμα κατατεθέν της γειτονιάς αλλά και σημείο συνάντησης. Ας είναι αυτό ένα μνημόσυνο τον καλό κι αγαθό άνθρωπο που είχε αυτό το περίπτερο για πολλά χρόνια.


Ήταν ένας άνθρωπος πράος...ήσυχος ..με αγνότητα ψυχής σαν μικρού παιδιού.Τα παιδικά χρόνια μας άρρηκτα συνδεδεμένα με τη μορφή αυτού του ανθρώπου Τον έχουμε στην καρδιά μας με τις αναμνήσεις από τα χρόνια μας τα όμορφα, τότε που τρέχαμε με τη δραχμούλα μας στο περιπτεράκι του να αγοράσουμε τα καλούδια του...καραμέλες βουτύρου...κανέλλας...βανίλια στο κυπελάκι παγωτά..τσίχλες...

Χειμώνες, καλοκαίρια πάντα εκεί ,σε αυτό το περίπτερο , να μας περιμένει, να ψωνίσουμε πότε για εμάς,τα καλούδια που λιμπιζόμασταν από μικρό του παράδεισο, πότε τσιμπιδάκια, φιλεδες, κλωστές για τις μαμάδες μας ,η κάνοντας κάνα " θέλημα " για τους παππούδες της γειτονιάς, για τσιγάρα η να τους γεμίσει το τσακουμάκι τους. Δεν ξεχνώ το κυρ Σωτήρο με τα τσιγάρα Σαντέ που πάντα του ζητάγαμε το πακέτο όταν άδειαζε για να κόψουμε τη φωτογραφία της Ζωζώ Νταλμάς που ήταν πάνω .


Ακόμα έχω στο μυαλό το καλοσυνάτο του βλέμμα την πραότητα της φωνής του...Για μας ήταν ο φίλος μας, ο Βαγγέλης , ήταν συνομήλικός μας... κι ας είχε την ηλικία των γονιών μας.. Πάντα με την καλή κουβέντα για όλους, που ενώ ήξερε τα πάντα για τη γειτονιά, δε μίλαγε ποτέ .Το παγκάκι δίπλα στο περίπτερο έγινε στέκι για τους γείτονες, Πόσες κουβέντες. πόσα καλαμπούρια ,πόσες ιστορίες από τα παλιά δεν ακούστηκαν εκεί!!!Πόση αγάπη και νοιάξιμο ο ένας για τον άλλον αλλά και για την Αγιά Βαρβάρα και την Αγιά Τριάδα μας. Μια γωνιά γεμάτη καλοσύνη, γεμάτη από φίλους, ανθρώπους που τους έδενε η ίδια αγάπη για την γειτονιά, και όσα συνέβαιναν σε αυτό το μικρόκοσμο μας.


Σήμερα έφυγε το περίπτερό μας κι έμεινε μόνο ένα κενό στο χώρο ,αλλά με αμέτρητες αναμνήσεις στις ψυχές και τις καρδιές μας
Κι εσύ αγαπημένε Βαγγέλη μας ,δικέ μας άνθρωπε...θα είσαι πάντα στη μνήμη μας με αγάπη...Είσαι κομμάτι των αναμνήσεων μας. Σε ευχαριστούμε για όλα όσα προσέφερες..
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΖΙΜΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Αγαπημένη μου φίλη μας έφερεςστην επιφάνεια μνήμες από την εποχή των καλύτερων μας χρόνων τότε που είμαστε αθώα παιδιά που όλα ήταν έντον,α χρώματα και οσμές Αγαπημένοι άνθρωποι που έχουν φύγει απο την ζωη .Ο Βαγγέλης και το περίπτερο του το περίπτερό μας .................................

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.