Ρεκόρ επισκεψιμότητας στην 5η Γιορτή Ντομάτας στην Κανδήλα (pics,vid)

Ρεκόρ επισκεψιμότητας στην 5η Γιορτή Ντομάτας στην Κανδήλα (pics,vid)

Σεπτέμβριος 19, 2015 - 11:52
4 σχόλια

Ως μια απολύτως επιτυχημένη βραδιά χαρακτηρίστηκε από πολλούς η εκδήλωση που τείνει πλέον να γίνει θεσμός στην Κανδήλα της ΔΕ Λεβιδίου του Δήμου Τρίπολης.

Η 5η Γιορτή Ντομάτας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου με γλέντι και πολύ χορό. Στην είσοδο της εκδήλωσης υπήρξε έκθεση προϊόντων με βάση την ντομάτα, τα οποία τα είχαν φτιάξει με τα χεράκια τους και με πολύ μεράκι οι γυναίκες του χωριού.

Η ζωντανή ορχήστρα με τους Φυλιώ Πυργάκη, Γιάννη Κατσίγιαννη, Τζένη Κατσίγιαννη, Γιάννη Καψάλη, αλλά και το κλαρίνο του Μάκη Τσίκου και του Δημήτρη Παπαγεωργίου, ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους για χορό.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η προώθηση και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή του τοπικού προϊόντος από την τοπική κοινότητα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του αγροτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Κανδήλας Νίκος Βαργούρης αλλά και ο τοπικός του χωριού Σαράντος Κωνσταντίνος, αίτημα των κατοίκων είναι η ένταξη της ντομάτας της περιοχής, που ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής είναι βιολογική, στο καλάθι αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι κάτοικοι του χωριού και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία, εκτός του γλεντιού και της άφθονης γουρνοπούλας, να δοκιμάσουν τις ντόπιες ντομάτες, καθώς και διάφορα εδέσματα με βάση την ντομάτα, όπως το γλυκό ντοματάκι.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β. Γιαννακούρας ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ρουμελιώτης, ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ενώ στην κάμερα του Arcadia Portal μίλησαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Γιάννης Σμυρνιώτης Κώστας Τζιούμης, Νίκος Τσιαμούλος και Αντωνία Γιαννούλη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο μέλλον του προϊόντος και στην περαιτέρω διαφήμισή του, ώστε οι αγρότες να έχουν έσοδα και φυσικά να μείνουν στον τόπο τους και να συνεχίσουν την καλλιέργεια της ντομάτας.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ρεκόρ επισκεψιμότητας στην 5η Γιορτή Ντομάτας στην Κανδήλα


4 Σχόλια

Η Γιαννούλη πρέπει να σιχάθηκε την ζωή της εκει πέρα..............

Με εκδηλώσεις τέτοιου βεληνεκούς από τον δήμαρχο Παυλή, είναι πλέον σίγουρο ότι την "Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021" την έχουμε κερδίσει και είναι στο τσεπάκι μας. Ζήτω η Φιλιώ Πυργάκη !!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.