Ραγδαία αλλαγή του καιρού με ισχυρούς βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας

Ραγδαία αλλαγή του καιρού με ισχυρούς βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας

Σεπτέμβριος 23, 2018 - 19:32
0 σχόλια

Ραγδαία αναμένεται να είναι η αλλαγή του σκηνικού του καιρού από την Τρίτη με ισχυρούς βοριάδες και λίγες τοπικές βροχές ενώ στη συνέχεια, όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, οι ριπές των ανέμων θα αγγίζουν τα 9 μποφόρ και οι βροχοπτώσεις θα απασχολήσουν κυρίως περιοχές των ανατολικών ηπειρωτικών τμημάτων και του νότιου Αιγαίου. 

Καθώς την Τρίτη θα εισέρχονται σταδιακά οι ψυχρότερες αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη, η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει πτώση 4-5°C για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με εξαίρεση τη δυτική Ελλάδα που τοπικά θα αγγίξει ακόμη και τους 31-32°C σε τοπικό επίπεδο. 

Οι βοριάδες θα ενισχυθούν σημαντικά στο Αιγαίο φτάνοντας ακόμη και τα 8 μποφόρ τοπικά.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Τρίτης, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις σε περιοχές της κεντρο-ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, της Εύβοιας, της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου αλλά και της βόρειας Κρήτης. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός. 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.