Πυρκαγιά στην Αγία Σοφία – Πλησιάζει σπίτια (pics,vid)

Πυρκαγιά στην Αγία Σοφία – Πλησιάζει σπίτια (pics,vid)

Αύγουστος 22, 2023 - 14:46
16 σχόλια

Συνεχής ενημέρωση - Δείτε και βίντεο μέσα από το χωριό

Πυρκαγιά ξέσπασε στην Αγία Σοφιά δήμου Βόρεια Κυνουρίας το μεσημέρι της Τρίτη 22 Αυγούστου.

Στο σημείο επιχειρούν 8 οχήματα της πυροσβεστικής, 25 πυροσβέστες και 15 άτομα πεζοπόρο.

Δυστυχώς η φωτιά βρίσκεται κοντά στον οικισμό και στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Νέα ενημέρωση 15:30

Οι φλόγες βρίσκονται μέσα στο χωριό. Έχουν μπει μέσα στις αυλές των σπιτιών.

Επιχειρούν στο σημείο 2 Πετζετέλ

Νέα ενημέρωση 15:40

Οι φλόγες πέρασαν μέσα από το χωριό. Οι κάτοικοι με τα λάστιχα προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους.

Δυνάμεις τις πυροσβεστικής από Βόρεια Κυνουρία, Τρίπολη και Μεγαλόπολη επιχειρούν στο σημείο.

Οι φλόγες φαίνεται να φεύγουν από το χωριό, αλλά η κατεύθυνση των ανέμων αλλάζει συνεχώς.

Υπάρχουν πληροφορίες, ότι έχουν καεί δύο σπίτια.

Νέα ενημέρωση 16:15

Επιχειρούν εναέρια μέσα στην φωτιά στην Αγία Σοφία

 

Νέα ενημέρωση 16:35

Σε δηλώσεις του στο ArcadiaPortal.gr o δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας ανέφερε:

Ετοιμάζουμε σχέδιο εκκένωσης του χωριού και ήδη συγκεντρώνουμε τους κατοίκους στο πολιτιστικό κέντρο προκειμένου να αποχωρήσουν αν χρειαστεί, είπε.

Αυτό βέβαια ακόμα δεν απαιτείται γιατί η φωτιά έχει φύγει προς το νοτιοανατολικό σημείο του χωριού. Το λεωφορείο του δήμου είναι έτοιμο σε κάθε περίπτωση για την μετακίνηση των κατοίκων.

Ο δυνατός άνεμος που αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών οι οποίοι καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να περιορίσουν το μέτωπο.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι έχει καεί ένα σπίτι, το οποίο δεν κατοικείται και αυτή την στιγμή προέχει να περιοριστεί η φωτιά και να μην ξεφύγει στο βουνό.

Νέα ενημέρωση 16:47

Ειδικό ελικόπτερο Έρικσον συνδράμει στο μέτωπο

 

Νέα ενημέρωση 17:05

 

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και πάει προς τις ανεμογεννήτριες, νότια του χωριού Αγία Σοφία.

Στο σημείο επιχειρούν 14 οχήματα της πυροσβεστικής, 42 άνδρες της υπηρεσίας και 27 άτομα πεζοπόρο.

Επίσης επιχειρούν εναέρια μεσα στο σύνολο 5. Ένα ελικόπτερο Έρικσον, δύο τράκτορες και δύο πετζετέλ.

Επίσης δύο υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Νέα ενημέρωση 17:50

Η φωτιά συνεχίζει να καίει στην περιοχή με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δίνει μεγάλη μάχη με τις φλόγες με τους ισχυρούς ανέμους να δυσκολεύουν έργο.

Νέα ενημέρωση 18:00

Ριπές ανέμου δημιουργούν αναζωπυρώσεις και βγαίνουν νέα μέτωπα. Στόχος η φωτιά που κινείται Βορειοδυτικά να μην περάσει τον δρόμο που οδηγεί προς τις ανεμογεννήτριες.

Νέα ενημέρωση 18:49

Η φωτιά εξακολουθεί να είναι σε πλήρη εξέλιξη. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενισχύονται με πεζοπόρα τμήματα επιπλέον και συνάμα οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα είναι συνεχείς.

Το λεωφορείο του δήμου είναι έτοιμο σε κάθε περίπτωση για την μετακίνηση των κατοίκων, οι οποίοι είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία.

Νέα ενημέρωση 19:08

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δίνει μεγάλη μάχη έτσι ώστε η φωτιά να μην περάσει το βουνό Κόζικας που βρίσκεται στο βορειοανατολικό κομμάτι της περιοχής και εκεί έχει επικεντρωθεί όλη η προσοχή των δυνάμεων και των επιχειρήσεων.

Νέα ενημέρωση 20:30

Τελευταίες εναέριες ρίψεις από ψηλά προς το μέτωπο της φωτιάς καθώς πέφτει σιγά, σιγά το σκοτάδι. Η φωτιά είναι σε εξέλιξη στο βορειοανατολικό σημείο της περιοχής και εκεί γίνονται όλες οι προσπάθειες των επιχειρήσεων.

Νέα ενημέρωση 20:50

Η φωτιά είναι σε εξέλιξη στο βουνό πάνω από τον οικισμό και καίγεται δασική έκταση με πουρνάρια. Εντός του οικισμού είναι υπό πληρη έλεγχο και παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής για πιθανές αναζωπυρώσεις. Οι κάτοικοι του χωριού έχουν μεταφερθεί, από την πολιτική προστασία του Δήμου μας και την Αστυνομία, σε κλιματιζόμενη αίθουσα δίπλα από την Εκκλησία του χωριού. Στον σημείο βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, υδροφόρες του Δήμου μας, του Δήμου Τρίπολης και της Περιφέρειας. Επίσης τρία χωματουργικά μηχανήματα: του Δήμου μας, του Δήμου Τρίπολης και της Περιφέρειας. Ενώ, απο την πρώτη στιγμή, στο σημείο βρίσκεται το λεωφορείο του Δήμου για να απομακρύνει του κατοίκους εαν κριθεί σκόπιμο και συνεργείο της ΔΕΥΑ που αποκαθιστά βλάβες στο δίκτυο προκειμένου όλα τα σπίτια να υδροδοτούνται. Τέλος επιχείρησαν και τρία εναέρια μέσα ενώ συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ αποκατέστησαν προσωρινά βλάβες στο δίκτυο.

Καμπύλης: Ευχαριστούμε όλες τις δυνάμεις που συνδράμουν, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Χρήστο Ταλαγάνη και την ομάδα πυροπροστασίας του χωριού που από την πρώτη στιγμή πάλεψαν με τις φλόγες.

 

Νέα ενημέρωση 21:45

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία που κοπιάζει αδιάλειπτα για τον έλεγχο της πυρκαγιάς, πληροφορηθήκαμε ότι η εικόνα είναι καλύτερη και ότι υπάρχει βελτίωση. Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται και οι πυροσβέστες δίνουν έναν πολύ μεγάλο αγώνα.

Νέα ενημέρωση 23/8/23  08:40

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η κατάσβεση συνεχίζεται.

Νέα ενημέρωση 10:00

Καλύτερη είναι η εικόνα του πύρινου μετώπου που καίει από χθες Τρίτη 22 Αυγούστου στο χωριό Αγία Σοφία του δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν μάχη με τις φλόγες οι οποίες απείλησαν τον οικισμό και κινδύνευσαν περιουσίες.

Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση, αλλά το συμβάν δεν έχει δοθεί υπό έλεγχο.

Να αναφέρουμε ότι στο σημείο βρίσκονται 12 οχήματα της πυροσβεστικής, 36 άτομα της πυροσβεστικής και 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Όλοι είναι σε επιφυλακή για τις αναζωπυρώσεις που υπάρχουν.

Νέα ενημέρωση 14:00

Σε ύφεση παραμένει η πυρκαγιά στην Αγία Σοφία, ακόμα δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Οι κάτοικοι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, αφού δεν υπάρχει εστία πυρκαγιάς, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο και επεμβαίνουν σε τυχόν αναζωπυρώσεις που υπάρχουν σε κορμούς δέντρων.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Φωτιά στην Αγία Σοφία 2023


16 Σχόλια

110.000 τ.χλμ. της Ελλάδας έχουν σκεπαστεί από τον καπνό της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη H υγεία των Ελλήνων πολιτών απειλείται σε όλη την επικράτεια! (Αλλά το ζαβό είχε προτεραιότητα να καλέσει την μαφία στο Μαξίμου )

Ο αδονης λέει πήραμε το 41 ο κουλης λέει χρειάζονται και αλά πάρκα αιολικά τι άλλο θέλετε...πάμε δυνατά ούτε ελιά δεν θα μείνει

@15:50 - Είστε αχάριστοι. Με την σοφή επιλογή μας στις εκλογές, γλιτώσαμε από τις μαραθώνιες απευθείας μεταδόσεις από τα μέτωπα των πυρκαγιών, που μας "μαυρίζανε" την ψυχή και μπορούμε με ησυχία να απολαμβάνουμε τις αγαπημένες μας ελληνικές σειρές (σε επανάληψη έστω) και ελληνικές ταινίες του παλιού καλού Ελληνικού κινηματογράφου. Κι εσείς γκρινιάζετε; Πόση αχαριστία πχιά....

Η Ελλάδα καίγεται από άκρη σ' άκρη και τα pornoκαναλα αβαβα. Αυτό είναι το επιτελικό κράτος κ & κ. Άχρηστοι εντελώς. Φάτε τώρα 41%. Και του χρόνου με τις υγιές σας

Οι ψεκασμενοι πολλαπλασιαζονται αντε και στις πορείες για τις ταυτότητες

Μέχρι εκεί φτάσαμε (σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εκκένωσης του Στρατοπέδου της Θήβας ΚΕΠΒ)Ψεκασμένη είναι η κυβέρνηση και οι ψηφοφόροι της που ήθελαν σταθερότητα.Α ξέχασα στο Μάτι όμως ……..,,

Τι έγινε τελικά ρε παιδιά; Έφτασε τελικά στα σπίτια η φωτιά; Γιατί από χθες όλο τα πλησιάζει. Ενημερώστε μας

Δηλαδή το υπόλοιπο 59% χαίρεται με τη κατάσταση αυτή και τρίβει τα χέρια του επειδή η κυβέρνηση είναι άχρηστη; Πόσο είχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν καιγόταν το Μάτι; Όσο λοιπόν εμείς οι Έλληνες έχουμε εμφύλιο μεταξύ μας τόσο η ανικανότητα των κυβερνήσεων θα γιγαντώνεται. Τσακωθείτε λοιπόν ακόμη μια φορά για το ποιος την έχει μεγαλύτερη. Σκεφτείτε μόνο ότι όλοι αναπνέουμε τον ίδιο αέρα... Δε φυσάει καπνό μόνο για το 41%

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.