Προβλήματα με τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης

Προβλήματα με τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης

Φεβρουάριος 19, 2017 - 11:47
17 σχόλια

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης 
 
  Μετά από τις πρόσφατες συναντήσεις που είχαμε μαζί σας, γενική συνέλευση και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, έχουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε και πάλι για δύο σημαντικά θέματα που απασχολούν τον σύλλογο. 
 
  Το πρώτο και σημαντικότερο θέμα είναι η σίτιση των παιδιών μας. Έχει περάσει μεγάλο διάστημα που τα παιδιά μας επέστρεψαν στο σχολείο από τις διακοπές των Χριστουγέννων και η σίτισή τους δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.  
 
  Συγκεκριμένα, ο μειοδοτικός διαγωνισμός δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη αφού οι δύο ενδιαφερόμενοι, 1ος και 2ος μειοδότης, υποβάλλουν ενστάσεις και προσφυγές κατά των αποφάσεων του Δήμου Τρίπολης ή κατά των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών. Είμαστε δηλαδή στη μέση ενός γραφειοκρατικού πολέμου με θύματα τα ίδια μας τα παιδιά. Ο σύλλογος δίνει τον αγώνα του και πιέζει, στο μέτρο του δυνατού, τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου. Μάλιστα οι υπάλληλοι του δήμου μας αποκάλεσαν ενοχλητικούς. Αυτό δεν μας στενοχωρεί, αρκεί να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα το πετύχουμε. 
 
  Το δεύτερο μας θέμα είναι ο ετήσιος αποκριάτικος χορός μας που συνηθίζαμε να τον πραγματοποιούμε τον μήνα Φεβρουάριο.  
 
  Όπως γνωρίζετε το σχολείο μας διοργανώνει κάθε χρόνο δύο πολύ μεγάλες μουσικές εκδηλώσεις. Τα Χριστούγεννα και στη λήξη του σχολικού έτους. Αυτές οι εκδηλώσεις όπως φαντάζεστε απαιτούν πολλή προσπάθεια από όλους, μαθητές και καθηγητές, για να έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Τα γεγονότα μέχρι τώρα δείχνουν ότι τα καταφέρνουν τα παιδιά μας.  
 
  Ανάμεσα σ’ αυτές τις εκδηλώσεις κάναμε πάντα τον χορό μας. Την ορχήστρα πλαισιώνανε τα παιδιά μας με τεράστιες επιτυχίες. 
 
  Φέτος όμως έχει προκύψει μία ακόμη σημαντική εκδήλωση. Στις αρχές του Μάρτη θα διοργανωθεί 3ήμερο μουσικό συνέδριο με οργανωτή και κύριο ομιλητή τον κο Λάμπρο Λιάβα, που παρουσιάζει την εκπομπή «Το Αλάτι Της Γης».  
 
  Καταλαβαίνετε ότι η παραπάνω εκδήλωση είναι πολύ σημαντική για την προβολή του έργου που προσφέρει το σχολείο. Επομένως η απαίτηση του συλλόγου για τη συνδρομή των παιδιών για να πλαισιώσουν την ορχήστρα της βραδιάς θα επιβάρυνε κατά πολύ τις προσπάθειες τους και την απόδοσή τους στο σχολείο. 
 
  Ο σύλλογος, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, αποφάσισε ομόφωνα να μην οργανώσει για τη φετινή χρονιά τον αποκριάτικό χορό του. Ελπίζουμε να μας καταλάβετε.  
 
  Για οτιδήποτε προκύψει στην συνέχεια και ιδιαίτερα για το θέμα της σίτισης θα σας ενημερώσουμε άμεσα. 
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
 
 
Ιωάννα Πλέσσια                               Κωνσταντίνα Μπαζιώτη                  

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ειδήσεις: 

17 Σχόλια

Ακόμη δεν έχω καταλάβει ένα πράγμα! Τι το ιδιαίτερο έχουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου από τους άλλους μαθητές των άλλων σχολείων της πόλης;; Γιατί αυτοί πρέπει να σιτίζονται και όχι όλοι οι άλλοι;;; Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει;

Επειδη φιλε οι μαθητες του Μουσικου κανουν περισσοτερες ωρες απο τα παιδια των αλλων σχολειων 8ωρα και 9ωρα ενω οι αλλοι 7ωρα!!!

Επειδή έχουμε λιτότητα το υπουργείο παιδείας μήπως πρέπει να τα καταργήσει τα μουσικά σχολεία και να στέλνει τους μαθητές να μαθαίνουν μουσική στα ωδεία;Λιγότερα χρήματα θα πληρώνει.

Τα κεφάλαια για την σίτιση των μαθητών των μουσικών σχολείων, είναι αποκλειστικά από ευρωπαϊκούς πόρους και αν δεν χρησιμοποιηθούν για σίτιση, απλά χάνονται. Δεν μπορούν να ανακατευθυνθουν και να χρησιμοποιηθούν κάπου αλλού.

Επειδη εχουμε λιτοτητα μηπως να σας απολυσουν ολους οσους σας μαζεψαν απ'τα χωρια σαςκ σας εβαλλαν αγραμματους πισω απο γραφεια να βαζετε στρογγυλες ? Μηπως να κοβαμε τις συνταξεις σε σαρανταρηδες κ αγαμες ? Μηπως να κλειναμε κατι δομες κ οργανισμους κ διευθυνσεις που χωθηκατε ολοι χωρις ΑΣΕΠ ? Αντε γιατι φευγουνε ολοι οι εγγραμματοι κ μεινανε οι τραχανοπλαγιαδες να διαμαρτυρονται γιατι τους κοβουν τα 3χιλιαρα κ το αραλικι.

Το κάθε τρεις και λίγο ταξίδια στο εξωτερικό, που και πάτε! Αφορά και αυτό τους μαθητές των μουσικών σχολείων, είναι αποκλειστικά από ευρωπαϊκούς πόρους και αν δεν χρησιμοποιηθούν για ταξιδάκια, απλά χάνονται, ενώ δεν μπορούν να ανακατευθυνθουν και να χρησιμοποιηθούν κάπου αλλού? Δεν διορίζουμε γιατρούς και νοσοκόμες, δεν έχουμε θέρμανση σε σχολεία, λιποθυμάνε τα παιδιά από την πείνα σε άλλα σχολεία,κόβουμε μισθούς/συντάξεις, επιβάλουμε μεγάλους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, ......., από την άλλη όμως ιδρύουμε και συντηρούμε κοστοβόρα μουσικά σχολεία για να μπορούν κάποιοι να κορδώνονται.

Θα ήθελα να μάθω με ποιον(α) κύριο (α) μιλάω και να μου πει ποια είναι η διαφορά στον μαθητή που κάνει 7ωρο με αυτόν που κανει 9ωρο. Γιατί να ταϊζουμε τον μαθητή που κάνει 1 ή 2 ωρες παραπάνω? φαγητό δεν έχει στο σπίτι? και ας υποθέσουμε ότι ο κοινός θνητός (μαθητής λυκείου με 7ωρο) σχολάει στις 2.15 γιατί να μη σιτιστεί κι εκείνος στις 1 το μεσημέρι? Δεν είναι μαθητής αυτός? Τι παραπάνω έχει ο μαθητής του μουσικού? επειδή παίζει ένα όργανο?

Εσύ ανώνυμε ποιο είναι το χωριό σου? γιατί διαμαρτύρεσαι εσύ ειδικα? Μήπως δεν βολεύεσαι και έχεις νευράκια?

χα,χα,χα,χα, μιλάμε για τρελά γέλια!!! χα,χα,χα, οτι να'ναι!!! το κάψιμο παει σύννεφο!!! κρίμα που σταμάτησε το αμόκ-παραλήρημα στις 23:04 γιατί τα σχόλια είναι συλλεκτικά!!! ελπίζω αύριο να συνεχίσουν στο ίδιο στύλ....το έχουμε ανάγκη στις ζόρικες εποχές που ζούμε το γέλιο!!! Καλές απόκριες!!!

@23:02 - Κύριε Αναγνώστου το σχόλιο σας είναι άστοχο. Η διαφορά μεταξύ 7ωρου και 8-9ώρου είναι μεγάλη για τον απλούστατο λόγο ότι την ώρα που τελειώνει το 7ωρο είναι η ώρα του μεσημεριανού. Άρα η σίτιση είναι απαραίτητη. Σας έγραψε κάποιος ότι οι πόροι καλύπτονται από Ευρωπαϊκά κονδύλια και δεν επιβαρύνουν τον Ελληνικό προϋπολογισμό. Μακάρι να είχαν όλα τα σχολεία ολοήμερο και σίτιση. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα όμως. Η γκρίνια είναι περιττή. Δεν έχω παιδιά στο Μουσικό, είναι μικρότερη ηλικίας. Το θετικό το επικροτούμε δεν το φθονούμε. Ο μαθητής του Μουσικού έχει 1-2 ώρες παραπάνω. Απλά.

@23:02 - Επίσης η ερώτησή σας είναι άστοχη γιατί ένα ακόμα λόγο. Και τα παιδιά στα ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία παίρνουν μαζί τους φαγητό και σιτίζονται στα σχολεία ενώ τα υπόλοιπα παιδιά όχι. Οι 2-3 επιπλέον ώρες για το στομάχι είναι τεράστια διαφορά.

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ. ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΑΣΜΑ ΣΤΙΣ 5 Η ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ....ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΩΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ? ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΦΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ. ΜΑΚΑΡΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΙΤΙΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΡΩΝΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ?

Γιατί να φτάνουν τα παιδιά στις 6 το βράδυ στο σπίτι τους? Πότε θα ξεκουραστούν και πότε θα μελετήσουν τα μαθήματα για την επόμενη ημέρα? Υπάρχουν γονείς που το επιτρέπουν αυτό, προκειμένου να φοιτήσουν στο μουσικό σχολείο και όχι στο πλησιέστερο της οικίας τους? Τι μας λέτε τώρα?

Κάποιος να εξηγήσει στον Anonymous Δευ, 20/02/2017 - 21:10. που δεν έχει καταλάβει τόοοοοσα χρόνια που λειτουργεί ο θεσμός αυτός, πως το Μουσικό Σχολείο ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ από γονείς και μαθητές, επειδή ακριβώς εκεί διδάσκονται για 6 χρόνια εξειδικευμένες μουσικές δεξιότητες -κάτι που ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ "το πλησιέστερο (σχολείο) της οικίας τους"... ..εκτός αν αυτό είναι που τον "τσούζει" είναι οτι τα παιδιά μας μαθαίνουν για 6 χρόνια μουσική δωρεάν με όργανα του σχολείου....αλλιώς δεν δικαιολογείτα το τόσο βλακώδες σχόλιο! Υ.Γ Μάθε και τι ώρα σχολάνε για να μην φαινεσαι ακόμη πιο γελοίος...

Από μαρια πουλοπουλου,στις Δευ, 20/02/2017-11:14: <<.. ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΑΣΜΑ ΣΤΙΣ 5 Η ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ...>>.Ο επώνυμος σχολιαστής,φαίνεται ότι γνωρίζει πολύ καλά κάποια πράγματα.Και επιμένω, ότι το να επιστρέφει ένας έφηβος αυτή την ώρα στο σπίτι του,που γύρευε από τι ώρα λείπει για να βρίσκεται στις 8 το πρωί στο μουσικό σχολείο είναι,το λιγότερο, τραγικό.Και ναι λοιπόν,ως βλάκας,δεν θα υπέβαλα ποτέ σε αυτή την ταλαιπωρία το παιδί μου.Ούτε καν για να αποκτήσει δωρεάν αυτές τις περίφημες μουσικές δεξιότητες.ΕίναιΕΓΚΛΗΜΑ

άποψη σου...εσύ μη το κάνεις .....άσε να το κανουμε οι υπόλοιποι που γουστάρουμε τα παιδιά μας να μαθουν τη τέχνη της μουσικής!!! ωστόσο επιμένω να μάθεις τα ωράρια για να μην συνεχίζεις να εκτίθεσαι.....έλα.. πες την αλήθεια ακόμα δεν γνωρίζεις πότε σχολάει το σχολείο!!!χα,χα,χα,χα,χα,

Για να μην υπάρχει κοινωνικό έλλειμμα λοιπόν οι γονείς τροφίμων του μουσικού πρέπει όσες μερίδες φαγητού εξοικονομούν να τις προσφέρουν σε ιδρύματα, τι όχι;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.