Πρωτοβουλία του Προοδευτικού Συλλόγου Νεστάνης για τη δημιουργία Ψυχαγωγικού Θεματικού Πάρκου «Βουλωμένης»

Πρωτοβουλία του Προοδευτικού Συλλόγου Νεστάνης για τη δημιουργία Ψυχαγωγικού Θεματικού Πάρκου «Βουλωμένης»

Αύγουστος 04, 2020 - 20:39
2 σχόλια

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
• Το ψυχαγωγικό θεματικό πάρκο θα είναι εγκαταστάσεις ειδικής υποδομής στην οποία θα προσφέρονται ποικίλες ψυχαγωγικές υπηρεσίες στους επισκέπτες γύρω από έναν ή περισσότερους θεματικούς άξονες.
• Αρμόδιος φορέας για την συντήρηση και λειτουργία του θα είναι ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ , σε συνεργασία με την ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ με στόχο την εναρμόνιση , την τουριστική πολιτική και το οικιστικό και φυσικό περιβάλλον που αρμόζει στην περιοχή .
• Για τούτο , και για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος θα εκπονηθεί αρχιτεκτονική μελέτη .
Το ΠΑΡΚΟ ΒΟΥΛΩΜΕΝΗΣ θα προσφέρει δραστηριότητες και περιπέτειες στην φύση. Στις αναρριχητικές διαδρομές , τις οποίες θα χρησιμοποιεί ο Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης και όχι μόνον όπου οι συμμετέχοντες θα διανύουν με αυτονομία διαδρομές σε ύψος πάνω στον ορεινό όγκο της ΒΟΥΛΩΜΕΝΗΣ και ανάμεσα στα δένδρα. Η δραστηριότητα θα παρακολουθείται από το τμήμα αναρρίχησης του ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Φιλοδοξία του Συλλόγου μας είναι Το πάρκο επίσης θα προσφέρει:
• Χώρο ξεκούρασης ( ΚΙΟΣΚΙΑ )
• Εσωτερικούς ποδηλατοδρόμους
• Σημείο ξεκούρασης ( παγκάκια )
• Διάδρομους περιπάτου
• Παιδική χαρά
• Όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου
• Θεματικά σημεία με την ιστορία του τόπου
• Δενδροφύτευση σε όλον τον κενό χώρο .
• Το πάρκο της Βουλωμένης ) είναι παρέμβαση μικρής μεν κλίμακας (ανθρώπινη κλίμακα), «στρατηγικής» όμως σημασίας και αναγκαιότητας σε επίπεδο γειτονιάς (το κύτταρο που κρατάει ζωντανή την μικρή μας κοινωνία

• Θα είναι ένας μικρός δημόσιος χώρος που θα αποκτήσει αστικό πράσινο και λειτουργικότητες ανοικτού χώρου (περιβαλλοντικές και κοινωνικές) σε αδόμητες επιφάνειες .

• Η λειτουργία τους επομένως μπορεί να είναι πολλαπλή, από μικρές οάσεις πρασίνου παθητικής αναψυχής (στάση, ξεκούραση, παρατήρηση) , τόπος συνάντησης, συνεύρεσης , κοινωνικοποίησης, αλλά και χώρος δημόσιας τέχνης και άθλησης .

• Τα πάρκο μπορεί να εξελιχτεί σε «διέξοδο» ανάδειξης της έννοιας του «τόπου» και της ιδιαιτερότητας μιας περιοχής (αξίες, μύθοι, συμβολισμοί, ελπίδες, ιστορία).

Η προϋπολογίσιμη δαπάνη θα ανέλθει περίπου στις 35 000,00 € , και θα περιλαμβάνει συνοπτικά τα εξής .

1. Καθαρισμός και ισοπέδωση επιφάνειας .
2. Χάραξη και κατασκευή ποδηλατοδρόμου εγκιβωτισμένου σε τσιμεντένια κράσπεδα .
3. Χάραξη και κατασκευή διαδρόμων περιπάτου εγκιβωτισμένων σε τσιμεντένια κράσπεδα .
4. Κατασκευή κιοσκιού ( καταρχάς ενός )
5. Κατασκευή μικρής παιδικής χαράς .
6. Εγκατάσταση οργάνων άθλησης εξωτερικού χώρου για ενήλικες .
7. Επιχωμάτωση με χώμα ( τύρφη / οργανικό ) κατάλληλο για δενδροφύτευση .
8. Προμήθεια 25-30 αναπτυγμένων δένδρων .
9. Προμήθεια 200 περίπου δενδρυλλίων & 500 θαμνωδών φυτών .
Στόχος μας η ολοκλήρωση του ως άνω περιγραφόμενου έργο η υλοποίηση εντός του 2020 και η παράδοση στο κοινό αρχές του 2021 με τον εορτασμό των 200 χρόνων της απελευθέρωσης της Πατρίδας .

 

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Μπραβο στον Προοδευτικό. Ενας συλλογος που παλευει μονος του στην Νεστανη.για αλλη μια φορα ο δημος που ειναι;

5.52@.Ο Δημος ειναι εκει που ηταν και ο προηγουμενος και ο πιο προηγουμενος.Στην αφανεια και στα δελτθα τυπου,αλλωστε το νεο ειναι η δημιουργικη συνεχεια του τιποτα της προηγουμενης αρχης.Οτι κανετε μονοι σας,και μην τους αφησετε να πατησουν το ποδι στα εγκαινια οποτε γινουν.Ειπαμε απο το τιποτα στο 00000.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.