Πρόταση για «διαχωρισμό» Κράτους - Εκκλησίας καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Πρόταση για «διαχωρισμό» Κράτους - Εκκλησίας καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Ιανουάριος 15, 2024 - 12:09
1 σχόλια

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναμένεται να επανέλθει με νέα νομοθετική πρωτοβουλία βασισμένη στην πρόταση του 2018 που τότε «ναυάγησε» για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Κράτους - Εκκλησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την πρωτοβουλία έκανε γνωστή ο Στέφανος Κασσελάκης στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να προανήγγειλε επίσης πρόταση νόμου για την διευκόλυνση της υιοθεσίας.

Η συμφωνία των δεκαπέντε σημείων επί κυβερνήσεως Αλέξη Τσίπρα για τον μερικό και όχι πλήρη διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας είχε σκοντάψει σε «πολιτικές σκοπιμότητες» όπως ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός είχε αποκαλύψει.

Προέβλεπε ένα διπλό συμβιβασμό και συγκεκριμένα: Η Πολιτεία θα αποδεσμευόταν από τη μισθοδοσία του κλήρου, διασφαλίζοντας όμως στην Εκκλησία τους πόρους που απαιτούνται γι’ αυτή. Αφετέρου, Πολιτεία και Εκκλησία θα συμφωνούσαν στην από κοινού αξιοποίηση αμφισβητούμενων μεταξύ τους εκτάσεων χωρίς να περιμένουν να αποσαφηνιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους.

Το σχέδιο παράμεινε στα χαρτιά και ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα ετοιμάζεται να το επαναφέρει. Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται σύντομα να αναπτύξει τις θέσεις του για τα επίκαιρα ζητήματα όπως η ακρίβεια με προτάσεις κοστολογημένες και αιτιολογημένες. Επιπλέον στα σκαριά βρίσκεται και πρόταση για το κόστος και την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ένας ήταν ο Οδυσσέας με τον δούρειο ίππο,οι αντιγραφείς του από όπου και να προέρχονται ....έρχονται δεύτεροι!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.