Πρωταπριλιάτικη απάτη με λεία 50.000 ευρώ στην Τρίπολη

Πρωταπριλιάτικη απάτη με λεία 50.000 ευρώ στην Τρίπολη

Απρίλιος 05, 2016 - 12:06
0 σχόλια

Θύμα πρωτοφανούς απάτης -και μάλιστα Πρωταπριλιά- έπεσε 90χρονος στην Τρίπολη.

Όπως κατέθεσαν ο ίδιος ο 90χρονος αλλά και ο 43χρονος γιος του στην Αστυνομία όπου κατέθεσαν μήνυση κατ' αγνώστου για εξαπάτηση, την Παρασκευή 1η Απριλίου άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στο σπίτι του 90χρονου στην Τρίπολη και, προσποιούμενος ότι είναι υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αλλά και διευθυντικό στέλεχος τράπεζας, σύμφωνα με τα όσα είπε η Αστυνομία στο Arcadia Portal, κατόρθωσε να τον πείσει να του δώσει συνολικά 50.000 ευρώ, προκειμένου να ασφαλίσει τα χρήματά του απέναντι σε υποτιθέμενο κούρεμα καταθέσεων!

Ο άγνωστος στο πρώτο τηλεφώνημα που πραγματοποίησε στην οικία του 90χρονου τον έπεισε να του δώσει 10.000 ευρώ, προκειμένου να συνάψει ασφαλιστήριο συμβόλαιο και να πληρωθεί ο φόρος παρακράτησης για να μην κουρευτούν οι καταθέσεις του. Τα χρήματα τα εισέπραξε ένας άνδρας, ο οποίος είχε την εμφάνιση τραπεζικού υπαλλήλου και ήταν στην ηλικία των 30-35 ετών, στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο 90χρονος.

Ωστόσο, ο απατεώνας προχώρησε παραπέρα, καθώς με επόμενο τηλεφώνημα και με διάφορες προφάσεις κατόρθωσε να αποσπάσει ακόμα 20.000 ευρώ την ίδια ημέρα, ενώ δεν δίστασε να τηλεφωνήσει ακόμα μία φορά και να αποσπάσει ακόμα 20.000 ευρώ. Συνολικά, κατόρθωσε να πάρει 50.000 ευρώ από τον 90χρονο.

Το Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης έχει σχηματίσει δικογραφία για απάτη, ενώ, το κρούσμα θεωρείται ότι είναι το πρώτο σπείρας που δρα στην Πελοπόννησο.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.