Πρόστιμο 700 ευρώ σε ποδηλάτη που πέρασε με κόκκινο

Πρόστιμο 700 ευρώ σε ποδηλάτη που πέρασε με κόκκινο

Ιούνιος 04, 2016 - 12:34
11 σχόλια

Επειδή εδώ στην Τρίπολη πολλοί κυκλοφορούμε με ποδήλατο για να κάνουμε τα ψώνια μας, να πάμε στη δουλειά και να κάνουμε τη βόλτα μας, χωρίς, οι περισσότεροι, δυστυχώς, να ακολουθούμε τον ΚΟΚ, δημοσιεύουμε την ακόλουθη είδηση από τα Χανιά:

Ποδηλάτης πέρασε με κόκκινο, στο κέντρο της πόλης, κάτι που παρά πολλοί ποδηλάτες κάνουν. Όμως ο συγκεκριμένος «συνελήφθη» από αστυνομικό, ο οποίος τον σταμάτησε και εφαρμόζοντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας του έκοψε κλήση. Μόνο που ο άτυχος ποδηλάτης μόλις είδε το ποσό που έγραψε ο αστυνομικός έπαθε…εγκεφαλικό. 700 ευρώ! Στο ερώτημα, αν είναι δυνατόν να επιβάλλεται τέτοιο πρόστιμο σε ποδήλατο, έστω και για παραβίαση φωτεινού σηματοδότη, η απάντηση είναι θετική. Στην παραβίαση του κόκκινου το πρόστιμο είναι το ίδιο είτε οδηγείς φορτηγό, είτε ποδήλατο εκτός και αν ο ποδηλάτης κατεβεί από την σέλα και περάσει περπατώντας, οπότε θεωρείται πεζός.

Τσουχτερό το πρόστιμο αν περάσει κανείς με κόκκινο, ωστόσο πέρα από το πρόστιμο καλό είναι οι ποδηλάτες να θυμόμαστε ότι επειδή οδηγούμε ένα ευέλικτο όχημα δεν σημαίνει ότι μπορούμε να παραβαίνουμε και τον ΚΟΚ με κίνδυνο για τη ζωή μας.

Ειδήσεις: 

11 Σχόλια

Για την παραβαση αυτη και λίγα ειναι.Να τον σκοτωσει καποιος χωρις να φταιει και να το εχει και κριμα στο λαιμο του για μια ζωη.Ε οχι, παει παλυ.Το ιδιο ισχυει και για τα αυτοκινητα φυσικά.

Ανεύθυνα άτομα με χαμηλό IQ και μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, ένας απο δαύτους ήταν και ο Τζέφρι

Αν αρχίσουν να κόβουν κλήσεις στους περισσότερους ποδηλάτες της Τρίπολης, θα κάνουν χρυσές δουλειές! Πιο αστοιχείωτοι και πιο επικίνδυνοι άνθρωποι δεν υπάρχουν! Από πού ν' αρχίσεις και πού να τελειώσεις: ανακλαστήρες ανύπαρκτοι, για φώτα ούτε συζήτηση, πετάγονται μέσα από μονόδρομους, προχωρούν μέσα στη μέση του δρόμου αμέριμνοι λες και είναι μόνοι τους, μονίμως κυκλοφορούν ανάποδα, τρέχουν σαν δαιμονισμένοι, τί άλλο να πούμε; Χώρια ότι σε βρίζουν και χυδαία αν τους πεις καμια κουβέντα! Αν γίνει όμως κάποιο ατύχημα με ποδηλάτη, θα φταίει ο οδηγός, ε; Καλά τού'κανε, λοιπόν! Και λίγα τού'κοψε!

ναι ρε εσεις δεν εχεται περασει ποτε με κοκκινο .εεεε. αλλα βεβαια κοιτατε μονο τους αλλους.

@Anonymous Σάβ, 04/06/2016 - 16:47...Όχι ρε καραγκιόζη δεν έχω περάσει με κόκκινο και τηρώ τον ΚΟΚ κανονικά και παίρνω όλα τα μέτρα ασφαλείας, γιατί δεν είμαι βλάχος σαν τα μούτρα σου να λέω «έλα μωρέ ποδήλατο έχω, ας προσέξει ο οδηγός του αυτοκινήτου»...Γιατί οδηγώ και αυτοκίνητο και έχω κινδυνέψει πολλές φορές να χτυπήσω ποδηλάτη είτε γιατί μου πετάγεται από μονόδρομο είτε γιατί μέσα στο θεοσκόταδο δεν έχει το παραμικρό φως στο ποδήλατο και πηγαίνει φέτες...Τράβα τώρα πιες το γαλατάκι σου που μου θέλεις κι εξυπνάδες όρνιο! Και φρόντισε να είσαι εσύ που θα πέσεις απάνω μου, για να φας καλά...

@17:22 - Ανάποδα πηγαίνουν πολλοί, πράγματι. Επίσης πολλά ποδήλατα δεν έχουν φως και αυτό είναι θέμα. Φέτες όμως πάνε από ελάχιστοι έως απειροελάχιστοι. Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι τα φώτα που το 90% δεν έχει. Ειδικά στα ποδήλατα παιδιών δεν υπάρχει φως σχεδόν πουθενά. Κάτι άλλο πολύ σημαντικό, χρειάζεται να δημιουργηθούν λωρίδες αποκλειστικά για ποδήλατα στους πεζόδρομους.

@Anonymous (Κυρ, 05/06/2016 - 08:19...Μην κάνεις έτσι ρε φιλαράκι, που ξέρεις μπορεί και να σ' αρέσει στο τέλος. Έχεις δοκιμάσει δηλαδή και δεν σου άρεσε; Κι ο Ζαχαράτος τα ίδια με σενα έλεγε και είδες που έχει φτάσει τώρα; Γι' αυτό σου λέω...

Την οδό Ουάσιγκτον, από την πλατεία Βαλτετσίου μέχρι την κεντρική πλατεία, κάθε μέρα όλα τα ποδήλατα την κατεβαίνουν ανάποδα. Απορώ πως δεν έχει γίνει ατύχημα μέχρι σήμερα !!!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.