Προσπάθειες να μην μειωθεί το επίδομα πετρελαίου στην Αρκαδία

Προσπάθειες να μην μειωθεί το επίδομα πετρελαίου στην Αρκαδία

Δεκέμβριος 20, 2017 - 10:44
0 σχόλια

Σε διαβούλευση με τους δανειστές ώστε να μην περικοπεί και στις ορεινές περιοχές με βαρύ και μακρύ χειμώνα το επίδομα θέρμανσης το οποίο θα έρθει «μισό» σε σχέση με το 2016 σε όλους τους υπολοίπους λόγω της περικοπής του σχετικού κονδυλίου από τα 108 εκατ. ευρώ στα 47 εκατ. ευρώ.

Το οικονομικό επιτελείο έχει επιλέξει ήδη να μην μειώσει τον αριθμό των δικαιούχων περιορίζοντας εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Η προσαρμογή που θα γίνει θα αφορά στη μείωση του ύψους του επιδόματος, το οποίο από τα 25 λεπτά το λίτρο τον χειμώνα 2016-2017 θα μειωθεί φέτος στα 12,5 λεπτά το λίτρο τον χειμώνα 2017 -2018.

Λόγω του δημοσιονομικού περιθωρίου που υπάρχει από τον προϋπολογισμό κρίθηκε ότι υπάρχει βάση να γίνει διαπραγμάτευση ώστε να μη μειωθεί το επίδομα για τις βόρειες και ορεινές περιοχές, όπου ο χειμώνας διαρκεί περισσότερο. Το αίτημα είναι να εξαιρεθούν από την περικοπή η ζώνη Α, όπου ανήκουν οι νομοί Γρεβενών, Έβρου, Ιωαννίνων, Δράμας, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλωρίνης και η ζώνη Β όπου περιλαμβάνονται οι νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων και Χαλκιδικής. Αν δεν επιτευχθεί η εξαίρεση για το σύνολο των περιοχών θα γίνει μια επιλογή για τις ορεινές που έχουν και μεγαλύτερη ανάγκη από το επίδομα θέρμανσης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.